10 Beroemdheden waarvan je niet wist dat ze ook auteurs waren

Inhoudsopgave:

10 Beroemdheden waarvan je niet wist dat ze ook auteurs waren
10 Beroemdheden waarvan je niet wist dat ze ook auteurs waren
Anonim

Beroemdheden hebben de macht om anderen te beïnvloeden met hun charisma en talent. Hoewel ze misschien een grotere impact hebben op televisie, film of muziek, kunnen ze af en toe een typemachine gebruiken om te schrijven. De meeste beroemdheden zullen vaak autobiografieën schrijven, maar sommigen zullen originele verhalen maken voor een ander soort publiek.

Het kost veel creativiteit en tijd om een boek te publiceren, zelfs als het een eenvoudig uitgangspunt heeft. Soms is er nieuw onthulde informatie die alleen in woorden te vinden is dan in stem. Hier zijn 10 beroemdheden waarvan je niet wist dat ze ook auteurs waren.

10 Molly Ringwald

Als de koningin van de films uit de jaren 80, speelde Molly Ringwald in de legendarische films The Breakfast Club, 16 Candles en Pretty in Pink.3o jaar later zette ze haar erfenis als actrice voort in een breed scala aan films en tv-shows, maar ze zou haar debuut als auteur maken in 2010 met Getting the Pretty Back: Friendship, Family, and Finding the Perfect Lipstick.

Ze verdiepte zich zelfs in de romanindustrie voor jonge volwassenen met haar boek uit 2012 When It Happens to You: A Novel in Stories.

9 Julie Andrews

Als actrice voor het grootste deel van haar leven is Julie Andrews gecrediteerd in honderden films en wordt ze het meest herinnerd voor haar debuut als Mary Poppins in de film uit 1964. Ze heeft een heleboel autobiografieën gemaakt, maar ze schreef ook kinderboeken, waaronder de serie The Very Fairy Princess en The Last of the Really Great Whangdoodles.

Ondanks dat er niet zoveel over haar acteercarrière werd gepraat, zou Julie zeker een tijdloze auteur zijn geweest als dat haar voornaamste bezigheid was.

8 Tom Hanks

Tom Hanks is een legendarische acteur en de kans is groot dat je minstens één film met hem erin hebt gezien, of het nu live-action of animatie is. Met slechts één boek op zijn naam, bevat Uncommon Type veel korte verhalen die geïnspireerd zijn op zijn typemachineverzameling.

Als je de kans krijgt, is het ook mogelijk om een audioboekvorm te hebben met Tom als verteller, die zijn boek leven geeft en gewoon de stem heeft van een meeslepende verteller.

7 Hilary Duff

Er waren zeker veel hoogtepunten in de carrière van Hilary Duff, variërend van haar tijd op Disney Channel tot moeder worden van twee kinderen. Ze nam ook de tijd om haar jonge volwassen romanreeks Elixir te beginnen.

Toen haar werd gevraagd naar de creatie van Elixir, vertelde ze Seventeen Magazine: "Ik speel nu al een paar jaar met het idee. Het is erg leuk en tegelijkertijd heel uitdagend." Met zijn cultstatus is er misschien een filmaanpassing gepland in de toekomst.

6 Steve Martin

Steve Martin is al een half decennium schrijver en het toont de kwaliteit die hij brengt uit scenario's, essays, romans en nog veel meer. Zijn meest recente werk is Steve Martin en Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life, waarvan ook mede-acteur Short een co-auteur is.

Steve's werken zijn ongelooflijk divers in de wereld van de literatuur en hij is een begenadigd schrijver onder beroemdheden die geschreven werken publiceerden.

5 50 Cent

Als een van de weinige muzikanten die auteur is, schuwt 50 Cent zijn levenservaringen niet. In zijn meest recente werk dat dit jaar is uitgebracht, Hustle Harder, Hustle Smarter, vertelt Curtis Jackson over zijn comeback, maar niet zonder een tragedie te verwerken die plaatsvond voordat hij succesvol kon worden.

De rapper/zakenman gebruikt zijn invloed om een zelfhulpboek te maken en hij geeft rauw, maar zinvol advies dat iemand in nood kan helpen.

4 Tina Fey

Tina Fey is een van de leidende dames van komedie, en het is onmogelijk om nooit te lachen om sommige van haar schrijven of acteren. Tot nu toe heeft ze maar één boek op haar naam staan, toepasselijk getiteld Bossypants.

Als iemand ooit een boek nodig heeft om te motiveren dat dromen kunnen uitkomen, dan zal het boek van de voormalige SNL-ster daarin voorzien. Er zullen grappigere momenten zijn in vergelijking met andere in haar boek, maar dat kan worden opgelost met haar als verteller voor het audioboek.

3 James Franco

James Franco heeft carrière gemaakt door komedie en heeft veel charme behouden door zijn televisie- en filmwerk. Hij heeft aan een handvol fictieve en non-fictieve boeken gewerkt, maar hij is ook een dichter en debuteerde in die vorm van literatuur met Regie Herbert White: Poems.

Comedians hebben een kant die we niet altijd zien, maar als we die zien, laat het zien hoe driedimensionaal ze zijn en bieden ze meer dan alleen maar gelach. Net als James kunnen comedians gevoelige zielen hebben en het is moedig van hem om die kant van hem te laten zien.

2 Kendall en Kylie Jenner

De Jenner-zussen hebben een enorme invloed op sociale media dat zowat alles wat ze doen succesvol zal zijn. Ze hebben hun kijk op het jongvolwassenengenre uitgeprobeerd met de serie Story of Lex en Livia.

Ze zijn misschien niet voor iedereen, fans van de Kylie en Kendall zullen tevreden zijn met iets buiten make-up en mode.

1 Carrie Fisher

De overleden melkwegprinses Carrie Fisher is heel open geweest over haar ervaringen als actrice in haar boeken. Ze heeft titels geschreven, waaronder The Princess Diarist, Wishful Drinking en Hollywood Moms.

Naast non-fictieboeken had ze ook de ongelooflijke kans om fictieve titels te maken, zoals Postcards From the Edge, Surrender the Pink en The Best Awful There Is. De eerste wist een verfilming te bemachtigen met Meryl Streep in de hoofdrol.

Aanbevolen: