Grey's Anatomy-schrijver beschuldigd van het verzinnen van 'levensverhalen

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy-schrijver beschuldigd van het verzinnen van 'levensverhalen
Grey's Anatomy-schrijver beschuldigd van het verzinnen van 'levensverhalen
Anonim

Schrijver Elisabeth Finch, 44, is nu met administratief verlof van de langdurige show, in afwachting van een onderzoek.

Ex-vrouw meldt vrouw voor liegen over medische trauma's

Volgens The Ankler belde haar 40-jarige vrouw Jennifer Beyer het productiebedrijf van Shonda Rhimes dat de show maakt - en Disney om Finch aan te geven voor liegen. Beyer en Finch trouwden in 2020, maar gaan nu door een scheiding.

De vermeende leugens begonnen te ontrafelen toen Finch plotseling de show verliet vanwege een noodgeval in de familie. Haar bezorgde collega's belden haar partner, verpleegster Beyer uit Kansas, voor een update, en de details van het verhaal dat Finch hen had gegeven, waren vergelijkbaar met dingen die Beyer had meegemaakt in plaats van haar partner.

Onder de verhalen die ze schreef voor de show waarvan ze beweerde dat ze op feiten waren gebaseerd, was onder meer het hebben van een abortus terwijl ze chemotherapie onderging, en hoe haar artsen haar diagnose 'mist' hebben. Ze beweert ook te hebben geleden onder seksueel misbruik - wat de inspiratie vormde voor de Grey's Anatomy-aflevering 'Silent All These Years'.

Ze heeft 13 afleveringen van Grey's Anatomy geschreven, praat regelmatig met de pers over de hitshow en heeft essays geschreven voor ELLE en The Hollywood Reporter over haar medische achtergrond en seksualiteit.

Haar advocaat heeft gezegd dat ze geen commentaar zal geven op de beschuldigingen of haar aanstaande echtscheiding.

Finch is een succesvolle schrijver

Elisabeth Finch is een succesvolle schrijver die meer dan acht seizoenen aan Grey's Anatomy heeft gewerkt. In artikelen voor ELLE en The Hollywood Reporter heeft ze geschreven over het gebruik van haar persoonlijke medische trauma's om afleveringen van de hitshow te inspireren.

Finch produceerde eerder The Vampire Diaries, waarin ze beweerde het slachtoffer te zijn van misbruik en intimidatie.

In een artikel schrijft ze: "Toen mijn baan bij Grey's Anatomy me vroeg of ik niet alleen over kanker wilde schrijven, maar ook wilde toegeven dat het mijn leven is, wilde ik nee zeggen. Nee tegen de showrunner waar ik van hou in de show Ik heb er vijf jaar aan gewerkt." Ze zei dat ze op 34-jarige leeftijd botkanker had.

"Mijn baas, Krista Vernoff, stelde voor dat ik mijn standpunt als persoon met kanker zou gebruiken om een verhaallijn te schrijven waarin ook een van onze geliefde personages wordt gediagnosticeerd", zei ze.

Collega's van Finch vertelden The Hollywood Reporter dat ze verbluft waren door de beschuldigingen dat ze haar medische problemen had verzonnen.

'"Je gelooft dat deze arme vrouw dit vreselijke heeft meegemaakt en je wilt haar steunen", zei een collega.

Een andere collega vertelde The Ankler echter dat sommige mensen achterdochtig waren over de ondoorzichtigheid van haar verhaal.

Er was zoveel gekkigheid in haar leven en ze was zo cryptisch en privé en het was altijd zo van, wat is het verhaal hier? Het voelde vaak als een wortel bungelend, maar ik dacht gewoon dat we met iemand te maken hadden die enorm onzeker was, maar niet een soort meesterbrein', zeiden ze.

Op de vraag of ze met verlof was geplaatst, zei een vertegenwoordiger van Shondaland tegen The Ankler: 'Alleen Elisabeth kan haar persoonlijke verhaal vertellen.'

Aanbevolen: