Mj Rodriguez schrijft geschiedenis als de eerste transgender-actrice die een Golden Globe wint

Inhoudsopgave:

Mj Rodriguez schrijft geschiedenis als de eerste transgender-actrice die een Golden Globe wint
Mj Rodriguez schrijft geschiedenis als de eerste transgender-actrice die een Golden Globe wint
Anonim

Op zondag schreef Michaela Jaé "MJ" Rodriguez geschiedenis door de Golden Globe voor Beste Actrice te winnen voor haar rol in de fan-favoriete FX-serie Pose. Met haar overwinning werd ze de eerste transgender-actrice die werd geëerd met de prijs. MJ sprak zijn dankbaarheid uit voor de prijs en voorspelde ook dat het "de deur zou openen voor veel meer jonge getalenteerde individuen."

Michaela Jaé "MJ" Rodriguez won de beste actrice voor haar rol in 'Pose' en zegt dat de overwinning deuren zal openen

MJ portretteert Blanca Rodriguez-Evangelista in de serie, die handelt over Afrikaans-Amerikaanse, Latino LGBTQ en gender-nonconforme dragball-cultuur aan het eind van de jaren tachtig. Dit is de eerste overwinning voor Mj, en de eerste overwinning voor de serie, met een ensemble transgender cast.

De actrice vierde de grote overwinning op Instagram en schreef dat de prijs een "ziekmakend verjaardagscadeau" was, na haar 31e verjaardag op 7 januari. MJ zei dat het moment "de deur was die de deur zal openen voor veel meer getalenteerde individuen", en zei dat ze zouden "zien dat het meer dan mogelijk is" om zo'n eer te behalen.

“Ze zullen zien dat een jong zwart Latina-meisje uit Newark New Jersey een droom had, om anderen van gedachten te doen veranderen MET LIEFDE. LIEFDE WINT. Voor mijn jonge LGBTQAI-baby's WE ZIJN HIER, de deur is nu open, bereik de sterren!!!!! @goldenglobes,” vervolgde ze.

MJ schreef afgelopen zomer geschiedenis als de eerste transgender-actrice die werd genomineerd voor een Emmy Award in de categorie hoofdacteren.

'Pose'-co-stars Indya Moore en Angelica Ross beweren dat de show jarenlang werd afgekeurd door prijsuitreikingen

Awardshows hebben jarenlang de ensemble-cast van Pose over het hoofd gezien, ondanks dat de show een kritiek succes was gedurende de drie seizoenen durende run.

"Iets met trans personen die niet worden geëerd in een show van trans personen die een cultuur hebben gecreëerd om onszelf te eren, maar de wereld niet", schreef Indya Moore, die Angel Evangelista speelt.

"Laten we het cognitieve cissonantie noemen," vervolgde ze.

Angelica Ross, die Candy Johnson-Ferocity speelt, ging vorig jaar naar Instagram na de 2020 Emmy-nominaties om toe te geven dat ze zich "gekwetst" voelde dat ze niet was erkend voor haar werk aan de show.

Voor Ross ging het niet alleen om het winnen van een prijs.

“Uiteindelijk wil ik dat jullie begrijpen dat ik zo moe ben – degenen onder jullie die mij kennen weten dat ik niet alleen op het scherm of achter het scherm werk, maar ik werk de klok rond om onze samenleving om trans-levens en zwarte trans-levens te waarderen, schreef ze.

Aanbevolen: