Little Mix Spreek je uit over de controverse over Jesy Nelson Blackfishing

Inhoudsopgave:

Little Mix Spreek je uit over de controverse over Jesy Nelson Blackfishing
Little Mix Spreek je uit over de controverse over Jesy Nelson Blackfishing
Anonim

Little Mix heeft zich uitgesproken over de blackfishing-controverse rond voormalig bandlid Jesy Nelson.

Nelson heeft onlangs een videoclip uitgebracht voor Boyz, een samenwerking met rapper Nicki Minaj. In de clip lijkt haar teint een paar tinten donkerder dan normaal en draagt ze pruiken. Dit heeft geleid tot de beschuldiging van blackfishing, dat wil zeggen wanneer een niet-zwart persoon zwart probeert te lijken door enkele mode- en schoonheidstrends die verband houden met de gemeenschap te repliceren.

Little Mix benaderde Jesy Nelson over Blackfishing voordat ze de band verliet

In een nieuw interview hebben de drie huidige leden van Little Mix -- Jade Thirlwall, Perrie Edwards en Leigh-Anne Pinnock -- de lastige situatie met Nelson besproken.

Ze legden uit dat ze Nelson hadden benaderd over haar zwartvissen voordat ze de band in 2020 verliet.

"We hebben het op de beste manier aangepakt die we weten, en hebben elkaar er doorheen geholpen", legden ze uit in een chat met The Telegraph.

"We willen niet over de video praten, of kritisch zijn, maar een ding dat we zullen verduidelijken met betrekking tot de situatie van de zwartvisserij is dat Jesy door de groep op een zeer vriendelijke, leerzame manier werd benaderd", voegde ze eraan toe..

Pinnock merkte ook op dat "het kapitaliseren van aspecten van zwartheid zonder de dagelijkse realiteit van de zwarte ervaring te moeten doorstaan, problematisch en schadelijk is voor gekleurde mensen."

“We denken dat het absoluut niet oké is om schadelijke stereotypen te gebruiken”, vervolgde ze.

"Er is zoveel te zeggen over dat onderwerp dat het moeilijk is om het in een soundbite samen te vatten."

Nelson zei dat het 'moeilijk' voor haar was om opgevoed te worden door bandleden

Tijdens een Instagram Live-stream met Minaj sprak Nelson de controverse over de muziekvideo uit en de berichten dat Pinnock haar had gewaarschuwd voor zwartvissen.

De zangeres besprak de vermeende opmerkingen van Pinnock en zei: "Het is gewoon moeilijk voor mij omdat ik negen jaar in een groep zat met twee gekleurde vrouwen en het is me nooit ter sprake gebracht tot de laatste muziekvideo Ik deed het met hen."

Na een pauze komt Little Mix terug met een nieuw album, Between Us, dat op 12 november wordt uitgebracht. De plaat markeert het 10-jarig jubileum van de formatie van de band en bevat hits van de laatste decennium en vijf nieuwe onuitgebrachte nummers.

Aanbevolen: