20 feiten die aan het licht zijn gekomen over Emilia Clarke's tijd in Game of Thrones

Inhoudsopgave:

20 feiten die aan het licht zijn gekomen over Emilia Clarke's tijd in Game of Thrones
20 feiten die aan het licht zijn gekomen over Emilia Clarke's tijd in Game of Thrones
Anonim

Ze was eigenlijk het gezicht van een van de meest populaire, meest controversiële series van het afgelopen decennium: Game of Thrones. Het was niet alleen je alledaagse fantasie/dramaserie - het was een ervaring. En de ster van Emilia Clarke (de actrice die de gedoemde Daenerys Targaryen speelde, de moeder van draken zelf) leek de ruimte in te schieten zonder enig teken dat ze binnenkort weer op aarde zou komen. Ze is nu een van 's werelds meest erkende actrices en het verbazingwekkende daarvan is dat ze net zo bescheiden en nederig is als altijd.

Hoewel veel mensen en die-hard fans van de show weinig weten, heeft Emilia achter de schermen van de super beroemde show behoorlijk zware dingen meegemaakt.

Hier zijn 20 dingen die nu pas aan het licht komen in de nasleep van de geliefde serie.

20 Ze leed niet alleen aan één hersenaneurysma…

Nadat het eerste seizoen van Game of Thrones was gefilmd en het zo extreem populair was, kreeg Emilia Clarke een levensbedreigend aneurysma. Gelukkig kon ze het overleven dankzij haar uitstekende artsen. Emilia dacht dat ze op de rand van de dood stond, net toen haar ster begon te rijzen.

19 …Maar Twee

Nadat het eerste aneurysma met succes was geknipt, kreeg ze te horen dat ze "een ander kleiner aneurysma aan de andere kant van haar hersenen" had dat op elk moment kon barsten. Ze ging door met haar werk met pijn en uiteindelijk moest ze geopereerd worden om het te verwijderen, maar de tweede keer was het herstel moeilijker en ze had nog steeds pijn.

18 Jason Momoa moest haar beschermen

Toen ze voor het eerst begonnen met het filmen van Emilia's naaktscènes tijdens GoT, was de actrice niet echt gewend aan het protocol als het erop aankwam om in de buff te zijn tijdens takes. Het was co-ster Jason Momoa die opstond en haar beschermde, vaak eiste dat iemand haar een badjas zou halen tijdens opnames en deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat ze zich op haar gemak voelde.

17 Ze wees 50 tinten grijs af tijdens het filmen GoT

Het was gebruikelijk dat veel actrices bij het maken van naaktscènes geen duif in film of televisie wilden zien. Dit was de reden waarom Emilia de rol van Anastasia Steele in de Fifty Shades of Grey-trilogie afwees. Ze wilde niet bekend staan in Hollywood omdat ze het allemaal voor de camera liet zien.

16 Wodka was haar vriend voordat ze haar kleren uittrok voor de camera

Niet iedereen is in staat om naaktscènes te doen met de gratie die Emilia Clarke had, zelfs op jonge leeftijd. Het is angstaanjagend, vooral als je het voor de eerste keer doet. Maar wat bracht haar er in het begin doorheen? Wodka. Blijkbaar zou de actrice een shot wodka doen voordat ze haar kleren op het scherm uittrok.

15 Clarke kreeg een braakneiging door het opnemen van een bepaalde scène

Fans van Game of Thrones kennen de scène waarin Dany fysiek een dierenhart moest eten om ervoor te zorgen dat ze een zoon zou krijgen die uiteindelijk het koninkrijk maar al te goed zou overnemen. Hoe bloederig het tafereel ook was, Emilia moest overgeven terwijl ze het nephart at, een gigantische gummy gevuld met gelei.

14 Ze moest zich mentaal voorbereiden voordat ze het laatste seizoen las

Net als ALLE FANS OP HET GEZICHT VAN DE PLANEET, moest Emilia zich mentaal voorbereiden op wat er met haar dierbare Daenerys zou gebeuren. Meteen toen ze het script voor het laatste seizoen kreeg, las ze het door en werd volledig opzij gezet door wat ze aan het lezen was. Geloof ons, het was ook een schok voor ons allemaal.

13 Ze zei dat ze bij het controversiële einde stond…

Kijk, niet iedereen was even enthousiast over het controversiële einde van Game of Thrones - vooral vanwege wat er gebeurde met Daenerys Targaryen nadat ze de hele serie bij haar was gebleven. SPOILER ALERT: Dany werd helemaal gek, verbrandde de burgers van Kings Landing en werd vermoord door Jon Snow. Maar Emilia zei dat ze het leuk vond?

12 …Maar doet ze dat echt?

Voordat het laatste seizoen werd uitgezonden, werd Emilia samen met enkele van haar co-sterren op de rode loper geïnterviewd en gevraagd hoe ze dachten dat fans zouden reageren op het einde van de show. Het enige wat Emilia deed, was schaapachtig glimlachen en lachen met een vreemde blik op haar gezicht alsof ze "nou…" wilde zeggen. Uiteindelijk zei ze dat ze blij was met het einde.

11 Ze barstte uit elkaar om spoilers te vertellen aan haar co-sterkit Harington

Een van Emilia's naaste co-sterren in het laatste seizoen was natuurlijk Kit Harington, die Jon Snow en Dany's laatste liefdesbelang speelde. Nadat ze het laatste seizoen had gelezen voordat de cast bij elkaar kwam voor de eerste lezing, smeekte ze Kit om het te lezen, maar hij wilde wachten. Ze kon zijn reactie in re altime bekijken, wat uiteindelijk beter was.

10 Door de show werd ze moe van het doen van andere ongeklede scènes

Nadat de show was afgelopen, zei Emilia Clarke dat ze altijd op haar hoede was en doodsbang was om naaktscènes te doen en zich vaker wel dan niet onder druk gezet voelde om ze te doen. Maar nadat de show was afgelopen en Emilia op jacht was naar nieuwe banen, zette ze haar voet op de grond over naaktheid, terwijl sommige castingdirecteuren erop stonden dat als ze het eerder deed, ze het niet erg zou vinden om het nu te doen.

9 Ze haatte het om Dany's laatste toespraak te moeten leren

Zoals we weten, sprak Dany in de show meer dan één taal, een van de belangrijkste talen was Dothraki, dus toen Emilia haar laatste toespraak moest houden, deed ze dat in Dothraki. Ze zei dat het leren ervan "hij" was en dat ze zelfs de toespraken van Adolf Hitler bestudeerde om zich voor te bereiden. Maar ze haatte het om het te doen.

8 Ze bereidde zich niet voor op haar auditie als de moeder der draken

Het is behoorlijk brutaal van Emilia om auditie te doen voor een rol waar ze zich niet op had voorbereid, maar de producers waren absoluut dol op haar. En waarom? Ze vroeg beroemd of er een manier was om de stemming in de auditie te verlichten, ze brak echt uit en deed de robotdans. Iedereen was zo gecharmeerd van haar en ze vielen meteen voor haar.

7 Emilia heeft er spijt van dat ze niets van de show heeft gestolen

Veel acteurs nemen, wanneer ze de uitvoering van een populaire serie beëindigen, vaker wel dan niet wat 'souvenirs' van de set om hun tijd daar met liefde te herinneren. Maar dat is iets wat Emilia niet heeft gedaan en daar heeft ze nu heel veel spijt van. Ze nam wel haar 'sokken' mee, maar ze hoopte dat de producers haar misschien iets van de set zouden geven.

6 Ze putte kracht uit Dany

Tijdens de tijd dat Emilia de meeste pijn had na haar gevecht met levensbedreigende aneurismen, zei Emilia vaak dat ze kracht putte uit haar karakter om zichzelf in beweging te houden tijdens die verschrikkelijk zware tijd, omdat het iets was dat Dany zou hebben gedaan. En ze deed het zeer bewonderenswaardig.

5 Emilia was verwoestend beschermend voor Daenerys

In een van haar laatste interviews met de Los Angeles Times gaf Emilia toe dat ze "wanhopig beschermend" was voor haar karakter.“Ik heb altijd tijd besteed aan mijn hoofd waar het moet zijn om haar het absolute voordeel van de twijfel te geven. Iedereen heeft zijn redenen." Ze zei dat je gewoon nooit weet wat er door het hoofd van het personage gaat.

4 Ze belde haar moeder na het lezen van de laatste twee scripts

Na het lezen van de laatste twee scripts van het laatste seizoen, zei Emilia dat ze een aantal dingen deed om goed na te denken, waaronder haar eigen moeder bellen om zichzelf te kalmeren. Ze zei dat terwijl haar dochter niet zeker was van het verhaal, ze haar vertelde dat ze namens haar personage "slechte acteerprestaties zou gaan doen".

3 Was het moeilijk om een vervolgproject te kiezen?

We zijn er zeker van dat Emilia Clarke, nadat Game of Thrones was ingepakt, overspoeld was met aangeboden films en tv-shows. Het enige dat we wel weten, is dat ze, omdat ze niet vastgehouden wilde worden, dingen deed die niemand zou verwachten, zoals de hoofdrol in de kerstfilm Last Christmas, een romantische komedie/drama.

2 "Je kunt niet iedereen gelukkig maken"

Fans werden een beetje gek na de finale van de show, vooral vanwege het lot van een personage dat ze al jaren respecteerden. Iedereen haalde uit naar showrunners David Benioff en Dan Weiss, maar Emilia stond naast hen en hun beslissing over Dany's dood. "Je kunt niet iedereen blij maken", zei Emilia over fans.

1 Is Dany echt dood in haar gedachten?

Dany werd dodelijk gewond door Jon Snow in de laatste aflevering en haar lichaam werd weggedragen door haar belangrijkste draak. Maar SOMMIGE fans geloven dat de show hints heeft achtergelaten dat hij haar meenam om nieuw leven ingeblazen te worden door een van de rode priesteressen. Denkt Emilia dat? Hoe het ook zij, ze heeft Dany in het verleden verlaten en is er des te beter van geworden.

Referenties: thenewyorker, cosmopolitan, ew, dailymail, cinemablend, mercurynews

Aanbevolen: