Ariana Grande's meest indrukwekkende Guinness World Records

Inhoudsopgave:

Ariana Grande's meest indrukwekkende Guinness World Records
Ariana Grande's meest indrukwekkende Guinness World Records
Anonim

Muzikant Ariana Grande werd in 2010 beroemd als Cat Valentine in de Nickelodeon-tv-show Victorious. Sindsdien heeft de ster de overstap gemaakt van acteren naar zingen, en met hits als " Problem, " " Break Free, " en " Thank U, Next" werd ze zeker een van de meest succesvolle popmuzikanten van haar generatie.

Aangezien Ari al meer dan tien jaar in de entertainmentindustrie zit, is het zeker geen verrassing dat ze hier en daar een GuinnessWorldRecord heeft gebroken. Van de meest gestreamde vrouwelijke act op Spotify tot de meest gevolgde muzikant op Instagram - blijf scrollen om erachter te komen welke records Ariana Grande momenteel heeft!

10 Meeste MTV VMA-nominaties voor beste samenwerking

Het aftrappen van de lijst is het record voor de meeste MTV VMA-nominaties voor Beste Samenwerking. Ariana Grande deelt deze plaat met de Barbadiaanse zangeres Rihanna en beiden hebben 6 nominaties. Ariana kwam op 30 juli 2020 bij Rihanna en tot nu toe is ze genomineerd voor de nummers "Problem" met Iggy Azalea, "Love Me Harder" met The Weeknd, "Bang Bang" met Jessie J en Nicki Minaj, "Let Me Love You" met Lil Wayne, "Rain on Me" met Lady Gaga en "Stuck with U" met Justin Bieber.

9 Meeste volgers op Instagram voor een vrouw en voor een muzikant

Volgende op de lijst is een dubbel record - Ariana Grande is momenteel de meest gevolgde muzikant op Instagram, evenals de meest gevolgde vrouw op Instagram. De zangeres bezit beide records sinds 22 april 2021 en ze heeft momenteel maar liefst 268 miljoen volgers op het populaire social media-platform voor het delen van foto's.

8 Meest gestreamde popalbum in één week (VS)

Een ander record dat de populierzanger momenteel in zijn bezit heeft, is dat van 'Meest gestreamde popalbum in één week (VS)'. Ariana Grande brak dit record op 23 februari 2019 met haar vijfde studioalbum Thank U, Next.

Het album had een indrukwekkende 307 miljoen streams in de VS in de week na de release. Voorafgaand aan Ariana Grande was dit record in handen van de Britse muzikant Ed Sheeran wiens album ÷ (Divide) in de eerste week 126,7 miljoen keer werd gestreamd.

7 snelste hattrick van UK No.1 singles door een vrouwelijke artiest

Op 21 februari 2019 brak Ariana Grande het record voor 'Snelste hattrick van UK No.1-singles door een vrouwelijke artiest'. De zanger slaagde erin om in slechts 98 dagen drie nummer 1 op de UK's Official Singles Chart te hebben - "Thank U, Next", "7 Rings" en "Break up with Your Girlfriend, I'm Bored." Het record voor de snelste hattrick door een muzikant is nog steeds in handen van John Lenon, die drie nr.1s in 49 dagen.

6 meest gestreamde track in één week door een vrouwelijke artiest in de Billboard Charts

Een ander indrukwekkend record dat Ariana Grande bezit, is dat voor 'Meest gestreamde track in één week door een vrouwelijke artiest in de Billboard-hitlijsten'. De zangeres brak dit record op 6 december 2018, toen haar nummer "Thank U, Next" in één week 93.800.000 keer werd gestreamd.

5 Meest gestreamde act op Spotify (vrouwelijk)

Volgende op de lijst is het record voor 'Meest gestreamde vrouwelijke act op Spotify' dat Ariana Grande ook bezit. Ariana brak dit record op 27 april 2021 met maar liefst 24,4 miljard streams op Spotify. Enkele van haar meest gestreamde nummers zijn '7 Rings', 'Thank U, Next' en 'Side to Side'.

4 Meeste abonnees voor een muzikant op YouTube (vrouwelijk)

Op 13 mei 2020 brak Ariana Grande opnieuw een Guinness World Record - deze keer hebben we het over "De meeste abonnees voor een muzikant op YouTube (vrouwelijk)."

Destijds had Ariana Grande meer dan 41,1 miljoen abonnees op het platform voor het delen van video's - en vandaag heeft ze meer dan 49,7 miljoen.

3 Meest gelijktijdige Top 40-inzendingen op de Amerikaanse singles-hitlijst door een vrouwelijke artiest

Het record voor de meeste gelijktijdige Top 40-inzendingen op de Amerikaanse singles-hitlijst door een vrouwelijke artiest is ook in handen van de getalenteerde zangeres. Ariana Grande brak dit record op 23 februari 2019, toen ze maar liefst 11 nummers in de Top 40 had. Ariana Grande brak dit record met haar tracks "7 Rings", "Break up with Your Girlfriend, I'm Bored", " Thank U, Next, "Needy", "NASA", "Stel je voor", "Bloodline", "Ghostin", "Fake Smile", "Slecht idee", "In My Head."

2 Hoogste jaarlijkse inkomsten voor een muzikant (vrouwelijk, huidig jaar)

Een ander indrukwekkend record dat Ariana Grande heeft, is het hoogste jaarinkomen voor een vrouwelijke muzikant in het lopende jaar. Volgens Forbes verzamelde de getalenteerde zangeres een indrukwekkende $ 72 miljoen aan inkomsten in het jaar dat eindigde in mei 2020. Ariana bereikte dit voornamelijk met haar Sweetener World Tour en het succes van haar vijfde studioalbum Thank U, Next.

1 Eerste solo-act die tegelijkertijd de top drie inneemt op de Amerikaanse singles-hitlijst

En tot slot, het feit dat de lijst compleet is, is het feit dat Ariana de eerste solo-act is die tegelijkertijd de top drie van de Amerikaanse singles-hitlijst inneemt. De zangeres bereikte dit op 23 februari 2019, toen haar hit "7 Ring" de nummer 1 was, "Break up with Your Girlfriend, I'm Bored" nummer 2 en "Thank U, Next" nummer 1. 3 op de Billboard Hot 100.

Aanbevolen: