Dit is wat Natalia Tena heeft gedaan sinds ze tonks is geworden in 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

Dit is wat Natalia Tena heeft gedaan sinds ze tonks is geworden in 'Harry Potter
Dit is wat Natalia Tena heeft gedaan sinds ze tonks is geworden in 'Harry Potter
Anonim

De Harry Potter-filmfranchise was misschien gecentreerd rond Harry Potter (Daniel Radcliffe) en zijn goede vrienden (gespeeld door Rupert Grint en Emma Watson), maar zoals fans misschien weten, hebben de films (en boeken) een veel groter ensemble.

In feite, afgezien van Harry, Hermelien Griffel en Ron Wemel, speelden de films ook een grote rol in de beminnelijke familie Wemel.

Deze omvatten de amusante Weasley-tweeling (gespeeld door de Phelps-broers, die meer op hun personages lijken dan iemand ooit had gedacht) en natuurlijk, Harry's uiteindelijke vrouw, Ginny (Bonnie Wright).

Tegelijkertijd mag je Harry's professoren en klasgenoten op Hogwarts niet vergeten. Fans kunnen ook geen genoeg krijgen van de leden van de Orde van de Feniks die later in het verhaal werden geïntroduceerd.

Onder hen was Nymphadora Tonks, die werd gespeeld door actrice Natalia Tena in vier van de acht Harry Potter-films. Tena was een relatieve nieuwkomer voordat ze in de super populaire films werd gecast.

Sinds Harry Potter waagde ze zich al aan verschillende niet-Hogwarts-gerelateerde projecten.

Natalia Tena speelde in verschillende andere films na 'Harry Potter'

Net als de andere sterren van de franchise, ging Tena snel na Harry Potter snel andere filmrollen na. Sterker nog, een jaar na de release van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, voegde de actrice zich bij de cast van het historische drama Bel Ami, dat wordt aangevoerd door mede-Harry Potter-alumnus Robert Pattinson.

Interessant is dat de twee uiteindelijk een aantal stomende scènes in de film deelden, die nogal "raar" aanvoelden omdat de acteurs goede vrienden waren geworden.

"Vroeger waren we een beetje bij elkaar, dus het was een beetje raar [tijdens het filmen]", vertelde de actrice aan MTV News. "Ik had zoiets van: 'Oké, maat, kom op, laten we het doen! Het wordt leuk!'”

Door de jaren heen speelde Tena ook in films als 10.000 Km, Baby, Amar, SuperBob, Residue Sangre en Anchor and Hope. Tussen het werken aan deze films waagde ze zich ook aan episodisch werk.

Natalia Tena nam ook verschillende tv-rollen op zich

Gedurende haar carrière heeft Tena ook een breed scala aan televisierollen vervuld. Ze werd bijvoorbeeld gecast als Osha in de met een Emmy bekroonde serie Game of Thrones, net toen haar tijd op Harry Potter ten einde liep.

Het blijkt dat Tena al heel vroeg een behoorlijke indruk achterliet op de producers van de show. "Toen ik naar de auditie ging, droeg ik een lange, haveloze bruine jurk die ik had en zette een slinger van klimop die ik op een festival had gevonden op mijn hoofd en ging nadenken wat voor soort dier ze zou zijn", vertelde de actrice aan Winter komt eraan..

“Ik dacht aan een luipaard, gecontroleerd en klaar om toe te slaan, dus daar ging ik voor! Ik heb zoveel geluk dat ze het leuk vonden!” Tena bleef in de show totdat haar personage tijdens het zesde seizoen werd vermoord.

Ondertussen, net toen ze haar tijd op Game of Thrones aan het afronden was, kreeg Tena een vaste rol in de CBS-misdaadserie Wisdom of the Crowd naast Jeremy Piven en Richard T. Jones.

Voor de actrice was het een geweldige kans om naam te maken op de Amerikaanse tv.

“Ik kwam in het pilotseizoen. Ik deed het altijd [pilotseizoen] in Engeland, maar ik kwam nergens, en toen kwam ik hier. Toen het van aangezicht tot aangezicht in een kamer was, deed ik het beter, en natuurlijk kreeg ik deze baan", vertelde de actrice aan Opdracht X. "Ik heb hier altijd al willen werken."

Tegelijkertijd maakte Tena ook een korte gastoptreden in de veelgeprezen komedie Shameless. Niet lang daarna volgde de actrice dit op met een stint in de populaire Netflix-serie Black Mirror.

Tena verscheen ook in de Star Wars-serie The Mandalorian als premiejager Xi'an.

Natalia Tena waagde zich ook in muziek

Hoewel film- en tv-projecten Tena misschien bezig hebben gehouden, vond de actrice nog steeds de tijd om ook haar muziekcarrière te beginnen. Het was tenslotte iets wat ze een soort van nastreefde toen ze jonger was.

“Ik ging naar een kostschool in Bedales en dus was het de enige manier om wat geld te verdienen voor het weekend. Ik had andere banen, zoals babysitten, hondenuitlaten en folders, maar vanaf mijn 15e deed ik ook aan busking, "vertelde Tena aan Essential Surrey & SW London.

"Ik zou eigenlijk gewoon dezelfde 4 nummers spelen voor 3 uur of totdat ik genoeg geld had."

In de afgelopen jaren richtte Tena uiteindelijk ook haar eigen band op, bekend als Molotov Jukebox. De groep werd in wezen gevormd nadat Tena en enkele van haar vrienden besloten dat ze "ons eigen muzikale plezier wilden beginnen".

Sinds ze samen zijn, hebben ze ook een unieke manier gevonden om hun muziekgenre te beschrijven. "Dus Tropical Gypsy is hoe we onszelf zouden definiëren", onthulde de actrice. "Het is een mix van Latijns-Amerika en Oost-Europa, een soort liefdeskind hebben."

Vandaag kunnen fans uitkijken naar Tena in de langverwachte film John Wick: Chapter 4, waarin Keanu Reeves de hoofdrol speelt. Daarnaast zal de actrice ook de hoofdrol spelen in de aankomende film Up on the roof.

Aanbevolen: