Dolly Parton vestigt 3 Guinness World Records in 2021

Inhoudsopgave:

Dolly Parton vestigt 3 Guinness World Records in 2021
Dolly Parton vestigt 3 Guinness World Records in 2021
Anonim

Dolly Parton is een van de meest consistente toppresteerders in Hollywood. In de loop van haar 6-decennium carrière heeft ze meer dan 3.000 liedjes geschreven, 2 Academy Award-nominaties ontvangen en 10 Grammy's gewonnen van de in totaal 50 nominaties. De inwoner van Tennessee heeft ook meerdere kaartrecords gebroken. Ze is de eerste vrouwelijke artiest met 25 nr. 1-nummers op de Billboard country-hitlijsten en de enige artiest die 44 carrière Top 10 country-albums produceerde.

Bovendien blijft de hitmaker van Jolene iets teruggeven aan haar gemeenschap. Maar toen het muziekicoon de Presidential Medal of Freedom kreeg aangeboden, weigerde ze twee keer. Daarna wist ze in 2021 nog 3 nieuwe Guinness World Records te breken. Hier is alles wat je moet weten over de nieuwste prestaties van Parton.

Waarom heeft Dolly Parton de Presidential Medal of Freedom afgewezen?

Parton kreeg tweemaal de Presidential Medal of Freedom aangeboden onder de regering-Trump. Maar haar redenen om te weigeren waren helemaal niet politiek. "Ik kreeg de vrijheidsprijs aangeboden van de regering-Trump. Ik kon het niet aannemen omdat mijn man ziek was", vertelde de zanger aan NBC's Today. "Toen vroegen ze me er opnieuw naar en ik zou niet reizen vanwege Covid." De Presidental Medal of Freedom is de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS. Eerdere ontvangers zijn onder meer Martin Luther King Jr., Bill en Melinda Gates, Diana Ross en Bruce Springsteen.

Op de vraag of Parton de eer zou nemen onder het bestuur van Biden, zei ze dat ze erover moest nadenken. "Nu heb ik het gevoel dat als ik het aanneem, ik politiek ga bedrijven, dus ik weet het niet zeker", zei ze. De I Will Always Love You-zangeres voegde eraan toe dat ze niet echt streeft naar het winnen van dergelijke prijzen."Ik werk niet voor die prijzen", legde ze uit. "Het zou leuk zijn, maar ik weet niet zeker of ik het verdien. Maar het is een mooi compliment voor mensen om te denken dat ik het misschien verdien." Natuurlijk weten we allemaal dat ze het verdient.

Parton heeft niet alleen de wereld van entertainment veroverd, ze heeft tijdens haar carrière ook aan talloze goede doelen gedoneerd. In 2020 schonk ze $ 1 miljoen aan Vanderbilt University, die hielp bij het maken van het Moderna-vaccin. "Ik ben gewoon blij dat alles wat ik doe iemand anders kan helpen", zei ze over haar filantropische daad. "Toen ik het geld aan het COVID-fonds schonk, wilde ik gewoon dat het goed zou doen. Dat is duidelijk."

Welke 3 Guinness-wereldrecords brak Dolly Parton in 2021?

Laat het aan Parton over om 3 Guinness World Records in één jaar te breken. In 2021 vestigde ze twee nieuwe recordtitels voor de meeste decennia op de Amerikaanse Hot Country Songs-hitlijst (vrouwelijk) met 7 hits en de meeste decennia op de Amerikaanse Hot Country Songs-hitlijst (vrouwelijk) met 25 nummers. Voor haar derde nummer brak ze zelfs haar bestaande record voor de meeste decennia op de Amerikaanse Hot Country Songs-hitlijst (vrouwelijk) met 109 nummers. In 2018 vestigde Parton ook het record voor de meeste decennia met een Top 20-hit op de Amerikaanse Hot Country Songs-hitlijst. Ze heeft 6 hits in de hitparade gehad.

De 9 tot 5 hitmaker had haar feestelijke certificaatpresentatie in Nashville, Tennessee op 17 december 2021. "Dit is het soort dingen dat je echt heel nederig en erg dankbaar maakt voor alles wat er is gebeurd", vertelde ze aan Guinness. " Ik had geen idee dat ik zo vaak in Guinness World Records zou staan! Ik voel me gevleid en vereerd. Ik heb veel mensen gehad die me hebben geholpen om hier te komen. hiervan."

Jurylid Sarah Casson prees Parton om haar historische 'mate van uithoudingsvermogen'. In een interview zei ze: "Dolly Parton is een van de weinige muzikale artiesten in de geschiedenis met deze mate van doorzettingsvermogen. Het schrijven en opnemen van muziek die zeven decennia lang de hitparades ha alt, is echt een geweldige prestatie."

Wat doet Dolly Parton momenteel?

Op 14 januari 2022 verraste Parton fans met een eerste nummerrelease (Big Dreams en Faded Jeans) van haar aankomende album Run, Rose, Run. Het is een begeleidend album bij de roman met dezelfde titel die ze samen met bestsellerauteur James Patterson schreef. Ze komen in maart 2022 uit. "Ik droom mezelf steeds in een hoekje!" Parton vertelde People over haar nieuwste project. "Maar ik kan nu niet stoppen. Ik heb geleerd dat je niet zomaar kunt zeggen: 'Oh, mijn droom is uitgekomen en ik loop hier weg.' Nee, je moet laten zien dat je dankbaar bent en laten zien dat je het niet allemaal in de handen van andere mensen overlaat."

Aanbevolen: