Wat heeft Amanda Gorman gedaan sinds ze de inaugurele dichter is geworden?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Amanda Gorman gedaan sinds ze de inaugurele dichter is geworden?
Wat heeft Amanda Gorman gedaan sinds ze de inaugurele dichter is geworden?
Anonim

Amanda Gorman maakte furore en bezorgde veel mensen koude rillingen toen ze haar gedicht 'The Hill We Climb' las bij de inauguratie van Joe Biden in 2021. Op dat moment diende de toen 22-jarige als eerste National Youth Poet Laureate in de Verenigde Staten.

Gorman trok zeker de aandacht van veel mensen met haar krachtige woorden, waarbij Oprah, Obama en anderen haar prezen voor de hoop die haar gedicht de dag bracht.

Amanda Gorman was al een dichter en activist toen ze haar gedicht voorlas bij de inauguratie, en ze had ook een verrassend vermogen van haar prestaties. Gorman maakt ook deel uit van een handvol celebs die naar Harvard University gingen, waar ze in 2020 afstudeerde.

Voor een jonge vrouw boordevol talent, passie en een plaats in de publieke belangstelling, lijken de mogelijkheden eindeloos voor Gorman.

De vraag die iedereen bezighoudt, is wat ze heeft gedaan sinds haar historische lezing?

Amanda Gorman heeft een nieuw poëzieboek uitgebracht

Gorman is een dichter die al was gepubliceerd voordat ze haar gedicht voor het land voorlas, dus het is geen verrassing dat ze door zou gaan met schrijven.

In december 2021 bracht Gorman haar nieuwe poëziebundel uit met de titel 'Call Us What We Carry'. De gedichten onderzoeken geschiedenis, wissen, taal en identiteit, evenals collectief verdriet. Het boek heeft met name zijn weg gevonden naar de bestsellerlijst van de New York Times.

Gorman schrijft een kinderboek

Gormans talenten houden niet op bij poëzie, zoals ze de wereld liet zien toen ze haar tenen in proza dompelde en haar eerste kinderboek schreef met de titel 'Change Sings: A Children's Anthem'.

Het boek vond zijn weg naar de schappen in 2021 en bevat illustraties van Loren Long en geschriften van Gorman zelf.

Uniek is dat het project een lyrisch prentenboek is dat lezers in staat stelt mee te zingen en te luisteren naar het verhaal van Gorman, dat kinderen in staat stelt te weten dat ze veranderingen kunnen aanbrengen in de wereld, zowel groot als klein.

Gorman heeft een modellencontract getekend

Na de inauguratie tekende Amanda bij IMG-modellen, een van de beste modellenbureaus ter wereld, en voegde nog een titel toe aan haar toch al indrukwekkende cv.

Sinds de ondertekening is Gorman druk bezig geweest! Ze heeft op de covers van vele tijdschriften gestaan, waaronder Glamour, Variety, Porter en Vogue, om er maar een paar te noemen.

In veel van de tijdschriften vertelt Gorman over haar passies, van mode tot poëzie en pleiten voor verandering. Ze is moeiteloos overgestapt naar de modellenwereld en heeft een manier gevonden om haar stem en boodschap overal consistent te houden.

Estee Lauder werkt samen met Gorman

Estee Lauder wilde verandering inspireren door samen te werken met leiders van een nieuwe generatie. Dus, tot wie wendden ze zich? Amanda Gorman natuurlijk.

Sinds de samenwerking is Gorman het gezicht geweest van verschillende campagnes voor het schoonheidsmerk.

Met de samenwerking heeft Estee Lauder toegezegd om $ 3 miljoen te doneren om de alfabetisering van vrouwen over de hele wereld te ondersteunen om anderen te helpen en schrijven te gebruiken als een hulpmiddel voor sociale verandering.

Gorman ging naar Instagram om over de samenwerking te spreken en zei: Het was belangrijk voor mij om te werken met een door vrouwen opgericht bedrijf dat wordt gerund door een meerderheid van vrouwelijk personeel, terwijl ik samenwerkte aan een initiatief van $ 3 miljoen voor alfabetisering van vrouwen wereldwijd.”

Gorman uitgeroepen tot One Of Time's '100 Next'

In 2021 stond Gorman op de Time100 Next-lijst van opkomende leiders die de wereld en toekomstige generaties helpen vorm te geven.

Ze werd genomineerd door niemand minder dan Lin-Manuel Miranda. De maker van Hamilton zei dat Gorman "een masterclass afleverde" aan de natie op de dag dat ze haar gedicht voorlas bij de inauguratie. Van een geweldig compliment gesproken om te krijgen!

Gorman treedt op tijdens de Super Bowl

Ooit gehoord van een dichter die optreedt tijdens de Super Bowl? Ja, wij ook niet, in ieder geval niet totdat Gorman werd uitgenodigd om in 2021 op te treden.

We hebben nog nooit van zoiets gehoord, want Gorman is eigenlijk de allereerste dichter die is uitgenodigd om op het evenement op te treden. Vlak voor het opgooien van de munten las Gorman een van haar gedichten voor en boeide opnieuw het publiek.

Over geschiedenis schrijven gesproken! Aan de andere kant is Gorman eraan gewend de eerste persoon ooit te zijn die veel dingen doet, aangezien haar cv net zo goed een pionier bovenaan naast haar naam zou kunnen staan.

Gorman uitgeroepen tot vrouw van het jaar

Gorman merkte opnieuw dat ze samenwerkte met 'Time' toen ze haar een van de Vrouwen van het Jaar voor 2022 noemden. Gorman was in goed gezelschap, met namen als Kerry Washington, Allyson Felix en Kacey Musgraves ook de lijst sieren.

Wat maakt deze lijst zo speciaal? Naast het feit dat de lijst vrouwen eert die verandering hebben gebracht in hun vakgebied, de wereld hebben beïnvloed en hebben gevochten voor gelijkheid?

Nou, het is ook de allereerste keer dat het tijdschrift de lijst heeft samengesteld, waardoor dit nog een primeur is waar Gorman zelf deel van uitmaakt.

Aanbevolen: