De reden waarom deze muzikanten hun muziek opnieuw hebben opgenomen, onthuld

Inhoudsopgave:

De reden waarom deze muzikanten hun muziek opnieuw hebben opgenomen, onthuld
De reden waarom deze muzikanten hun muziek opnieuw hebben opgenomen, onthuld
Anonim

Er zijn verschillende redenen waarom verschillende beroemde muzikanten hun muziek opnieuw hebben opgenomen. In tegenstelling tot een 'heruitgegeven' pakket, waar artiesten een album of single die eerder is uitgebracht wijzigen of toevoegen, is 'opnieuw opgenomen' muziek iets dat vanaf nul opnieuw wordt opgebouwd. Het bezit van een muziekstuk is vaak een verwarrende zaak waarbij veel entiteiten betrokken zijn, van de artiest zelf, hun advocaten, hun muzieklabels tot het moederlabel van hun label.

Misschien wel een van de meest opvallende voorbeelden is Taylor Swift, die dit jaar haar Fearless en Red-albums opnam te midden van het hoogtepunt van het geschil tussen haar en haar voormalige label. Ze beweerde dat ze had geprobeerd de masteropnames van haar eerste zes albums te kopen bij Big Machine Records, maar dat het label haar op de een of andere manier ervan had gesaboteerd, waardoor een grootschalig gesprek ontstond over het intellectuele eigendom van artiesten. Om het samen te vatten, hier zijn enkele van de muzikanten die lang voor Taylor heropnames maakten.

6 Taylor Swift had ruzie met haar voormalige label

Taylor Swift beëindigde haar lange loopbaan bij Big Machine Records, het label dat haar thuis was geweest voordat ze in 2018 beroemd werd, en kort daarna tekende ze bij Republic Records. De vete begon in 2019 toen Justin Bieber's voormalige manager Scooter Braun BMR kocht in een deal ter waarde van meer dan $ 300 miljoen, met financiële steun van de Carlyle Group, 23 Capital en Soros Fund. Door deze aankoop veranderde het eigendom van de meesters van haar eerste studioalbums onder BMR. Ze bracht later de opnieuw opgenomen versies van haar Fearless en Red albums uit, en er zijn gesprekken geweest over welk album ze als volgende zou kunnen bedenken.

"Jarenlang heb ik gevraagd, gepleit voor een kans om eigenaar te worden van mijn werk ", ging ze naar sociale media. "In plaats daarvan kreeg ik de kans om me opnieuw aan te melden bij Big Machine Records en één album per keer terug te 'verdienen', één voor elke nieuwe die ik inleverde … Het enige waar ik aan kon denken was het onophoudelijke, manipulatieve pesten dat ik heb jarenlang door zijn handen ontvangen."

5 Def Leppard heeft hun hits opnieuw opgenomen om te voorkomen dat hun labels toekomstige roy alty's krijgen

Tijdens hun hoogtepunt was Def Leppard een van de meest betaalbare Britse rockacts aller tijden. De band had in 2011 een geschil met hun label UMG, waarbij ze beweerden dat ze niet eerlijk werden betaald en geen creatieve controle hadden over hun muziek. Om hun kracht te laten gelden, namen Joe Elliott en co hun populaire hits opnieuw op en brachten ze digitaal uit zoals "Pour Some Sugar on Me" en "Rock of Ages". Het was een groot succes voor hen, met alleen al de online verkoop van $ 40.000 voor de band. Ze brachten ook de opnieuw opgenomen versie van hun vierde album, Hysteria, uit, voorafgaand aan hun eerste residentie in Las Vegas in 2013.

Het gaat om het principe. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat het om geld ging, want het probleem dat we hebben is dat ze ons willen betalen waarvan wij denken dat het een belachelijk laag tarief is. bekend feit: artiesten zijn door de jaren heen altijd door platenmaatschappijen belazerd', zei Joe Elliott tijdens een interview in augustus 2012.

4 Paula Cole heeft haar hit uit 1997 opnieuw opgenomen vanwege licentieproblemen

Een ander recent voorbeeld is de heropname van Paula Cole in 2021 voor haar hit 'I Don't Want to Wait' uit 1997. Het nummer wordt gebruikt als soundtrack voor de openingstitel van het tienerdrama Dawson's Creek uit de jaren 90, maar toen het op Netflix en dvd-versies verscheen, was het nummer afwezig vanwege licentieproblemen. Om het goed te maken, besloot Cole het nummer opnieuw op te nemen en sloot een deal met Sony om haar nummer op alle streamingplatforms te laten gebruiken.

"Hij kwam thuis uit de oorlog en er wachtte een baby op hem - dat is in wezen de tekst. Je kunt het opzoeken. Het gaat over een soldaat die terugkeert uit de oorlog," zei ze over het lied.

3 Sex Pixtols en vele andere rockacts hebben hun materiaal opnieuw opgenomen voor 'Guitar Hero'

Veel gerenommeerde rockmuzikanten, waaronder Sex Pistols, MC5, Public Enemy, Spacehog en anderen, hebben hun materiaal opnieuw opgenomen om te gebruiken voor de Guitar Hero-gamingfranchise in 2007. De redenen zijn talrijk, maar één van hen is omdat de originele meesters van een nummer dat multitrack van zijn instrumenten bevat, mogelijk verloren zijn gegaan. Een voorbeeld hiervan is "Anarchy in the UK" van de debuutsingle van Sex Pistol uit 1976.

2 De Everly Brothers wisselden van label in de jaren zestig en namen oud materiaal opnieuw op voor hun nieuwe huis

The Everly Brothers waren een van de eerste bands die hun muziek opnieuw opnam. Het country-rockduo was tijdens de eerste dagen van hun carrière getekend bij Cadence Records, maar toen Warner Bros' aanbiedingen op tafel kwamen, konden ze het niet laten om bij het grote label te tekenen. Toen besloten Phil en Don om enkele van hun grootste hits opnieuw op te nemen voor een nieuw greatest hits-album onder het nieuwe label, wat leidde tot de snelle achteruitgang van Cadence Records tot de totale sluiting in 1964.

1 Prince ruziede met Warner Bros over meesterbezit

Nadat hij er niet in slaagde het eigendom van zijn meester van Warner Bros te krijgen, vertelde Prince aan Associated Press dat hij van plan was zijn hele catalogus opnieuw op te nemen. De funkartiest, die zijn naam op beruchte wijze in een symbool had veranderd, nam tussen 1978 en 1996 17 studioalbums op voor het label, met hits als 'Purple Rain', 'Dirty Mind' en meer. Later tekende hij bij Arista Records in 1998.

Aanbevolen: