De waarheid over het filmen van 'Austin Powers: International Man Of Mystery

Inhoudsopgave:

De waarheid over het filmen van 'Austin Powers: International Man Of Mystery
De waarheid over het filmen van 'Austin Powers: International Man Of Mystery
Anonim

Weinig films zijn zo citeerbaar of zijn zo lang in het publieke bewustzijn gebleven als Austin Powers. De drie films met in de hoofdrol de waanzinnig getalenteerde Mike Myers zijn absurd geliefd. En fans vragen zich nog steeds af of ze een vierde Austin Powers-film zullen zien. Hoewel het enigszins onwaarschijnlijk lijkt, kunnen we nog steeds teruggaan en diep in de details duiken van de achter-de-schermen van deze hilarische spoofs. Mike staat altijd open om ons de ins-en-outs van zijn films te laten zien. Dit omvat hoe hij de ware locatie van zijn scène in Inglorious Basterds onthulde of dat hij niet de originele stem van Shrek was.

Dankzij een fascinerend en enigszins hilarisch artikel van The Hollywood Reporter weten we nu precies wat er is gebeurd bij het maken van de allereerste Austin Powers-film, International Man of Mystery. De waarheid is dat sommige filmprocessen enigszins vloeiend en leuk waren, terwijl andere delen pijnlijk waren. Laten we eens kijken…

Het plezier van filmen Improviseren met Mike Myers

Regie Jay Roach wist dat de film geliefd zou zijn, maar hij dacht alleen dat het een cultfilm zou worden. Daarom schoot hij het meeste met Steadicams en bleef hij weg van iets dat te ingewikkeld of lastig was. Hij besteedde echter wel tijd en geld om dingen er kleurrijk, wazig en echt warm uit te laten zien om de wereld van Austin nieuw leven in te blazen. Wat betreft Dr. Evil's, Jay zorgde ervoor dat alles er grijs en donker uitzag, maar met een beetje campy plezier verborgen in de ontwerpen van de sets en kostuums. Dit alles gaf Mike Myers veel om mee te spelen bij het improviseren, wat een groot deel van de film was …. met name interacties tussen Dr. Evil en Scott Evil van Seth Green. In feite was het geheel van het 'Shush'-gedeelte geïmproviseerd.

"Tussen de takes is Mike een zeer serieuze, geconsumeerde, obsessieve, detailgerichte perfectionist", Mimi Rogers, die Mrs. Kensington, zei. "Maar tijdens de opnames, als hij Austin is, was het een hele uitdaging om het bij elkaar te houden, want Mike is hilarisch."

Dit is iets wat Tom Arnold, die de cowboy speelde in de badkamer, herhaalde: "We moesten een dag rommelen op een kleine set op een soundstage. Het was leuk en gemakkelijk. De 'hoffelijkheidsspoeling' is iets wat we in Iowa zeggen, en ik moet dat ad-lib uitspreken, en ook: "Wat heb je gegeten?!" Blijkbaar heb ik veel tijd in badkamers doorgebracht."

De twee meest uitdagende scènes om te filmen

In elke film is er een of twee scènes die gewoon brutaal zijn om te filmen. Soms krijgen filmmakers iets te pakken en maken ze filmmagie… andere keren… niet zo veel. Gelukkig waren Jay Roach en Mike Myers zeker in staat om een aantal echt memorabele momenten vast te leggen… zelfs als het even duurde.

"Die naaktscène met Mike en Elizabeth [Hurley] - daar heb ik 25 takes van gemaakt", vertelde regisseur Jay Roach aan The Hollywood Reporter."We bleven maar denken dat het continu moest spelen, dus ik bleef gewoon fotograferen totdat er een opname was dat alles perfect op één lijn lag. Het was een hilarische scène, maar het was eigenlijk heel stressvol omdat we het gevoel begonnen te krijgen dat we snap het nooit."

"Het vergde veel repetitie. Ik hoefde alleen maar een patroon op een kleed te volgen", zei Mike Myers over het filmen van de hilarische scène voor het blokkeren van lichaamsdelen tegen het einde van de film. "Het was Elizabeth die van een camera met omgekeerde polariteit afging, van links naar rechts van de camera."

"Bizar, we hebben het gefilmd in het Scientology Celebrity Center in L. A", zei Elizabeth Hurley. "Het duurde een hele dag, want het was één continue opname. Mike en ik waren naakt maar bedekt met kleine stukjes rood plakband. We kenden elkaar toen allemaal zo goed, dus we waren niet zelfbewust."

Het op één na moeilijkste deel van Austin Powers: International Man Of Mystery was alle ondergrondse lagen waar Dr. Evil zijn raket had ondergebracht.

"We schoten dat in een elektriciteitscentrale waarvan ons was beloofd dat die inactief zou zijn omdat het een back-upcentrale voor Los Angeles was", zei Jay Roach. "Toen, dat weekend, was er een brown-out geweest en moesten ze die plant in actie schoppen. Het decibelniveau was zo hoog dat we een geluidsblokkerende koptelefoon moesten dragen. Ik stuurde iedereen door tegen ze te schreeuwen en gebaren te gebruiken. We zouden snel de koptelefoon van de acteurs afdoen. Het was zo'n ongelooflijke nachtmerrie."

Natuurlijk was de ondergrondse laag van Dr. Evil ook de locatie van de beroemde "27-punts draai"-scène.

"De bocht van 27 punten was behoorlijk moeilijk", zei Mike. "Ik heb er maar een of twee takes op gedaan. We waren op een locatie waar als de auto de muur zou raken, het $ 100.000 zou zijn. Ik kreeg vlak voor de take te horen en ik dacht:" Oh s. '"

Aanbevolen: