YouTuber en filmcriticus Lindsey Ellis stopt met sociale media na terugslag

Inhoudsopgave:

YouTuber en filmcriticus Lindsey Ellis stopt met sociale media na terugslag
YouTuber en filmcriticus Lindsey Ellis stopt met sociale media na terugslag
Anonim

Controversiële YouTuber en auteur Lindsay Ellis heeft vandaag aangekondigd dat ze stopt met sociale media vanwege online kritiek.

De 37-jarige voelt zich gedwongen om Twitter en YouTube te verlaten vanwege online intimidatie nadat een tweet over de Gemma Chan en Awkwafina-film Raya en The Last Dragon eerder in het jaar voor controverse zorgde.

Ellis maakt video-essays en plaatst filmrecensies

De in Tennessee geboren Ellis heeft meer dan een miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal, waar ze video-essays en filmrecensies plaatst. Ze begon haar carrière in 2008 als onderdeel van het productiebedrijf Channel Awesome onder de naam The Nostalgia Chick.

Ze stopte in 2014 met Channel Awesome om zich te concentreren op het maken van lange video-essays. Ellis stond bekend om het maken van video's met betrekking tot Disney- en Transformers-films, evenals video-essays die de waarheid achter de filmindustrie onthullen.

Volgens Ellis zijn haar favoriete onderwerpen "dingen die zeer gebrekkig zijn, maar dit zeer interessante potentieel hebben."

Ze publiceerde haar debuut sciencefictionroman, Axiom's End, in juli 2020, waar het al snel een New York Times Bestseller werd. Ze begon ook een podcast, MusicalSplaining, waar ze musicals bespreekt met haar co-host, regisseur en illustrator Kaveh Taherian.

Lindsay Ellis is een controversieel online figuur geworden

Gedurende haar carrière is de ster het doelwit geweest van online intimidatie, wat ertoe leidde dat ze stopte met YouTube en Twitter. Op 28 december 2021 deelde Lindsay Ellis een Patreon-blogpost met de titel "Walking away from Omelas", waarin ze het nieuws van haar pensionering aan haar fans vertelde.

Ellis' carrière werd beïnvloed door een Tweet in maart over Disney's Raya And The Last Dragon. De filmschrijver en essayist vergeleek de animatiefilm met Avatar: The Last Airbender. Ze verontschuldigde zich snel en legde uit dat ze niet bedoelde te impliceren dat "alle op Azië geïnspireerde eigendommen hetzelfde zijn".

De twee nu verwijderde tweets veroorzaakten een golf van kritiek, waarbij veel mensen boos waren dat de tweet suggereerde dat Avatar het startpunt was van verhalen geïnspireerd door oosterse culturen.

In een Patreon-blogpost waarin ze haar terugtrekking uit het openbare leven aankondigde, legde Lindsay uit: Ik weet nu dat in de openbaarheid zijn een verloren spel is, en ik heb er spijt van.

"Het is allemaal hol en broos, en als er één ding is dat ik dit jaar heb geleerd, is het hoe uitstekend vervangbaar ik ben."

Veel van haar fans hebben hun verdriet geuit omdat ze het gevoel hebben dat de schrijver door trollen en pestkoppen van het internet is geduwd. Anderen zijn van mening dat Ellis het verdiende om beschaamd te worden vanwege haar problematische gedrag en toondoof commentaar op ras en geslacht. Ze is slechts een van de vele beroemde internetcritici die tijdens hun carrière trollen hebben toegesproken.

Aanbevolen: