Wie was Daniella Pineda voordat ze Faye Valentine werd in 'Cowboy Bebop' van Netflix?

Inhoudsopgave:

Wie was Daniella Pineda voordat ze Faye Valentine werd in 'Cowboy Bebop' van Netflix?
Wie was Daniella Pineda voordat ze Faye Valentine werd in 'Cowboy Bebop' van Netflix?
Anonim

Eind vorig jaar bracht Netflix eindelijk zijn langverwachte op anime gebaseerde sci-fi-komedie Cowboy Bebop uit.

De streaminggigant onthulde dat het de show produceerde nadat de plannen van Fox om er een speelfilm van te maken met Keanu Reeves niet waren uitgekomen. De serie van Netflix draait om een bemanning van premiejagers die proberen enkele van de meest beruchte criminelen in de melkweg te vangen.

Natuurlijk ging veel aandacht vooral uit naar veteraanacteur John Cho, die het hoofdpersonage Spike Spiegel speelt. Maar dan, na het bekijken van de afleveringen, kunnen fans ook niet anders dan de prestaties van Cho's co-ster Daniella Pineda prijzen.

In de serie speelt de actrice een premiejager. En hoewel Pineda's acteerervaring misschien niet zo uitgebreid is als Star Trek-ster Cho, zullen fans misschien verbaasd zijn dat ze in het verleden ook te maken heeft gehad met filmkaskrakers en Emmy-winnende shows.

Acteren maakte in het begin niet echt deel uit van de plannen van Daniella Pineda

Pineda is een zeer getalenteerde actrice die pas in 2010 rollen begon te spelen. Het lijkt erop dat dat echt een bewuste keuze was, omdat ze in de eerste plaats niet wilde acteren. Pineda had radiojournalistiek en sociologie gestudeerd aan het Mills College in Californië, maar had andere plannen, en in eerste instantie niet voor de camera.

“Ik hou van NPR, en ik dacht dat het zo intellectueel stimulerend zou zijn om ergens te werken”, vertelde ze aan The Hollywood Reporter.

Nadat Pineda een fellowship had gekregen met het openbare radiostation KALW in San Francisco, leek het erop dat alles volgens plan ging. Maar toen werden haar dromen verstoord in 2009.

“De economie was klote”, herinnert Pineda zich. "Het is moeilijk om een goedbetaalde baan [bij de radio] te vinden, en ik was geïntimideerd." Dat was het moment dat ze besloot om te draaien, niet per se naar acteren maar naar filmmaken.

Rond die tijd verhuisde Pineda ook naar New York, in de hoop dat ze wat horrorfilms zou kunnen schrijven en produceren.

Voor de goede orde, Pineda deed theater toen ze jonger was en toen ze video's van zichzelf op YouTube uitbracht, was dat te zien.

Zozeer zelfs dat manager Kirsten Ames haar overhaalde om professioneel te gaan acteren. En zomaar besloot Pineda actrice te worden.

Lang voor Cowboy Bebop boekte Daniella Pineda delen in deze populaire tv-shows

One Pineda stelde zichzelf beschikbaar voor rollen, ze hoefde niet lang te wachten voordat ze binnenkwamen. Om te beginnen scoorde ze korte rollen in de Emmy-winnende series Homeland en Inside Amy Schumer.

Rond dezelfde tijd kreeg de actrice ook de rol van heks Sophie Deveraux in het universum van The Vampire Diaries. Pineda verscheen kort in The Vampire Diaries voordat ze zich bij de cast van The Originals voegde. Voor een actrice die toen nog relatief nieuw was in de scene, was het weliswaar 'in het begin intimiderend'.

“Het is een nieuwe grens. Ik moet uitzoeken wie dit personage is en vaak gaan mensen ervan uit dat je het alleen in de eerste aflevering hebt, maar ik leer dit allemaal en verken dit allemaal terwijl ik bezig ben, dus het was echt de moeite waard, Pineda toegevoegd tijdens een interview met JustJaredJr. “En echt leuk.”

Pineda speelde ook in andere shows zoals American Odyssey, What/If en The Detour voordat ze uiteindelijk overstapte naar Cowboy Bebop.

Daniella Pineda sloot zich ook aan bij deze mega-blockbuster-franchise

Tussen al haar tv-werk door kreeg Pineda ook rollen in een aantal speelfilms. Deze omvatten Newlyweds, The Fitzgerald Family Christmas, Mr. Roosevelt, Mercy Black, Before/During/After en Modern Persuasion.

Misschien het meest opwindende was dat Pineda ook werd gecast als paleo-dierenarts Zia Rodriguez in de populaire Jurassic World-serie.

De actrice landde de rol nadat ze verschillende keren op het personage had getest. “De eerste keer dat ik auditie deed, ging ik gewoon, en ik had plezier. Ik nam het niet erg serieus omdat ik dacht dat ik in geen geval ooit een rol als deze zou krijgen - in zo'n grote film. Ik heb het gedaan. Ik was het vergeten, vertelde Pineda aan The Knockturnal.

“Toen kreeg ik een telefoontje dat ik een testaanbieding voor de film kreeg, en plotseling werd het allemaal heel serieus en heel echt. Ik heb auditie gedaan, zou ik zeggen, vier of vijf keer.”

Hierna hoorde de actrice dat ze de rol kreeg. "Ik had geen woorden om te begrijpen wat er was gebeurd toen ik dat telefoontje kreeg", vertelde ze aan Daily Dead. "Ik denk dat ik een paar minuten een black-out had."

Tegelijkertijd kon Pineda het niet helpen, maar gutste over haar ervaring met franchisesterren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard.

“Zowel Bryce als Chris zijn gewoon heel nederige, aardige mensen,” zei ze. “Chris is ook zo leuk. Ik heb niet het gevoel dat ik ga werken als ik met die vent ben, ik heb het gevoel dat ik gek ben op het kamp. We worden betaald om gewoon plezier te hebben.”

Ondertussen kunnen fans ook verwachten Pineda met Pratt en Howard weer te zien in de aankomende film Jurassic World: Dominion. Wat Cowboy Bebop betreft, fans kunnen het hele eerste seizoen van de show op Netflix blijven streamen na het besluit van de streamer om de serie te annuleren.

Het is nog onduidelijk of Pineda binnenkort weer een Netflix-show of -film zal doen. Op dit moment is ze ook gehecht aan een komende actiethriller met Gerard Butler en Tony Goldwyn.

Aanbevolen: