16 Onthullende feiten Dana White onthuld over de UFC

Inhoudsopgave:

16 Onthullende feiten Dana White onthuld over de UFC
16 Onthullende feiten Dana White onthuld over de UFC
Anonim

Dana White is een van de grootste persoonlijkheden van de UFC en hij is niet eens een vechter binnen de organisatie. Dana White draagt de zware verantwoordelijkheid om president te zijn van 's werelds grootste MMA-promotie, wat betekent dat hij persconferenties moet houden, moet omgaan met vechters, fans, de media en aandeelhouders en ervoor moet zorgen dat alles klaar is om de UFC-evenementen te laten verlopen zo soepel mogelijk.

Al dit werk kan erg belastend en frustrerend zijn, waardoor de toch al woedende en ietwat luidruchtige Dana nog meer dingen zegt dan hij misschien had moeten doen. Dana heeft veel informatie onthuld over de verborgen, innerlijke werking van de UFC, de ene keer was die informatie goed en interessant en de andere keer wat minder.

Hoe dan ook, we gaan een paar stukjes UFC-trivia bespreken die Dana White heeft onthuld, ten goede of ten kwade.

16 Yair Rodriguez werd ontslagen voor een tweet

Yair Rodriguez is een van de meest opwindende vechters om naar te kijken in de UFC. Dit feit maakt het erg jammer dat hij niet vaak lijkt te willen vechten. In de afgelopen twee jaar heeft Yair slechts drie keer gevochten en een daarvan was een rematch vanwege een zeer snelle doktersonderbreking tijdens zijn wedstrijd met Jeremy Stephens.

Voorafgaand aan zijn wedstrijd met de Koreaanse Zombie, werd Yair eigenlijk losgelaten door Dana White vanwege een combinatie van zijn inactiviteit en een beetje een Twitter-spuug tussen de twee. Yair werd uiteindelijk afgetreden door de UFC.

15 De Reebok Deal-beperkingen

De Reebok Deal is een van de meest controversiële dingen die de UFC de afgelopen jaren heeft gedaan en dat wil wat zeggen. Tijdens de aankondiging van de deal sprak Dana White openlijk over hoe deze deal vechters zou verbieden om hun eigen sponsors te krijgen en dat iedereen zou worden gesponsord door Reebok voor een extra vergoeding op basis van het aantal gevechten dat ze hebben.

Veel vechters verloren hierdoor een groot deel van het wisselgeld.

14 Laag vechtersloon

Toevoegen aan de discussie over de Reebok-deal en de beloning van vechters. De UFC krijgt al jaren veel kritiek over de lage uitbetaling van vechters. De meesten schatten dat het bedrijf maximaal 10% van de totale inkomsten aan de strijders uitkeert. ana White heeft geprobeerd dit te verdedigen door te zeggen dat topvechters meer betaald krijgen en voor de Reebok-deal kregen sommige vechters niets betaald.

13 De Pride Buyout Ramp

De UFC en Pride FC waren een groot deel van de begindagen van MMA in oorlog. Vanwege een daling van de totale inkomsten van Pride uit hun shows, kon The UFC zijn Japanse concurrent uitkopen. Dana White heeft verklaard dat ze dachten dat met de aankoop van Pride de contracten van zijn jagers kwamen, White verklaarde toen dat de meeste contracten van de jagers ongeldig waren en dat ze nieuwe moesten maken met elke individuele jager.

12 Naamherkenning boven vaardigheid

De UFC is een vechtpromotie met als doel zoveel mogelijk mensen naar hun shows te laten kijken. Dit leidde ertoe dat de UFC enkele vraagnamen op de lijst ondertekende. Het meest opvallende voorbeeld hiervan is de ondertekening van CM Punk, een man die op 40-jarige leeftijd geen vechtsportervaring had. Andere voorbeelden zijn Brock Lesnar en James Toney.

11 Greg Hardy's controverse

Over het onderwerp vechters met meer naamsbekendheid dan MMA-ervaring, vocht Greg Hardy voor het eerst in de UFC met een 3-0-record. Greg Hardy heeft nog een reden om controversieel te zijn, Greg Hardy werd gearresteerd op beschuldiging van huiselijk geweld en dit heeft de UFC woedend gemaakt, vooral met een overlevende van huiselijk geweld op de lijst.

10 Slechte beoordeling

Dana White is niet bepaald stil als het gaat om zijn woede over slecht optreden en slecht oordelen. Dana White heeft vele malen gesproken over zijn openlijke haat tegen de toegewezen rechters van de verschillende atletiekcommissies. Deze woede werd onlangs getoond na UFC 247, waar veel mensen de jurering uitriepen over meerdere gevechten op de kaart.

9 Slechte scheidsrechters

Nu concentreren we ons op iets anders dat Dana White haat aan de atletiekcommissies. Dana White en veel UFC-fans hebben geklaagd over sommige van de door de staat toegewezen scheidsrechters, sommige meer dan andere. Dana White heeft verklaard dat hij geen controle heeft over de geselecteerde scheidsrechters en dat wanneer hij bepaalde scheidsrechters ziet, zijn bloed kookt.

8 Conor McGregor kan met veel wegkomen

Conor McGregor is de grootste melkkoe die de UFC ooit heeft gehad, dus het is logisch waarom hij door de vechtpromotie wegkomt met een aantal van zijn meer wilde capriolen. Hoewel Dana White dit niet ronduit heeft gezegd, spreken zijn acties luider dan zelfs zijn woorden ooit zouden kunnen. Het meest opvallende was dat Conor McGregor heel weinig reactie van het bedrijf kreeg voor het busincident en het werd zelfs gebruikt in promotiemateriaal.

7 De UFC werd verkocht voor $4 miljard dollar

In 2016 werd het moederbedrijf van de UFC, Zuffa, opgericht door Dana White's vrienden de Fertitta Brothers, gekocht door Endeavour Media Holdings (destijds WME-IMG) voor het enorme bedrag van $ 4 miljard dollar. Het is niet bekend hoeveel geld Dana White zelf uit deze deal heeft gehaald.

6 De UFC ging bijna failliet

De UFC verdiende in de beginjaren geen geld, in feite zou elk evenement dat ze hadden, hoe succesvol ze ook waren, hen uiteindelijk geld kosten. Het was erg dat de promotie Joe Rogan jarenlang niet eens betaalde voor zijn commentaar. De UFC stond op het punt failliet te gaan als de volgende inzending er niet was.

5 Griffin vs Bonnar heeft het bedrijf gered

De UFC besloot dat ze hun weddenschappen gingen afdekken op een realityshow. Deze weddenschap wierp enorm zijn vruchten af, zoals de realityshow/spelshow van de UFC waar concurrenten streden om de kans om een UFC-contract te krijgen. De finale hiervan liet Stephan Bonnar vs Forrest Griffin het uitvechten en de kijkcijfers op deze show waren zo goed dat Dana White zei dat één gevecht de UFC had gered.

4 Conan O'Brien bezit belangen in UFC

Conan O'Brien is, of werd in ieder geval, een paar jaar geleden vertegenwoordigd door WME-IMG en kreeg de kans aangeboden om inzetten in de UFC te kopen, die hij nam, want wie niet. Conan heeft vaak MMA-vechters in zijn late-night show en een tijdlang had hij zelfs een vloek op hem die elke jager op zijn show had laten komen voordat hun wedstrijd verloor.

3 Dana White's relatie met de Fertittas

Zoals vermeld in de inzending over de UFC-buy-out, is Dana White al heel lang bevriend met de Fertitta-broers. Dana White is eigenlijk de reden dat de broers ooit eigenaar waren van de UFC, toen hij hoorde dat de UFC te koop stond en belde hij zijn jeugdvriend Lorenzo Fertitta.

2 Hij zei dat Conor McGregor de beste vechter was

Zoals eerder vermeld, is Conor McGregor de grootste verdiener in de UFC-geschiedenis en niemand houdt daarom meer van de Ier dan de president zelf. Dana White heeft veel favorieten gespeeld als het gaat om Conor McGregor en heeft zelfs verklaard dat Conor McGregor het pond voor het grootste pond is ten opzichte van Demetrious Johnson die op dat moment in de UFC zat.

1 Hij wilde geen vrouwen in de promotie

Dit is waarschijnlijk het meest beruchte Dana White-citaat aller tijden, althans op dit moment. Dana White en de UFC liepen voorop in MMA, maar het ontbrak hen aan het hebben van vrouwen op het roster. Dana zei ooit dat vrouwen nooit zouden vechten in de UFC, ironisch omdat Ronda Rousey een van de grootste sterren van de UFC was.

Aanbevolen: