10 Beroemdheden die bevriend zijn met beroemde auteurs

Inhoudsopgave:

10 Beroemdheden die bevriend zijn met beroemde auteurs
10 Beroemdheden die bevriend zijn met beroemde auteurs
Anonim

Wist je dat Ernest Hemingway op jacht ging met de vader van Anjelica Huston? Of dat Tom Waits een toneelstuk schreef met een van de legendes van de Beat-beweging? Of dat voormalig president Bill Clinton samen met een van de meest productieve hedendaagse schrijvers een thriller schreef? Nou, nu wel.

Sinds de gouden eeuw van Hollywood hebben acteurs en auteurs een aantal interessante relaties onderhouden. Marylin Monroe had ooit een relatie met toneelschrijver Arthur Miller, Stephen King had ruzie met regisseur Stanely Kubrick en Ernest Hemingway had meer dan één beroemde vriend, behalve collega-auteur F. Scott Fitzgerald. Je zou verbaasd zijn om te horen hoe dicht sommige acteurs bij hun auteur-landgenoten zijn gekomen, en soms leidt dit zelfs tot een aantal geweldige samenwerkingen.

10 Howard Stern is bevriend met Fran Lebowitz

Hoewel ze al decennia geen boek heeft geschreven, heeft de radiopresentator haar diepe genegenheid uitgesproken voor het werk van de prominente New Yorker. Stern beschouwt Lebowitz als een "genie" en hij heeft de auteur zelfs meerdere keren om advies gevraagd. Meest recent worstelde Stern met hoe om te gaan met fans die Donald Trump steunden.

9 John Huston was bevriend met Ernest Hemingway

Regisseur John Huston gaf de wereld klassieke films zoals The African Queen, The M altese Falcon, en hij gaf een huiveringwekkende uitvoering als de schurk in Chinatown. Het werk van de regisseur bevatte ruige personages en zijn films werden vaak vergeleken met het werk van Ernest Hemingway vanwege hun ruige aantrekkingskracht. Het was een passende vergelijking, aangezien de twee mannen goede vrienden waren tot Hemingway's dood.

8 Johnny Depp was bevriend met Hunter S. Thompson

Depp heeft misschien een nauwere band met deze auteur dan iemand anders in Hollywood ooit heeft gehad. Thompson had een uitgebreide lijst van beroemde vrienden, waaronder Johnny Depp, John Cusack en Bill Murray om er maar een paar te noemen. Zowel Depp als Murray speelden Thompson in speelfilms, maar Depp, die de methode-acteur is die hij is, dook meteen in de rol en bereidde zich voor op zijn optreden in Fear and Loathing In Las Vegas door in de kelder van de schrijver te wonen. Thompson pleegde zelfmoord in 2005 en zijn laatste wens was dat zijn stoffelijk overschot op zijn begrafenis uit een kanon zou worden geschoten. Depp was niet alleen verplicht, hij betaalde ook voor de extravagante begrafenis van de auteur.

7 Stephen King is bevriend met John Mellencamp

De meester van horror heeft ook tal van beroemde vrienden, hij had ook een paar beroemde rivalen om zijn beroemde ruzie met The Shining-regisseur Stanley Kubrick leuk te vinden. Maar in 2012 leidde Kings vriendschap met muzikant John Mellencamp ertoe dat ze samenwerkten aan Ghost Brothers Of Darkland County, een musical die debuteerde in Atlanta.

6 Samira Wiley is bevriend met Margaret Atwood

De auteur van The Handmaid's Tale is erg vasthoudend en opzettelijk als het gaat om het casten van de film- en tv-versies van haar personages. Weinig auteurs zijn zo betrokken bij dat deel van het proces als Atwood is geweest. Je zou je zorgen kunnen maken dat zo'n intens onderzoek een breuk zou veroorzaken met de acteurs van de show, maar integendeel, Atwood is goede vrienden met Samira Wiley, die Moira speelt in The Handmaid's Tale.

5 Tom Waits is bevriend met William S Burroughs

Net als King en Mellencamp werkte de avant-garde muzikant samen met Burroughs, die ook een van Waits favoriete schrijvers was. Het paar schreef samen met theaterregisseur Robert Wilson het toneelstuk The Black Rider. Zowel Burroughs als Waits zijn behoorlijk beroemd om hun donkere, neo-realistische materiaal, dus de twee die samenwerkten was een makkie! Waits is een grote fan van literatuur, hij is ook een vocale fan van wijlen dichter Charles Bukowski.

4 Gary Cooper was bevriend met Ernest Hemmingway

Zoals hierboven vermeld, had de laat-Amerikaanse romanschrijver veel beroemde vrienden, waaronder de legendarische acteur Gary Cooper. Het paar was beste vrienden tot Hemmingway's zelfmoord in 1961, en de auteur dwong filmproducenten om Cooper te casten als de hoofdrolspeler in de filmversie van zijn roman For Whom The Bell Tolls. Hun vriendschap was het onderwerp van een documentaire uit 2013, Cooper and Hemmingway: The True Gen.

3 Dolly Parton is bevriend met James Patterson

Een ander koppel dat uiteindelijk samenwerkte, was countryster Dolly Parton en bestsellerauteur James Patterson. Patterson is een van de meest gepubliceerde en best betaalde schrijvers die tegenwoordig werkt. Onlangs begon hij samen te werken met Parton om Run, Rose, Run te schrijven, dat eind 2022 zou moeten verschijnen. Patterson heeft samengewerkt met andere sterren, waaronder enkele van de machtigste mensen in de Verenigde Staten.

2 Bill Clinton is ook bevriend met James Patterson

Patterson schreef The President Is Missing met de voormalige president in 2018, en de recensies waren op zijn best gemengd. The New York Times gaf het een mild compliment en zei dat het 'goed' was, terwijl critici van de Washington Post de samenwerking pannen en het 'een ongemakkelijk duet' noemden.

1 Hillary Clinton is bevriend met Louise Penny

Net als haar man heeft Hillary Clinton haar naam op een thriller-roman gezet dankzij de hulp van Louise Penny, die ook Still Life en The Madness of Crowds schreef. Het boek, mede geschreven door de presidentskandidaat van 2016, kwam binnen op nummer 1 op de bestsellerlijst van de New York Times.

Aanbevolen: