Little Mix Stars benaderden Jesy Nelson over zwartvissen voorafgaand aan haar vertrek

Little Mix Stars benaderden Jesy Nelson over zwartvissen voorafgaand aan haar vertrek
Little Mix Stars benaderden Jesy Nelson over zwartvissen voorafgaand aan haar vertrek
Anonim

Little Mix-sterren Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards en Jade Thirwall zijn naar voren gekomen om het "zwarte visserij"-schandaal van Jesy Nelson aan te pakken.

Bij de release van haar debuutsingle Boyz kreeg Nelson veel kritiek voor de bijbehorende videoclip, waar sommigen vinden dat ze de zwarte cultuur "cultureel toe-eigent" door allesbehalve zichzelf te kijken.

Er was veel fiasco over beweringen dat de solozangeres haar imago probeerde te veranderen, maar ze leek zeker niet blank Brits in de video, waardoor velen dachten dat Nelson aan het zwartvissen was.

In een interview met het tijdschrift Stella merkt Thirwall op dat er een gesprek was geweest over het uiterlijk van Nelson lang voordat ze besloot de band in december 2020 te verlaten.

"We willen niet echt stil blijven staan, omdat we met z'n drieën zoveel te vieren hebben", begon ze te zeggen. "We hebben het op de beste manier aangepakt die we kennen, en hebben elkaar er doorheen gesleept."

"We willen niet praten over de video, of kritisch zijn, maar een ding dat we willen verduidelijken met betrekking tot de situatie van de zwartvisserij is dat Jesy door de groep op een zeer vriendelijke, leerzame manier werd benaderd."

Pinnock stemde vervolgens in met haar eigen woorden en voegde eraan toe: Capitaliseren op aspecten van zwartheid zonder de dagelijkse realiteit van de zwarte ervaring te hoeven doorstaan, is problematisch en schadelijk voor mensen van kleur.

“We denken dat het absoluut niet oké is om schadelijke stereotypen te gebruiken. Er is zoveel te zeggen over dat onderwerp dat het moeilijk is om het in een soundbite samen te vatten.”

Het is geen geheim dat ze sinds het vertrek van Nelson geen contact meer heeft gehad met haar voormalige bandleden, wat ze bevestigde tijdens een recent optreden in The Graham Norton Show.

“We praten niet meer. Het is triest, maar eerlijk gezegd, er is geen kwaad bloed van mijn kant, en ik hou nog steeds van ze in stukken en wens ze oprecht het allerbeste”, zei ze.

“Ik heb genoten van mijn tijd met hen, en we hebben de meest ongelooflijke herinneringen samen, maar het is gewoon een van die dingen die tijd nodig hebben, dus wie weet. Voor mij zijn ze nog steeds de 'ziekste' meidenband ter wereld."

Aanbevolen: