15 weinig onthullende feiten over Emilia Clarke

Inhoudsopgave:

15 weinig onthullende feiten over Emilia Clarke
15 weinig onthullende feiten over Emilia Clarke
Anonim

Hoewel Emilia Clarke back-uptaken had, waaronder zangeres, architect of grafisch ontwerper, zijn Game of Thrones-fans opgelucht dat Emilia daar niets mee hoefde te doen. Ze zit al een tijdje in de acteerwereld, maar het was de rol van Daenerys Targaryen in Game of Thrones die haar echt naar het sterrendom bracht. Emilia was van 2011-2019 te zien in de HBO-fantasieserie. In die tijd won ze talloze prijzen, waaronder drie nominaties voor de Primetime Emmy Award voor Outstanding Supporting Actress in een dramaserie.

Hoewel we veel meer weten over Emilia nu ze al een aantal jaren een A-lister is, zijn er nog veel leuke feiten te ontdekken over de Game of Thrones-acteur. Hier zijn 15 weinig bekende feiten over Emilia Clarke van GOT.

15 Ze leed aan een levensbedreigend hersenaneurysma

Afbeelding
Afbeelding

Emilia Clarke heeft niet één, maar twee levensbedreigende hersenaneurysma's overleefd, beide in de jaren dat ze Game of Thrones filmde. De eerste vond plaats terwijl ze in de sportschool was en ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Twee jaar later had ze er nog een die werd verzorgd voordat hij barstte.

14 Ze heeft centrale heterochromie-ogen

Afbeelding
Afbeelding

Heterochromie van de ogen is wanneer je twee verschillende kleuren hebt, of het nu gaat om een iris die een andere kleur heeft dan de andere of een deel van elke iris die een andere kleur heeft dan het andere deel. Emilia heeft centraal heterochromatisch, wat betekent dat haar beide irissen grijs zijn aan de buitenrand, maar ze zijn hazelnootkleurig aan de binnenrand.

13 Het is moeilijk voor haar om haar karakter te verliezen na het opnemen van 'GOT'

Afbeelding
Afbeelding

Emilia Clarke heeft toegegeven dat het moeilijk voor haar is om uit haar personage te raken na het filmen van Game of Thrones. Soms denkt ze dat het minder stressvol is om op de set te zijn, dus neemt ze Daenerys niet mee de echte wereld in. Het is logisch omdat ze tijdens het filmen waarschijnlijk meer tijd doorbrengt als Daenerys dan als Emilia.

12 Ze had maar één dag om zich voor te bereiden op haar 'GOT Audition'

Afbeelding
Afbeelding

De oproep voor de Game of Thrones-auditie was een van de meest levensveranderende gebeurtenissen voor Emilia. Het is gek om te bedenken dat ze maar één dag had om zich voor te bereiden. Ze stopte met haar horecabaan en deed onderzoek naar alles wat ze kon over de boeken. Uiteindelijk deed Emilia de funky chicken en de robotdans tijdens haar auditie.

11 Ze heeft haar kinderdroombaan

Afbeelding
Afbeelding

Emilia Clarke wilde al acteur worden sinds ze drie jaar oud was en keek naar een voorstelling van Showboat waar haar vader als theatergeluidstechnicus aan werkte. Clarke zei later in een interview dat haar vader sceptisch was over haar dromen en zei tegen haar: "De enige regel die je ooit zult moeten leren is 'Wil je daar friet bij?'"

10 Ze is niet de eerste Daenerys Targaryen

Afbeelding
Afbeelding

In de originele pilot voor Game of Thrones die uiteindelijk niet werd uitgezonden, werd Daenerys Targaryen gespeeld door Tamzin Merchant. Er waren uiteindelijk problemen met het originele script en het grootste deel van de eerste aflevering moest opnieuw worden opgenomen, dit keer met Emilia Clarke als hoofdrolspeler.

9 De 'GOT'-naaktscènes maakten haar aan het huilen

Afbeelding
Afbeelding

Als jonge vrouw die voor het eerst inhoud voor volwassenen filmde, was het voor Emilia niet altijd gemakkelijk om de naaktscènes in Game of Thrones te filmen. Emilia zei in een interview: Eens moest ik er even tussenuit. Ik zei dat ik een kopje thee nodig had, moest een beetje huilen en was klaar voor de volgende scène.”

8 Ze is de tweede 'Game Of Thrones'-acteur die Sarah Connor speelt

Afbeelding
Afbeelding

In 2015 speelde Emilia Clarke de rol van Sarah Connor in Terminator Genisys. Ze was echter niet de eerste Game of Thrones-acteur die Sarah Connor speelde. Lena Hadley speelde Connor in het tv-programma Terminator: The Sarah Chronicles. Hadley speelde ook samen met Emilia als Cersei Lannister in Game of Thrones.

7 Ze is een extreem getalenteerde muzikant

Afbeelding
Afbeelding

Een ding dat fans meestal niet weten over Emilia Clarke, is dat ze een geweldige en getalenteerde muzikant is. Ze kan zowat elk nummer zingen met haar prachtige altstem. Emilia is ook een natuurtalent met een verscheidenheid aan muziekinstrumenten en kan piano, fluit en gitaar spelen.

6 Ze wordt zelden erkend voor haar rol van Khaleesi in het openbaar

Afbeelding
Afbeelding

Vanwege de lange platinablonde pruik die Emilia Clarke voor het grootste deel van Game of Thrones droeg, wordt ze normaal gesproken niet herkend door fans in het openbaar, zelfs niet als ze bij andere GOT-castleden is. Emilia heeft van nature donkerbruin haar, dus het is gemakkelijk om aan haar voorbij te gaan als je onderweg bent.

5 Ze werkte vaak meerdere banen tegelijk voordat ze werd gecast in 'GOT'

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de meeste succesvolle acteurs, was er een tijd dat Emilia niet zo bekend was en verschillende banen moest hebben om haar rekeningen te betalen. Toen Emilia de toneelschool afrondde, had ze zes banen tegelijk, waaronder als cateraar, server, barman, callcenteragent en gediplomeerd makelaar.

4 Ze werd belachelijk gemaakt omdat haar wenkbrauwen opgroeiden

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel dikke wenkbrauwen nu een rage zijn, was er een tijd dat dunne wenkbrauwen populair waren. In plaats van ten prooi te vallen aan de nu verachte trend, zei Emilia's moeder, hoewel ze als kind werd gepest om haar wenkbrauwen, tegen haar: "Doe geen [slechte dingen], heb geen seks en doe geen raak je wenkbrauwen aan.”

3 Haar favoriete tv-show is niet 'Game Of Thrones'

Afbeelding
Afbeelding

Alleen omdat Emilia Clarke een begrip is geworden vanwege haar werk als Daenerys Targaryen in Game of Thrones, wil nog niet zeggen dat het haar favoriete show moet zijn. Ik bedoel, wie wil jezelf de hele tijd op tv zien? Haar favoriete programma is eigenlijk Friends, dus ik weet zeker dat niemand haar de schuld zal geven.

2 Ze kan meerdere talen spreken behalve Dothraki

Afbeelding
Afbeelding

Het is vrij duidelijk dat Emilia Clarke vloeiend Dothraki spreekt, maar wat de meeste fans niet weten, is dat ze ook vloeiend is in verschillende andere talen. Engels is haar eerste taal, maar ze spreekt ook Frans, Duits en Indiaas. Ik kan me niet voorstellen dat ik vier talen spreek! Nou, vijf als je Dothraki meetelt, wat ik zeker doe.

1 Ze is afgewezen voor verschillende opmerkelijke rollen

Afbeelding
Afbeelding

Afgewezen worden voor verschillende opmerkelijke rollen betekent niet dat je moet stoppen met proberen en Emilia Clarke is daar het bewijs van. Emilia deed auditie voor de rol van Sharon Carter in Captain America: The Winter Solider die naar Emily VanCamp ging en voor de rol van de Enchantress in Suicide Squad die naar Cara Delevingne ging.

Aanbevolen: