FOX' meest bedrieglijke realityshow scoorde 35 miljoen kijkers

Inhoudsopgave:

FOX' meest bedrieglijke realityshow scoorde 35 miljoen kijkers
FOX' meest bedrieglijke realityshow scoorde 35 miljoen kijkers
Anonim

Het is moeilijk om een populaire show te maken, vooral als er veel concurrentie is. De sfeer van reality-televisie zit vol met shows als Jersey Shore, Welcome to Plathville en Love is Blind, en netwerken die een nieuwe show willen toevoegen, hebben een moeilijke weg voor de boeg.

In de jaren 2000 kwam Joe Millionaire langs en maakte snel naam. Het duurde niet lang, maar de show kon een groot publiek vinden en de boel opschudden.

Laten we eens terugkijken op de bedrieglijke aard van Joe Millionaire en kijken wat de toekomst van die serie in petto heeft.

2000s Reality TV was wild

Laten we eerlijk zijn, reality-tv is geen plek die bekend staat als tam, omdat deze shows er allemaal naar uit zien om dingen naar een ander niveau te tillen om kijkers te interesseren. Het toeval wil dat de jaren 2000 misschien wel de gekste tijd in de geschiedenis van reality-tv waren. Kijk maar naar de uitzendingen en je zult snel zien wat we bedoelen.

Tijdens deze periode sprong vrijwel elk netwerk aan boord van de reality-trein, en veel shows kwamen en gingen zonder veel poespas. Andere shows werden echter grote hits en lieten een blijvende indruk achter op fans. The Girls Next Door, The Simple Life, Flavor of Love, Survivor en The Bachelor zijn allemaal realityshows die begonnen in de jaren 2000, wat een gestapelde line-up is voor fans.

Een van de meest interessante realityshows uit dat decennium was er een die gebaseerd was op de kunst van misleiding.

'Joe Millionaire' gevonden succes

In 2003, tijdens het wildste tijdperk van reality-tv, maakte Joe Millionaire zijn officiële debuut, en de serie gebruikte een of andere gekke misleiding om geweldige televisie op te roepen. Het uitgangspunt was simpel: laat vrouwen strijden om de hand van een vrijgezelle miljonair. Het probleem? De man was helemaal niet rijk.

Evan Marriott was de ster van het eerste seizoen en hij speelde zijn rol in de show tot in de perfectie. Mensen konden niet stoppen met zoemen over de show voor het debuut en zie, de show was in staat om genoeg intriges teweeg te brengen om in een oogwenk een succes te worden.

Volgens Today "leverde de twee uur durende finale van "Joe Millionaire" seizoen één ook de beste kijkcijfers op voor een avond vol entertainmentprogramma's in de geschiedenis van Fox, met een gemiddelde van 35 miljoen kijkers. Het laatste halfuur klom naar een score van 21,8 bij volwassenen van 18-49 en 40 miljoen kijkers in het tweede uur (toen Evan Zora vroeg om vast te houden of iets dergelijks), en blijft de best beoordeelde en meest bekeken non-scripted entertainmentserie-uitzending van de afgelopen twee decennia (exclusief post-NFL)."

Marriott zou een bruid vinden en een prijs van $ 1 miljoen, maar het duo ging hun eigen weg en verdeelde uiteindelijk het geld.

Toen hij sprak over de keerzijde van roem die voortkwam uit het feit dat hij op de show was, zei Marriott: "Het is echt krachtig als niet alleen je vrienden je kennen, maar iedereen denkt dat ze je kennen. Ze denken dat ze dat doen. En afhankelijk van hoe je het vat, het is soms niet zo prettig."

De show duurde twee seizoenen, maar er was een duidelijke neerslag voor Marriott, die tegenwoordig een normaal leven leidt.

'Joe Millionaire' maakt een comeback

Het is jaren geleden dat Joe Millionaire uit de lucht ging, en hoewel fans graag herinneringen ophalen aan het verleden, is deze show een zeldzaam voorbeeld van een realityshow die daadwerkelijk nieuw leven wordt ingeblazen. Dat klopt, Joe Millionaire maakt een comeback, maar deze keer is er een draai aan.

Rob Wade, Fox President van Alternative en Specials, kondigde het project enige tijd geleden aan en zei: Deze heropleving van 'Joe Millionaire' vertegenwoordigt een krachtige combinatie: een van de meest innovatieve en populaire datingshows aller tijden met SallyAnn Salsano, die tot de meest onverschrokken producenten in de branche behoort. Ik heb 'Joe Millionaire' lang bewonderd vanwege zijn gedurfde uitgangspunt, en sinds het moment dat ik bij Fox kwam, wilde ik het op een geheel nieuwe manier terug in de schijnwerpers brengen voor zowel nieuwe kijkers als fans van het origineel.

Onnodig te zeggen dat fans behoorlijk geschokt waren toen ze zagen dat deze show een comeback maakte, maar de nieuwe draai van het hebben van twee vrijgezellen die bij dingen betrokken zijn, zal zeker oogbollen krijgen op de show.

Joe Millionaire blijft een van de meest bedrieglijke shows in de geschiedenis van de televisie, en er was enige neerslag van. Gek om te denken dat het terug zal zijn, maar je kunt maar beter geloven dat mensen er in een mum van tijd over zullen praten.

Aanbevolen: