Jack Antonoff's real-life details, uitgelegd

Inhoudsopgave:

Jack Antonoff's real-life details, uitgelegd
Jack Antonoff's real-life details, uitgelegd
Anonim

Muziekproducenten hebben vaak veel talenten, van zingen tot instrumenten bespelen, enz. en dat is precies het geval voor Jack Antonoff. Als je een doorgewinterde Swiftie bent, ken je hem misschien als de producer achter veel van Taylor Swift's hits.

Onlangs kwam hij tot haar verdediging toen Damon Albarn, zanger van de band, Blur en songwriter voor de band, Gorillaz, Swift beschimpte door te zeggen dat ze haar eigen liedjes niet schreef. "Ik heb Damon Albarn nog nooit ontmoet en hij is nog nooit in mijn studio geweest, maar blijkbaar weet hij meer dan de rest van ons over al die liedjes die Taylor schrijft en binnenbrengt. kruid," tweette hij op 24 januari.

Hoewel Jack Antonoff vooral bekend staat om het produceren van muziek, is er meer voor hem dan alleen een producer voor een van de grootste popsterren ter wereld. Van zijn vroegere relaties tot zijn persoonlijke leven en wat hij nog meer voor zijn werk doet, we zullen het allemaal behandelen. Hier is alles wat we weten over Jack Antonoff.

10 Het vroege leven van Jack Antonoff

Jack Antonoff werd geboren op 31 maart 1984 in Bergenfield, NJ. Hij is de tweede van drie kinderen, die zijn geboren uit Shira en Rick Antonoff, en is de jongere broer van modeontwerper Rachel Antonoff. Helaas stierf zijn jongere zus, Sarah, op 13-jarige leeftijd aan hersenkanker. Hij is van Joodse afkomst en groeide op in verschillende steden in New Jersey.

9 Jack Antonoff's muziekcarrière begon op de middelbare school

Voor de middelbare school ging Jack Antonoff naar de Professional Children's School. In die tijd begon zijn muziekcarrière. Tijdens Antonoffs tweede jaar vormde hij in 1998 samen met een stel vrienden van de lagere school een punkrockband genaamd Outline. Hij zong de leadzang tot 2000, toen iemand anders het overnam. Ze kregen een handtekening en brachten een EP en twee albums uit. De band toerde in de minibus van zijn ouders in de VS en ging uiteindelijk uit elkaar in 2002.

8 Antonoff's professionele muziekcarrière

Jack Antonoffs liefde voor muziek inspireerde hem om ermee door te gaan. In 2002 richtte Antonoff met een vriend de band Steel Train op. Hij was de leadzanger in een band met vier andere jongens. Ze werden toegewezen aan Drive-Thru Records en brachten veel EP's en albums uit. Helaas is de band in 2013 uit elkaar gegaan.

Tijdens deze tijd voegde Antonoff zich ook bij het plezier van de band. in 2008, die beroemd werd door hun hit "We Are Young". Hij was gitarist en drummer, naast Nate Ruess en Andrew Dost. De Grammy-bekroonde band ging helaas in 2015 op pauze en zei dat ze niet uit elkaar gingen, maar dat ze wat tijd nodig hadden om aan soloprojecten te werken.

7 Jack Antonoffs tijd als producer

Naast zingen en zijn eigen muziek maken, was Jack Antonoff ook geïnteresseerd in het produceren van muziek voor andere mensen. Hij begon met het produceren van muziek in 2009 toen hij plezier had. en ging toen door met het produceren van nummers voor artiesten als Carly Rae Jepsen, Sara Bareilles, Swift, Christina Perri, Lorde, Lana Del Rey, St. Vincent, The Chicks en meer. Veel populaire liedjes, zoals "Brave" van Bareilles, "Out of the Woods" en vele anderen van Swift, "Green Light" en anderen van Lorde, "Norman F Rockwell" van Del Ray, en vele meer zijn geproduceerd door Antonoff. Hij produceerde ook de soundtrack voor de film Love, Simon uit 2018.

6 Jack Antonoff's relatie met Lena Dunham

Antonoff ontmoette actrice Lena Dunham op een blind date in 2012, opgezet door een wederzijdse vriend. Ze waren zes jaar samen en hielden hun relatie vrij rustig voordat ze in 2018 uit elkaar gingen. In een interview met PEOPLE onthulde Dunham dat ze nog steeds goede vrienden zijn. Een bron vertelde E! Nieuws dat ze uit elkaar groeiden en geen rommelige splitsing hadden. Swift was bevriend met het ex-paar en schreef een lied getiteld "You Are In Love" over hen op haar album, 1989, dat Antonoff hielp produceren.

5 Jack Antonoffs relatiegeschiedenis

Naast Lena Dunham heeft Jack Antonoff relaties gehad met een behoorlijk spraakmakende vrouw. Van 2001 tot 2002 had hij een relatie met Scarlett Johansson. Van 2009 tot 2010 had hij een relatie met Alia Shawkat. Na Shawkat kwam Dunham. Momenteel is hij aan het daten met model Carlotta Kohl, met wie hij sinds 2018 samen is.

4 Antonoffs vriendschap met Taylor Swift

Swift en Antonoff's professionele relatie begon in 2013, toen hij het nummer 'Sweeter Than Fiction' schreef en produceerde voor de film One Chance. Swift zorgde voor de leadzang. Daarna produceerde hij drie nummers op haar album, 1989, en werkt sindsdien met haar samen.

Ze produceerden ook samen "I Don't Want To Live Forever", het duet van Swift met Zayn Malik voor de film uit 2017, Fifty Shades Darker. Hij heeft zich zelfs bij haar gevoegd voor haar heropnameproces en gedurende deze tijd hebben ze een blijvende vriendschap ontwikkeld.

3 De tribunes

In februari 2014 begon de inwoner van New Jersey een soloproject genaamd Bleachers. Bleachers is een indiepopband en de artiestennaam voor Jack Antonoff. Hoewel hij de leadzanger is en veel van de instrumenten bespeelt, heeft hij wel een begeleidingsband. De band dankt zijn naam aan de "donkere, onsamenhangende kant" van de jeugd in de voorsteden en John Hughes-films.

Bleachers heeft drie EP's en drie albums uitgebracht en gaat later dit jaar op tournee.

2 'SNL'

Op 15 januari 2022 traden Jack Antonoff en Bleachers voor het eerst op in Saturday Night Live. Ze speelden "How Dare You Want More" en "Chinatown". Ze vielen in voor de originele muzikale gast, Roddy Ricch, die zich moest terugtrekken vanwege blootstelling aan COVID-19. Terugkomen als de eerste muzikale gast van 2022 was een grote prestatie voor de band. De gastheer was Ariana DeBose van West Side Story.

1 Jack Antonoff's Grammy Awards en meer

Met slechts 38 jaar oud heeft Jack Antonoff veel onderscheidingen op zijn naam staan. Hij is meerdere keren genomineerd voor prijzen en heeft zelfs een aantal indrukwekkende overwinningen behaald. Met plezier werd hij genomineerd voor zes Grammy's en won hij twee keer, waarmee hij in 2013 Best New Artist en Song of the Year mee naar huis nam. Als producer is hij 13 keer genomineerd, waaronder drie aanstaande prijzen voor de Grammy's van dit jaar. Hij heeft Album van het Jaar gewonnen, samen met Taylor Swift voor 1989 en folklore. Hij won nog een keer voor het lied van St. Vincent, "Masseduction", voor het beste rocknummer.

Antonoff is ook genomineerd voor een Golden Globe Award en twee Satellite Awards. Hij nam in 2021 de Gracie Award mee naar huis voor Folklore: The Long Pond Studio Sessions. Nu zijn muziek en productie nog steeds op een recordhoogte staan, lijdt het geen twijfel dat er in de toekomst meer prijzen zullen worden toegekend.

Aanbevolen: