Dragon Ball: 19 verontrustende feiten over Videl

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: 19 verontrustende feiten over Videl
Dragon Ball: 19 verontrustende feiten over Videl
Anonim

Dragon Ball is een serie die vol zit met werkelijk onvergetelijke en unieke karakters, zowel van de krachtige als de gewone variant. In een franchise die honderden afleveringen omvat, is het niet ongebruikelijk om een wisselende cast te hebben, met personages die komen en gaan in verschillende hoedanigheden. Videl mag dan relatief laat binnenkomen in de algemene reikwijdte van Dragon Ball, maar ze maakt meteen een sterke indruk, zowel op het publiek als op Gohan, als een formidabele vrouwelijke tegenstander.

Videl stelt haar positie in de serie veilig wanneer zij en Gohan samen optrekken en ze is echt de perfecte begeleider voor de volwassen versie van Goku's nakomelingen. Hoewel Videl niet altijd het meest opwindende doel dient, blijft ze een fascinerende toevoeging aan de franchise. Daarom Hier zijn 19 verontrustende feiten over Dragon Ball's Videl.

19 Haar relatie met Gohan begint met chantage

Afbeelding
Afbeelding

De relatie van Videl en Gohan mondt geleidelijk uit uit in een heel lief, liefdevol partnerschap, dus het is een beetje gek om te bedenken dat het allemaal gebaseerd is op manipulatie en chantage! Videl chanteert Gohan handig, zodat hij de 25e Tenkaichi Budokai binnengaat, zodat ze tegen hem kan vechten. Vervolgens gebruikt ze haar kennis van hoe Gohan de Grote Saiyaman is om hem tijd met haar door te laten brengen.

18 Ze is een plagiaat

Afbeelding
Afbeelding

Videl en Gohan vormen een band op een aantal manieren nadat ze een koppel zijn geworden en een van hun meer altruïstische inspanningen is dat ze in de anime-continuïteit van Dragon Ball Z een slordig misdaadbestrijdend duo worden. Er is niets mis met Videl die Gohan een handje helpt op dit gebied, maar haar hele optreden, de Great Saiyaman 2, is een super afgeleide van Gohans idee, in plaats van iets origineels te doen. Ze kiest hier de makkelijke weg en lift mee op Gohans karakter.

17 Ze manipuleert een beroemdheid op de A-lijst om te doen wat ze wil

Afbeelding
Afbeelding

Videl duikt een aantal keer op en komt voor in een aantal interessante verhaallijnen in Dragon Ball Super, maar een van haar belangrijkste verhaallijnen is haar rol met Barry Kahn en de Great Saiyaman-speelfilm. Videl bezoekt de set van deze film en het duurt niet lang voordat de grote filmster, Barry Kahn, verliefd wordt op Videl. Ze is niet geïnteresseerd, maar ze gebruikt het feit dat hij is om te krijgen wat ze wil en haar man te helpen.

16 Ze zal haar persoonlijkheid wissen voor een man

Afbeelding
Afbeelding

Deze versnapering is een beetje overdreven, maar zodra Gohan zegt dat hij van kort haar houdt, knipt Videl het hare af. Het is een drastische zet en wie weet hoe lang ze haar haar zo heeft laten stylen! Videl verschuift onmiddellijk naar Gohans interesses als een manier om zijn hart te winnen, in plaats van meer van zichzelf te pushen. Misschien had ze Gohan kunnen leren van lang haar te houden.

15 Ze is niet bang voor zombies

Afbeelding
Afbeelding

Dit lijkt misschien een vreemde eigenschap om informatie over te hebben, maar in de 12e Dragon Ball Z-film, Fusion Reborn, brengen Janemba's maffe demonische krachten een hoop zombies op de voorgrond om enkele van de ondersteunende personages bezig te houden. Videl en Gohan nemen het op tegen een aantal ondoden, maar Videl knipoogt niet eens bij de uitdaging, terwijl vele anderen zouden schrikken van deze anomalie. Videl is waarschijnlijk geweldig met snoep rondhangen op Halloween.

14 Ze is een vechtend wonderkind

Afbeelding
Afbeelding

Videl is niet alleen de enige vrouw die een winnaar is in een sport van de Tenkaichi Budokai, maar ze is ook de kampioen van de Junior Division. Om zo sterk te worden, heeft haar vader haar streng getraind en haar jeugd bestond meer uit sparren dan spelletjes met vrienden.

Als er iets is, heeft haar sterke kracht als kind haar misschien vervreemd van andere meisjes van haar leeftijd. Met zo'n sterke arbeidsethos ingebouwd in het personage, is het jammer dat ze niet de kans kreeg om zichzelf te bewijzen in Super's Tournament of Power.

13 Haar baby is sterker dan zij

Afbeelding
Afbeelding

We bedoelen niet alleen dat Videls dochter sterker is dan zij, maar zelfs als Pan in Videls baarmoeder zit, lijkt het erop dat ze op de een of andere manier meer kracht zou kunnen hebben dan haar moeder. Als nog maar een baby kan Pan vliegen en de atmosfeer van de aarde verlaten, een prestatie die Videl zelf nog nooit zelf heeft gedaan. Videl is daarbij een sterk karakter, dus het is nogal verontrustend dat haar baby haar waarschijnlijk in elkaar zou kunnen slaan. Tot zover de time-outs.

12 De connectie van haar familie met de duivel

Afbeelding
Afbeelding

Dus dit zijn meer van Akira Toriyama's rare woordspelingen, maar zowel Mr. Satan als Videl zelf (wat een anagram is voor "duivel") hebben rare demonische naambanden. Bovendien is het kenteken van Videl ook 666, dus misschien zit er wel wat in dit idee. Ze speelt er in ieder geval op in en moedigt het aan, en dat is iets. Als Dabura vriendelijker was tegen Videl en haar vader, zou er misschien meer reden tot bezorgdheid zijn.

11 Ze neemt meer na Chi-Chi, dan Gohan

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer Videl en Gohan elkaar voor het eerst ontmoeten, is ze een echte knaller en de meest interessante vrouw die ooit langs is gekomen om hem uit te dagen. Nadat Videl en Gohan zijn getrouwd, vormt Videl echter een sterke band met Chi-Chi en neemt ze meer van haar schoonmoeders gewoonten over dan de agressievere van Gohan. Videl elimineert vechten niet helemaal uit haar leven, maar het is niet langer de dominante kracht die het vroeger was.

10 Ze is vatbaar voor parasitaire infectie

Afbeelding
Afbeelding

Het Dragon Ball-universum is dol op de verhaallijnen van zijn kwaadaardige bezetenheid. Zoveel helden in de serie waren voormalige schurken, dus het is altijd leuk om die wateren verder te modderen. In Dragon Ball GT wordt Videl, net als het grootste deel van de wereldbevolking, geïnfecteerd door Baby's Tuffle-parasieten. Bovendien raakt Videl bezeten door Towa's duistere magie in Xenoverse 2.

9 Ze zijn niet samen in de tijdlijn van Future Trunks

Afbeelding
Afbeelding

Sommige liefdesverhalen zijn van alle tijden en andere, hoewel lief, zijn grotendeels het resultaat van allerlei willekeurige gebeurtenissen en factoren. Videl vindt de ware liefde met Gohan, maar in de door oorlog verscheurde wereld van Future Trunks' realiteit zijn de dingen niet zo romantisch. In deze toekomstige tijdlijn is Future Gohan de leraar van Future Trunks. Blijkbaar zijn Videl en Gohan niet altijd bedoeld om samen te zijn.

8 Ze heeft onbenut, verspild potentieel

Afbeelding
Afbeelding

Sommige personages in Dragon Ball weten gewoon dat ze houders zijn voor enorme energie en andere personages ontwikkelen deze kennis in de loop van de tijd. Videl is misschien een mens, maar ze is in staat tot echte grootsheid. Ze beheerst de vlucht verrassend gemakkelijk en is misschien wel de sterkste vrouwelijke mens in de serie, maar ze dwingt zichzelf nooit om verder te gaan of buitensporige energie-aanvallen op te vangen. Haar Kamehameha-gebruik is zelfs gereserveerd voor videogames.

7 She's Met A Grim End

Afbeelding
Afbeelding

Om eerlijk te zijn, voelt het alsof sommige personages in Dragon Ball gevangen zitten in een nooit eindigende cyclus van dood en opwekking. Videl blijft niet ongeschonden door de serie en hoewel ze het een stuk beter doet dan sommige andere personages, ervaart ze nog steeds een nederlaag. Videl wordt, net als alle overlevenden op Kami's Lookout tijdens de climax tijdens het gevecht tegen Buu, in chocolade veranderd en vervolgens opgegeten. Het is een bijzonder grimmige en vernederende manier om uit te gaan, vooral voor zo'n trotse vechter.

6 Haar huwelijk was een “geheim”

Afbeelding
Afbeelding

We krijgen de bruiloft van Videl met Gohan niet echt te zien, maar er wordt gesuggereerd dat het gebeurt vlak voordat de eerste aflevering van Dragon Ball Super plaatsvindt. Dragon Ball toont expliciet de bruiloft van Goku en Chi-Chi en wijdt er een hele mini-boog aan, maar Videl en Gohan krijgen niet dezelfde luxe, waardoor sommigen dachten dat de ceremonie nooit echt heeft plaatsgevonden. De eerste aflevering van Dragon Ball Super bevat een plot waarin Goten en Trunks het perfecte huwelijkscadeau voor Videl proberen te vinden, wat een behoorlijk grote rode vlag is die er wel is. Dus waarom kon de belangrijke gebeurtenis niet worden getoond?

5 Ze heeft haar leeftijd verzonnen

Afbeelding
Afbeelding

Nou, om nauwkeuriger te zijn, het is meer alsof Toei haar leeftijd verzonnen heeft, maar het zou niet moeilijk zijn om een complottheorie te ontwikkelen dat Videl wil dat mensen denken dat ze jonger is dan zij is. In de manga staat dat Videl werd geboren in 756 en Gohan in 757, wat betekent dat ze een jaar ouder is dan haar man. In de anime zijn ze echter van dezelfde leeftijd gemaakt.

4 Haar zwangerschap was niet gepland

Afbeelding
Afbeelding

Het leven zit vol verrassingen, of dat nu de invasie van een nieuwe machtige vijand betekent of onverwacht persoonlijk nieuws. De relatie van Videl en Gohan is kogelvrij zodra ze samenkomen, maar Videls zwangerschap overrompelt de twee. In Battle of Gods komt Videl er per ongeluk achter dat ze zwanger is wanneer Dende haar geneest en het nieuws ontdekt.

3 Ze zou kunnen maanlicht onder een ander alias

Afbeelding
Afbeelding

Vreemde vertaalfouten en veranderingen gebeuren de hele tijd, maar tijdens Videls deelname aan de 25e Tenkaichi Budokai tijdens Dragon Ball Z's Buu Saga, juichen mensen in het publiek haar toe met borden met de tekst 'Bidel'. Afleveringen later verwijzen meer tekens naar haar als 'Beedel'. Het is waarschijnlijk gewoon een rare animatiefout, maar de consistentie erachter is eigenaardig. Technisch gezien is het mogelijk dat Videl om de een of andere reden ook vecht onder de geheime alias 'Bidel'.

2 Haar moeder is niet alleen uit beeld, ze is dood

Afbeelding
Afbeelding

Stambomen kunnen soms een beetje ingewikkeld worden in Dragon Ball. Velen gingen ervan uit dat Videls moeder haar man verliet vanwege zijn manier van showen en zijn liefde voor het gevecht, of ze hielden helemaal geen rekening met Videls biologische moeder. Het is onthuld dat de moeder van Videl Miguel heette en dat ze haar familie niet heeft verlaten, maar dat ze daadwerkelijk is overleden en niet op het scherm is verschenen, hoewel haar naam is genoemd.

1 Ze is een mens die Super Saiyan Ki heeft gebruikt

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball is geleidelijk een op Saiyan georiënteerde serie geworden, maar Videl neemt een unieke positie in de serie in omdat ze een mens is die niet alleen in de buurt is van een heleboel Saiyans, maar ze trouwt er ook een en krijgt er een kind van. Videl behoudt haar menselijke status gedurende de serie, maar tijdens Goku's Super Saiyan God-ceremonie die hij doormaakt om eerst de transformatie te ontgrendelen, is Videl betrokken bij de activiteiten. Vanwege Videl's zwangerschap met een Saiyan op dat moment, krijgt ze dezelfde Super Saiyan-gloed tijdens het ritueel, wat een behoorlijk groot probleem is en een soort primeur, ook al leidt het tot niets.

Bronnen: Kanzenshuu.com, Pojo.com, DenOfGeek.com

Aanbevolen: