De waarheid over het filmen van 'The Terminator

Inhoudsopgave:

De waarheid over het filmen van 'The Terminator
De waarheid over het filmen van 'The Terminator
Anonim

Filmgenie James Cameron heeft veel films geregisseerd, zowel goede als slechte. Maar een van de lopende thema's is dat films GROOT zijn. Buitenaardse wezens… GROOT… Titanic… ENORM… Avatar… ZELFS ENORM… Terwijl de Terminator-films in de loop van de tijd enorme spektakels werden, is een leuk feit over de eerste Terminator-film dat hij eigenlijk vrij klein was.

Realistisch, omdat de eerste film zo ingeperkt was, vanwege een beperkt budget, moest James een nog betere regisseur zijn. Eindeloos geld betekent eindeloze mogelijkheden. Creativiteit gedijt met een aantal grenzen en beperkingen. Geweldige filmmakers kunnen heel creatief worden bij het oplossen van problemen. En bij het filmen van de eerste Terminator draaide alles om het oplossen van problemen. Eerst en vooral was het nooit de bedoeling dat Arnold Schwarzenegger de iconische titulaire rol zou spelen. Toen ze hem eenmaal aan boord hadden, stuitte de film op nog meer uitdagende hindernissen.

Dankzij een in het oog springend artikel van Entertainment Weekly weten we nu de waarheid over het filmen van Terminator. Laten we eens kijken…

Guerilla-stijl filmmaken op zijn best

In maart 1984 namen James Cameron en producer en co-scenarist Gale Anne Hurd hun kleine sci-fi film mee naar de camera in Los Angeles, Californië. Vanwege hun beperkte budget werd er veel 's nachts gefilmd. Er kon veel verborgen worden onder de dekking van de duisternis… en de vergunningen waren veel goedkoper.

"Ik ging door Los Angeles met de locatieverkenner en we zochten naar straten met kwikdamplampen omdat ik wist dat we beschikbare verlichting nodig zouden hebben", zei regisseur en co-scenarist James Cameron tegen Entertainment Weekly. "We hadden geen tijd en we hadden geen elektrisch budget. Zelfs als we interieurs deden, deden we ze 's nachts omdat we van de straat werden gegooid als het regende."

Het hele idee van het filmen van Terminator, en wat het idee verkocht aan Orion Productions, was dat het 'guerrilla-style' zou worden opgenomen. Goedkoop. Weinig uitrusting. En niet veel visuele effecten. Gelukkig was de studio van Stand Winston in de buurt om de praktische effecten geloofwaardig te maken. James Cameron vond ook een geweldige cameraman, Adam Greenberg, die kon werken met beperkt licht.

"We hebben zoveel geluk gehad met Adam," zei James. "Zijn close-ups zijn zo mooi verlicht. Linda en Michael in de Cadillac - die werd verlicht met een paar kleine fluorescerende lampjes, maar hun ogen zijn zo licht."

"Jim was zich altijd bewust van die blauwe look, waardoor de film altijd de uitstraling van staal kreeg - die nachtelijke blik, kille blik, het soort blik waardoor je zei: 'Ik wil niet zijn zat daar vast, '" zei Arnold Schwarzenegger.

Arnold filmt terminator
Arnold filmt terminator

De acteurs en crew hielden zowel van als een hekel aan de stijl van filmmaken

Guerilla-stijl filmmaken heeft zijn plussen en minnen. De pluspunten zijn het gevoel van intimiteit en directheid, wat betekent dat de cast en crew niet de hele dag hoeven te wachten om de volgende opname te filmen. Maar alle luxe van een productie met een groot budget verdwijnt uit het raam… net als het lange schema dat de zaken een beetje gemakkelijker maakt.

"De energie was zo hoog, ook al was het erg vermoeiend. Ik denk dat we het in 44 dagen of iets dergelijks hebben geschoten", zei special effects-wiz Shane Mahan over de shoot. "Nachtopnamen zijn over het algemeen zwaar, maar vooral als je met die snelheid gaat. Er was dus niet veel tijd voor lichtzinnigheid. We waren constant in de serieuze modus.

Wat betreft Linda Hamilton (Sarah Connor), nou, ook zij had haar momenten van stress.: "We waren aan het werk in de fruitfabriek van Kern, er vloeide glad sap op de vloer en bedekte gaten die je niet kon zien. En we moesten acht dagen achter elkaar werken, en dit was dag negen. En die metalen arm van 250 pond die ze hadden gemaakt - het was geen speciaal effect - ze duwden het naar me en die arm had me in de keel gekregen. En ik dacht uiteindelijk: 'Deze regisseur steunt absoluut de machines en niet de mensen.'"

Uiteindelijk was het fotograferen van Terminator absoluut slopend. Hoewel het opnameschema bruut was voor de cast en crew, hielp James Cameron de zaken niet. Volgens de interviews in het Entertainment Weekly-artikel was James exact en zo specifiek mogelijk. Dit betekende dat hij niet blij was als hij niet kreeg wat hij wilde. Ze begrepen echter allemaal dat hij gewoon probeerde de best mogelijke film te maken… en dat deed hij ook.

Maar het ging ten koste van de acteurs, waaronder Linda Hamilton, die behoorlijk geslagen en gekneusd werd bij het filmen van enkele van de low-budget actiescènes.

"De vroege scènes van de film van mij als jonge serveerster werden eigenlijk gefilmd aan het einde van de shoot", legde Linda uit aan Entertainment Weekly. "Ik word verondersteld jong en fris te zijn en ze moesten twee uur besteden aan het bedekken van de blauwe plekken op mijn lichaam met make-up."

Aanbevolen: