Waarom Winona Ryder niet bevriend is met Angelina Jolie

Inhoudsopgave:

Waarom Winona Ryder niet bevriend is met Angelina Jolie
Waarom Winona Ryder niet bevriend is met Angelina Jolie
Anonim

In 2000 won Angelina Jolie een Oscar en een Golden Globe Award voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol als Lisa Rowe in Girl, Interrupted. Daar werkte ze nauw samen met wijlen Brittany Murphy en Stranger Things-ster Winona Ryder, die nu voor eeuwig verbonden is met haar beruchte winkeldiefstal in 2001. Hoewel de drie vrouwen veel scènes samen deden, onthulde Ryder dat ze nooit vrienden is geworden met Jolie. Volgens berichten kon de Maleficent-actrice ook niet opschieten met de hele cast. Dit is waarom.

Winona Ryder zou de rol van Angelina Jolie spelen in 'Girl, Interrupted'

Ryder werd aanvankelijk gevraagd om het personage van Jolie, Lisa Rowe, te spelen. Maar de ster van Edward Scissorhands wist dat ze niet geschikt was voor de rol. "Ik wist vanaf het begin dat degene die Lisa speelde alle aandacht zou krijgen", vertelde Ryder aan Empire Magazine over de bekroonde rol. "Op een gegeven moment vroegen ze of ik Lisa wilde spelen en ik zei: 'Nee, ik wil Susanna zijn.'" Ze heeft er geen spijt van dat ze de rol aan Jolie heeft gegeven, van wie ze dacht dat hij perfect was om de complexe sociopaat te spelen.

"Er was geen wrok", zei Ryder. "Toen het uitkwam, kregen mensen bijna medelijden met me. Maar ik had het altijd al verwacht. Ik was heel blij met de film en was er echt trots op." De actrice prees Jolie verder voor haar arbeidsethos. "In de tijd dat ik met haar werkte, vocht ze met haar uiterlijk omdat ze zo mooi is", zei ze over de Tomb Raider-ster. "Ze wilde heel graag serieus genomen worden en niet alleen op haar uiterlijk beoordeeld worden. En dat heeft ze overwonnen."

Angelina Jolie 'hield haar afstand' van Winona Ryder tijdens het filmen van 'Girl, Interrupted'

Ryder gaf toe dat hij enthousiast was over het werken met Jolie in Girl, Interrupted. Ze was echter teleurgesteld over de "koudheid" van de nieuwe Marvel Cinematic Universe-ster achter de schermen. "Ik herinner me dat ik dacht: 'O, we worden goede vrienden'", zei de Beetlejuice-actrice over Jolie. "Maar ik denk dat ze naar me moest kunnen kijken als het personage Susanna, niet als Winona, dus op een heel respectvolle manier hield ze een beetje afstand." Ryder voegde eraan toe dat ze haar "bij een van de prijsuitreikingen had gezien, maar ik heb haar sindsdien niet meer gezien."

In Angelina: The Unauthorized Biography werd uitgelegd dat Jolie's verre karakter allemaal deel uitmaakte van haar method acting. "Angie speelde een openlijk agressieve, emotioneel inerte sociopaat en bleef haar karakter behouden, zelfs toen de camera's stopten met rollen", onthulde het boek. "Als Winona klaagde over hoofdpijn of vermoeidheid, haalde Angie onverschillig haar schouders op en legde uit dat Lisa nooit iets voelde. Winona was niet de enige die de sociale bevriezing van Angie voelde."

Jolie was ook niet vriendelijk tegen Murphy. Op een avond was actrice Brittany Murphy, die Daisy speelde, in gesprek met Angie offset. Na een kort gesprek zei Angie kaal tegen haar: 'Wacht even - Waar praat ik tegen jou voor?' Murphy antwoordde: 'Kunnen we niet even pauze nemen?' Angie lachte alleen maar en liep weg.' Laten we zeggen dat Jolie de opdracht begreep en serieus nam.

Wat Angelina Jolie heeft gezegd over 'Girl, Interrupted'

Jolie voelde een diepe verbondenheid met haar rol Girl, Interrupted. Ze verdedigde Lisa zelfs door haar persoonlijke ervaringen aan haar te vertellen. "Ik hield van One Flew Over the Cuckoo's Nest toen ik een klein meisje was, dus dit was een droomrol voor mij", vertelde ze de Hollywood Foreign Press Association na haar Golden Globe-overwinning.

"Ik heb een samengestelde geschiedenis voor haar gemaakt, ik heb er niet echt een verzonnen, op de een of andere manier ben ik het geworden", vervolgde ze."Het waren stukjes van mijn leven waardoor ik echt mensen wilde bereiken, me levend en vrij wilde voelen. Het was mijn eigen persoonlijkheid. Ik definieerde haar niet; ik kon haar niet spelen omdat ik dacht dat ik een psychische aandoening had. Ik denk niet dat iemand ronduit slecht is, geef me iemand die echt slecht is, en het komt voort uit een onzekerheid."

De actrice erkende ook de kilte van haar karakter als een misvatting waaraan ze zelf probeerde te ontsnappen. "Toen mensen zeiden dat ze voor Lisa voelden, betekende dat zoveel voor mij", zei Jolie. "Omdat ik zo lang, toen we de film aan het opnemen waren, hoorde dat ze een koelbloedig persoon was, een monster, verschrikkelijk en gevaarlijk, dat niemand er iets om gaf als ze stierf. Dus ik moest mezelf ervan overtuigen dat ik niet een slecht persoon, dat ik ooit een goede moeder en een goede echtgenote zou kunnen zijn, en toch ben ik voor sommige mensen nog steeds het meisje in leren broek met tatoeages."

Aanbevolen: