De chaotische waarheid over het filmen van 'The Osbournes

Inhoudsopgave:

De chaotische waarheid over het filmen van 'The Osbournes
De chaotische waarheid over het filmen van 'The Osbournes
Anonim

De familie Osbourne houdt van een beetje semi-georganiseerde chaos. Tenminste, dat lijken ze. Sharon, Ozzy, Kelly en Jack gedijen er tenslotte goed in. Hun unieke slechte gevoel voor humor en liefde voor het leven is meestal volledig zichtbaar op momenten dat de meesten van ons in een bal zouden opkrullen en huilen. Dat wil niet zeggen dat een deel van de tegenspoed waarmee het gezin te maken heeft gehad, hen geen pijn heeft gedaan. Hun geliefde MTV-show, die is ontstaan uit het succes van Cribs, heeft voor veel wrijving in hun leven gezorgd. Dit geldt met name voor Kelly Osbourne, die een gecompliceerde relatie heeft met de show die haar beroemd heeft gemaakt.

Door de premisse van The Osbournes werden zoveel van de conflicten in hun leven blootgesteld aan miljoenen kijkers. Maar zelfs nu onthult Sharon duistere waarheden over haar relatie met haar man waarvan fans de omvang niet echt begrepen. Het blijkt dat fans nog steeds niet veel weten over The Osbournes. Inclusief de absurd chaotische manier waarop de show werd gemaakt…

Het filmen van de Osbournes was als het maken van een documentaire

In een oral history van The Osbournes door Vice legde producer en showrunner Jonathan 'JT' Taylor uit dat hij eigenlijk fulltime bij het gezin moest wonen. Niets mocht een script bevatten, wat betekende dat de familie Osbourne moest wennen aan camera's die rond hun landhuis in Beverly Hills hingen en de bemanning moest wennen aan het wachten tot de familie iets zou doen dat in de show kon worden gebruikt.

"De scheidslijnen tussen mijn leven en hun leven waren nogal vaag. In het begin waren we zo'n 18 uur per dag aan het filmen. Veel ervan leek een beetje op het opnemen van een natuurdocumentaire", legt JT uit. naar Vice."Er was veel downtime omdat we al snel ontdekten dat je niet veel kon doen - je moest gewoon reageren."

Er werden camera's opgesteld rondom het huis van de Osbourne en twee camera's volgden de familie wanneer ze besloten te vertrekken. De filmmakers gebruikten de dienstbode van het landhuis als hun productieruimte. Hier hielden ze alle monitoren en keken ze naar het gezin terwijl ze hun dagen en nachten doorbrachten. Doorgaans duurde elke aflevering ongeveer drie weken om te filmen. Dit was in die tijd zeer ongebruikelijk, maar het was nodig om enkele van de onbeschreven juweeltjes vast te leggen die uiteindelijk ronduit iconisch werden in de wereld van reality-tv.

Het duurde ook wat langer omdat Sharon, die een uitvoerend producent van de show was, ervoor zorgde dat camera's alleen werden toegelaten in situaties die "veilig waren voor haar gezin".

"We hadden niet echt een discussie over wat we aan het filmen waren. We schoten het heel erg als een documentaire. We hadden duizenden uren aan beeldmateriaal waar we doorheen moesten om een enkel half uur te maken. Op een gegeven moment deden we de wiskunde en het was zeven tot tien dagen fotograferen per half uur. Er zouden dagen zijn waarop er niets zou gebeuren, maar wij zouden er zijn om het vast te leggen. We zouden zelfs iemand in de logeerkamer laten overnachten, zodat ze met een camera konden opstaan voor het geval er iets zou gebeuren en het konden filmen", legde uitvoerend producent Greg Johnston uit aan Vice. "Sharon zou zeggen: 'We gaan naar Chicago' en we zouden zeggen, oh s, we moeten een bemanning naar Chicago krijgen."

De familie gaf de bemanning heel weinig tijd om zich voor te bereiden op wat komen ging. Zelfs wanneer een grote beroemdheid als Elton John of Mandy Moore (die bevriend was met Jack) onderweg was, had het productieteam zelden tijd om te plannen.

"Ik werkte de late nachtdienst en Sharon, die op dat moment ziek was van de chemo, stond midden in de nacht op en begon de koelkast schoon te maken, zodat ze iets te doen had", zei directeur Donald Bull."Het is één uur 's nachts, Kelly komt een kwartier later thuis van een club, Jack komt thuis van een andere. Ze zijn aan het vechten en Sharon probeert tussen hen in te komen, wanneer er plotseling een man de kamer binnenkomt. Hij wil niet hebben een shirt aan, alleen een spijkerbroek en slippers. Ze draaiden zich alle drie om en omhelsden hem, het bleek [de zoon van een rocker uit de jaren 70] te zijn omdat ze allemaal samen opgroeiden in Beverly Hills. Maar die hele dynamiek was typerend."

Hoe echt of nep waren de Osbournes?

Gezien hoe belachelijk vermakelijk de familie Osbourne is, zouden de camera- en productieteams altijd iets interessants krijgen. Ze moesten gewoon wachten op deze momenten. Ze wilden zich er niet mee bemoeien en komedie maken die er niet was. Hetzelfde gold voor het drama. Deze dingen gebeurden natuurlijk en dat maakte het zo ronduit vermakelijk voor het publiek… en chaotisch voor degenen achter de camera.

"We wilden dat [de show] aan de komische kant zou zijn. We wilden geen donkere paden bewandelen, dat kun je in een roddelblad krijgen, "zei Greg Johnston. "Toen dingen als Sharon met kanker gebeurden, was het zeker, hoe gaan we hiermee om, want kanker is niet zo grappig, Rechtsaf? We wilden niet ingaan op beoordelingen. We probeerden gewoon een manier te vinden om dat verhaal op een respectvolle manier te vertellen, binnen de context van de show. Sharon zei moedig: 'Dit is wat er echt aan de hand is en andere mensen maken dit mee, dus ik wil dat ook kunnen delen'."

De realiteit laat zien dat The Osbournes de weg vrijmaakte voor een stuk meer gecontroleerd door de productie. Daarom zijn ze meer nep. Dit komt omdat netwerken het kostbare, langdurige proces van wachten tot er iets gebeurt, willen vermijden. In plaats daarvan dwingen ze hen om te kijken hoe de proefpersonen reageren. Dit zou niet hebben gewerkt voor The Osbournes omdat de familie zelf helemaal trouw is aan wie ze zijn.

Aanbevolen: