Kanye West verloor volledig zijn kalmte tijdens dit lastige interview

Inhoudsopgave:

Kanye West verloor volledig zijn kalmte tijdens dit lastige interview
Kanye West verloor volledig zijn kalmte tijdens dit lastige interview
Anonim

Met meer dan 100 miljoen verkochte albums is Kanye West ongetwijfeld een van de meest succesvolle rappers in de muziekindustrie, met maar liefst 11 platen die hem tot nu toe 22 Grammy-awards hebben opgeleverd.

Nadat hij werd ontdekt door Jay-Z, duurde het niet lang voordat West een begrip zou worden, dankzij het succes van zijn debuutalbum The College Dropout, waarvan meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht in de VS en negen miljoen stuks wereldwijd.

West is echter niet alleen een succesvolle tekstschrijver, hij is ook het brein achter de productie van nummers als Drake's Find Your Love, Keyshia Cole's I Changed My Mind, Alicia Keys' You Don't Know My Name, en Lil Nas X's Industry Baby.

Maar ondanks zijn ongelooflijk succesvolle carrière heeft West, die vorig jaar afscheid nam van ex-vrouw Kim Kardashian, ook een reputatie opgebouwd als zeer uitgesproken als het gaat om dingen waar hij gepassioneerd over is, zoals zijn beruchte 2013 interview met Sway Calloway. Hier is het dieptepunt …

Wat is er gebeurd tussen Kanye en Sway?

In november 2013 had West een van zijn eerste virale video's op internet na zijn uitbarsting op Calloway's Shade 45-radioshow, waar hij zijn frustratie had benadrukt omdat hij niet meer steun kreeg van de bedrijfsstructuur van de modewereld.

The Stronger hitmaker gaf toe dat hij ondanks zijn vele samenwerkingen met een handvol modehuizen, niet het gevoel had dat hij ooit de juiste hoeveelheid creatieve vrijheid had gekregen om zijn ideeën tot leven te brengen. Toen Calloway vervolgens aan West vroeg waarom hij zijn mode-ideeën niet gewoon zelf financierde, verloor laatstgenoemde zijn kalmte.

"Hoe zwaaien?" de Grammy-winnaar geuit. "Je hebt de antwoorden niet, man! Je hebt de antwoorden niet. Ik heb dit vaker gedaan dan jij; jij hebt de antwoorden niet!"

West legde vervolgens uit hoe hij meer dan $13 miljoen had geïnvesteerd in zijn vorige modeprojecten en uiteindelijk geld verloor omdat hij niet over dezelfde middelen beschikte als andere bedrijven in de industrie, wat liet hem zo gefrustreerd voelen.

"Ik heb je net verteld dat ik het geld ben kwijtgeraakt omdat ik niet de kennis had om het op de juiste manier te doen… ik probeer jullie niet in verlegenheid te brengen", legde hij uit.

“Wat ik jullie allemaal probeer te zeggen, is deze industrie waarin ik probeer te komen – er is nooit iemand ingestort. Er is niemand kapot gegaan. We zijn allemaal slaven. Dus ik probeer je niet te minachten in je show. We zijn allemaal slaven van iets.”

Sway reageert op viral gaan met Kanye

Sinds het voor het eerst op het officiële YouTube-kanaal werd geplaatst, heeft Calloway's interview met West meer dan acht miljoen views gekregen, wat slechts een fractie is van de aantrekkingskracht die het kreeg op platforms zoals Twitter en andere sociale-mediasites.

De week daarop besloot Calloway om zich uit te spreken over de video en de onmiskenbare spanning tussen hem en West die losbarstte tijdens hun gesprek over de mode-industrie.

De twee, die elkaar al sinds de jaren '90 kennen, verlieten het interview niet op zure voorwaarden. West bood zelfs zijn excuses aan aan de radiopersoonlijkheid, maar tijdens een vervolggesprek over zijn show zei Calloway dat hij inderdaad geloofde dat zijn collega uit de industrie een geldig punt had gemaakt over het feit dat hij niet alle antwoorden had.

"Als je de kans kreeg om het interview te zien, werd het heel intens, dat moet ik toegeven. Maar alles wat Kanye zei, is volgens mij waar. Sterker nog, ik geloof in alles wat hij probeert te doen en ik denk dat we allemaal naar de boodschap moeten luisteren, "zei hij.

"Kijk, dat is het deel waar ik het niet per se mee eens ben, dat ik de antwoorden niet heb, man. En om het te bewijzen, is er iets dat ik jullie hier wilde laten zien, dat Ik heb nu echt de antwoorden", voegde hij eraan toe voordat hij een shirt tevoorschijn haalde met de tekst: "Ik heb de antwoorden.”

Kanye West blijft controverse onder ogen zien

Kardashian verbaasde fans toen ze in februari 2021 de stekker uit haar huwelijk trok. Er werd gemeld dat de twee al maanden een gescheiden leven leidden, waarbij West het grootste deel van zijn tijd in Wyoming doorbracht terwijl de voormalige Keeping Up With the Kardashians-ster bleef in Los Angeles met hun vier kinderen.

Het voormalige paar had een aantal hindernissen ondervonden in de aanloop naar hun splitsing, en er lijkt ook geen weg terug voor Kardashian, die sindsdien is verdergegaan met Saturday Night Live-acteur en komiek Pete Davidson - de ex van Ariana Grande -vriendje.

Aanbevolen: