Queen Elizabeth is naar verluidt bevriend met deze beroemdheden

Inhoudsopgave:

Queen Elizabeth is naar verluidt bevriend met deze beroemdheden
Queen Elizabeth is naar verluidt bevriend met deze beroemdheden
Anonim

Koningin Elizabeth II, de regerende monarch van Groot-Brittannië, is een legende, een icoon en is het moment sinds haar kroning op 25-jarige leeftijd. The Queen is geportretteerd in film en televisie, zoals The Crown en The Queen. Ze staat bekend om haar liefde voor en het hebben van veel corgi's, en ze heeft de internetmemes net zo iconisch gegeven als zij.

Koningin Elizabeth, die in Londen woont, heeft haar land door machtswisselingen, de wereld door oorlogen en epidemieën heen gezien, en heeft tot dusver de pandemie van het coronavirus overleefd. Ze is de langst regerende Britse monarch in de geschiedenis en heeft een vader, een echtgenoot, een schoondochter en talloze vrienden verloren. Tijdens haar regeerperiode heeft de geliefde monarch veel beroemde mensen ontmoet: hoogwaardigheidsbekleders, politici, acteurs, muzikanten, atleten. Wie van die beroemdheden zijn haar vrienden?

7 Meghan Markle

Meghan Markle, een voormalig acteur, vooral bekend van haar rol in de Amerikaanse tv-show Suits, werd lid van de koninklijke familie toen ze op beroemde wijze trouwde met de kleinzoon van koningin Elizabeth, prins Harry. Hoewel het stel nu met hun twee kinderen in Los Angeles woont en beiden afstand hebben gedaan van hun status als Senior Member of the Royal Family, onderhoudt Markle nog steeds een goede relatie met The Queen. Ze noemden hun dochter zelfs naar de grootmoeder van de prins.

6 Billy Graham

Billy Graham was een Amerikaanse evangelist, tientallen jaren een geestelijk adviseur van presidenten van de Verenigde Staten, en bracht zijn christelijke boodschap via zijn televisiebediening naar grote groepen mensen. Een van die mensen die door zijn woorden werden getroffen, was koningin Elizabeth. De twee hadden een sterke relatie gebaseerd op een gedeeld geloof, en bezochten elkaar wanneer de een in het land van de ander was. Graham predikte zelfs meerdere keren in Windsor en Sandringham, en was altijd zeer complimenteus over de persoonlijkheid en geest van de koningin. Graham stierf in 2018 op 99-jarige leeftijd.

5 Winston Churchill

Winston Churchill was de premier van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoewel hij veel ouder was dan de koningin en haar al van kinds af aan kende, hadden de twee een hechte band. Churchill had een zeer nauwe relatie met de vader van de koningin, koning George VI, en was erg bedroefd door zijn dood. Maar toen koningin Elizabeth het roer overnam als regerend vorstin, was hij geboeid door haar en de twee bouwden een sterke vriendschap op. Ze kregen een band over gedeelde hobby's zoals paardenraces en polo, en naar verluidt was Churchill de favoriete premier van de koningin.

4 De Obama's

Nog meer goede vrienden van de koningin zijn de voormalige president en First Lady van de Verenigde Staten, Barack en Michelle Obama. De koningin ontmoette de Obama's door middel van staatsplicht, zoals ze heeft met bijna altijd U. S. President sinds zijn heerschappij. Ze mocht de president en zijn vrouw aardig en heeft gevraagd of er regelingen kunnen worden getroffen om haar in Engeland te bezoeken, ondanks dat ze niet langer aan de macht is in de Verenigde Staten. De koningin en Michelle Obama hebben zo'n hechte relatie, dat Obama het protocol mocht breken toen hij de koningin ontmoette, elkaar omhelsde en hun gelijkenis voor elkaar toonde.

3 Elton John

Iconische Britse zanger Elton John staat over de hele wereld bekend om zijn legendarische stem en talent op de piano. De muzikant was bevriend met wijlen prinses Diana, de voormalige schoondochter van de koningin, omdat ze een groot voorstander was van aids-onderzoek, een zaak die belangrijk is voor John. Sinds een dramatisch diner in Kensington Palace dat de zanger in zijn memoires documenteerde, hebben hij en de koningin een onwaarschijnlijke vriendschap tot bloei gebracht. De twee hebben behoorlijk wat tijd samen doorgebracht en hebben zelfs een langzame dans gedeeld.

2 Nelson Mandela

Voormalig president van Zuid-Afrika Nelson Mandela was de eerste zwarte president van zijn land. Hij en de koningin hadden een hechte vriendschap en veel senior leden van de koninklijke familie ontmoetten hem terwijl hij aan de macht was, terwijl ze met hem werkten om de aids-epidemie in zijn land te verminderen. Mandela en de koningin waren zo hecht dat hij haar bij haar voornaam Elizabeth noemde, niet 'Majesteit', 'Koningin' of een andere typische titel waarmee ze gewoonlijk wordt aangesproken. Mandela is een van de weinige mensen in de geschiedenis die de eer heeft gehad haar zo informeel toe te spreken en haar voorliefde voor hem te tonen.

1 De Reagans

De Obama's zijn niet de enige president en First Lady van de Verenigde Staten die vriendschap sluit met de koningin door middel van staatsplicht. Voormalig president en First Lady Ronald en Nancy Reagan waren machtige Amerikanen met wie de koningin een speciale band deelde. President Reagan merkte de koningin op vanwege haar gratie en authenticiteit, en Nancy Reagan en de koningin zouden elkaar ontmoeten en een band opbouwen onder het genot van een drankje. De Reagans waren ook bevriend met prins Charles en prinses Diana toen ze trouwden, en prins Charles woonde de begrafenis van Ronald Reagan bij in 2004 en overhandigde Nancy een handgeschreven briefje van de koningin waarin ze haar verdriet en medeleven uitdrukte.

Aanbevolen: