De redenen waarom deze muzikanten (bijna) met pensioen gingen, onthuld

Inhoudsopgave:

De redenen waarom deze muzikanten (bijna) met pensioen gingen, onthuld
De redenen waarom deze muzikanten (bijna) met pensioen gingen, onthuld
Anonim

Er zijn tal van redenen waarom muzikanten de kunst opgeven die hun naam groot heeft gemaakt en het een dag noemen. Sommige artiesten botsen zo hard met hun labels vanwege creatieve meningsverschillen of contractgeschillen, sommigen voelden zich moe van de industrie of konden niet iets nieuws op tafel brengen, en sommigen wilden zich gewoon concentreren op andere ondernemingen in het leven. Hoewel het de absolute waarheid is dat grote muzikanten veel geld verdienen, v alt niet te ontkennen dat het snelle karakter van de industrie iemand fysiek en mentaal kan neerhalen.

Van Jay-Z tot Eminem zijn veel A-listen in de muziek bijna met pensioen gegaan, tenminste totdat ze hun comeback aankondigden. Om het simpel te zeggen, ze konden de roep om liedjes maken en optreden gewoon niet weerstaan, en fans waren meer dan blij om hun favoriete artiesten terug te zien komen met hun magie. Hun terugkeer naar het spel werd meestal met groot enthousiasme ontvangen van zowel fans als critici. Hier zijn redenen waarom deze muzikanten "bijna" een einde maakten aan hun carrière, onthuld.

6 Eminem

Eminem was op de top van zijn kunnen in de jaren 2000, maar een reeks ongelukkige gebeurtenissen: opnieuw een mislukt huwelijk, verslavingsproblemen, rechtszaalgevechten over een woordenwisseling met een uitsmijter van een Hard Rock-club en de dood van zijn beste vriend Het bewijs bracht hem ertoe de microfoon bijna voorgoed op te hangen. Na het uitbrengen van zijn eerste greatest hits album Curtain Call en Shady Records' compilatie The Re-Up, stapte Em even uit de spotlights.

Het gerucht ging dat hij een laatste album met de titel King Mathers zou uitbrengen, met een nummer genaamd "It's Been Real", waarop hij Dr. Dre, Jimmy Iovine, zijn D-12 landgenoten en zijn fans. Gelukkig, na een overdosis in zijn badkamer op een avond in 2007, slaagde Em erin om nuchter te worden en het Relapse-album in 2009 uit te brengen.

5 Steely Dan

Steely Dan was ooit een van de grootste genre-buigende rockbands ter wereld, die bestond uit W alter Becker en Donald Fagen. Hun platina-gecertificeerde comeback-album na twee decennia, Two Against Nature, won in 2001 een Grammy Award voor Album van het Jaar en Best Pop Vocal Album. Helaas stierf W alter in 2017 na een strijd tegen slokdarmkanker. Het verlies was kostbaar voor Donald omdat hij overwoog om de naam "Staaly Dan" voor eens en voor altijd met pensioen te laten gaan ter ere van zijn overleden oude vriend, maar de promotors haalden hem over om te blijven om "commerciële redenen".

4 Lil Wayne

Lil Wayne overwoog ook ooit om met pensioen te gaan. In een interview in 2004 zei de toen 22-jarige tegen een lokale nieuwszender in Houston dat hij niet "op het punt stond 35 te worden en te rappen" terwijl hij de vrijlating van Tha Carter II promoot. Hij vertelde in 2011 ook aan Angie Martinez van Hot 97 dat hij op 35-jarige leeftijd met pensioen zou gaan om zich op zijn kinderen en familie te concentreren en maakte van Tha Carter V zijn laatste album. Nu 39, Weezy is nog steeds vrij veel in de buurt. Hij bracht een mixtape uit genaamd No Ceilings 3 en een samenwerkingsproject met Rich the Kid getiteld Trust Fund Babies in respectievelijk 2020 en 2021, en werkt momenteel aan Tha Carter VI. Hij moet dus nog steeds volledig met pensioen.

3 Lauryn Hill

Ondanks dat hij slechts één album als solist heeft uitgebracht en nog twee als onderdeel van het Fugees-trio, wordt Lauryn Hill voortdurend geprezen als een van de grootste die ooit de microfoon heeft vereerd. De 46-jarige rapster heeft echter geen muziek uitgebracht, waardoor fans geloven dat ze voorgoed met pensioen gaat. Lijdend aan de druk van de roem, trad Lauryn lange tijd uit de schijnwerpers. Hoewel ze in 2001 weer opdook tijdens een MTV Unplugged 2.0-optreden, waren haar stembanden beschadigd en is er geen zicht geweest dat ze aan een nieuw album werkte.

"Het hele concept van pensioen waar ik niet eens in geloof", zei ze in een interview in 2000. "We zouden constant aan het werk moeten zijn - misschien niet fysiek aan het werk, maar we zouden spiritueel, emotioneel kunnen werken om onszelf te verbeteren en het leven van anderen om ons heen te verbeteren."

2 Jay-Z

Shawn 'Jay-Z' Carter hield in november 2003 een 'pensioneringsfeest' in Madison Square Garden en onthulde dat hij van plan was in 2004 met pensioen te gaan en dat The Black Album zijn laatste zou zijn. Hij mag dan pas 33 zijn, hij was toen al een ervaren emcee. Verrassend genoeg ging Jay pas een paar jaar later met pensioen met The Kingdom Come in 2007. Hoewel het album zelf een dieptepunt in zijn carrière was voor een rapper van zijn kaliber, werd zijn terugkeer naar de rapgame voor velen gevierd.

1 Logica

Vorig jaar, kort na de aankondiging van zijn zesde studioalbum No Pressure, kondigde Logic tijdens een livestream op Twitch aan dat hij "zich wilde concentreren op het vader zijn" en de microfoon voorgoed wilde neerleggen. De rapper tekende vervolgens een lucratieve deal met de streamingplatformgigant waar hij beats produceert, interactie heeft met fans en games speelt met veel internetpersoonlijkheden.

"Officiële aankondiging van mijn pensionering met de release van "No Pressure" executive geproduceerd door No I. D. 24 juli … Het is een geweldig decennium geweest. Nu is het tijd om een geweldige vader te zijn ", ging hij naar Twitter. Nog geen jaar later keerde de rapper echter terug naar de muziek en bracht hij zijn zevende mixtape uit, Bobby Tarantino III.

Aanbevolen: