Controverse als J Balvin wint AEA Afro-Latino Artiest van het Jaar

Inhoudsopgave:

Controverse als J Balvin wint AEA Afro-Latino Artiest van het Jaar
Controverse als J Balvin wint AEA Afro-Latino Artiest van het Jaar
Anonim

De controversiële zangeres die met Beyonce op "Mi Gente" verscheen, werd door de African Entertainment Awards uitgeroepen tot Afro-Latino-artiest van het jaar 2021.

Als reactie daarop was de zanger wiens echte naam José Álvaro Osorio Balvín is, snel populair op sociale media toen hij werd bekroond, waarbij velen klaagden over zijn etniciteit.

J Balvin ontvangt controversieel Afro-Amerikaanse prijs

De AEAUSA, die Balvin Afro-Latijnse Kunstenaar van het Jaar heeft toegekend, beschrijft zichzelf als een non-profitorganisatie die is opgericht in New Jersey met als doel het ondersteunen, vieren en opbeuren van Afrikaans entertainment.

Hun website vermeldt hun doel als volgt: We gebruiken entertainment als een platform om een Afrika te laten zien dat verenigd, zelfvoorzienend en bereid is, en in staat om sociale verandering op te roepen die het belangrijkst is in de gemeenschappen van Afrikanen over de hele wereld.”

Sommige mensen waren van nature erg in de war en later boos dat deze prijs niet werd gewonnen door iemand met een Afrikaanse achtergrond.

Bij de African Entertainment Awards van dit jaar won Wiz Kid de prijs voor beste mannelijke artiest en Tems werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke artiest. Ondertussen werd Best Group gewonnen door R2-bijen en Artist of the Year door Diamond Platnumz.

Controversiële Colombiaanse zangeres wint African Entertainer Award

Sommige gebruikers van sociale media herinnerden zich snel de reactie die Balvin eerder dit jaar had voor zijn controversiële "Perra"-muziekvideo. Critici en muziekfans beschuldigden de Reggaeton-artiest van racisme en vrouwenhaat omdat in de video zwarte vrouwen als honden aan de leiband te zien waren.

J Balvin verwijderde de video van YouTube en verontschuldigde zich: “Ik wil sorry zeggen tegen iedereen die zich beledigd voelde, vooral tegen de zwarte gemeenschap. Dat is niet wie ik ben. Ik ben over tolerantie, liefde en inclusiviteit.”

Dit is niet de eerste keer dat Balvin colorisme en anti-zwarte sentimenten uitdrukt. Hij heeft nogal een geschiedenis waarin hij geen idee had van zijn blanke privilege als een Colombiaan met een lichte huidskleur. Zijn thuisland Colombia heeft de op één na grootste populatie Afro-afstammelingen in Latijns-Amerika, na Brazilië.

In een eerder interview werd de 36-jarige gevraagd hoe hij zijn reggaetoncarrière begon. Hij beweerde aanvallend dat hij het pas overwoog nadat hij hoorde dat Daddy Yankee blank was. Hij beweerde ook, in een Braziliaanse interviewer dat Rihanna niet "een goede vrouw was om mee te trouwen" en alleen goed om mee te dollen.

J Balvin kwam ook in de problemen met het publiek na het gebruik van de hashtags EveryLivesMatter en LatinoLivesMatterToo als reactie op de groeiende verontwaardiging over politiegeweld en de moord op George Floyd. Vervolgens voegde hij een video toe waarin hij danste met een zwarte vrouw, waardoor het leek alsof hij de ernst van de Black Lives Matter-campagne niet begreep.

Aanbevolen: