Dragon Ball: 20 verontrustende feiten over Chi-Chi

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: 20 verontrustende feiten over Chi-Chi
Dragon Ball: 20 verontrustende feiten over Chi-Chi
Anonim

Meer dan Dragon Ball's vele decennia aan inhoud zijn er meerdere karakters geweest die in populariteit stijgen en dalen. Dit kan frustrerend zijn in het geval van sommige personages, maar het stelt anderen ook in staat om op spannende manieren te evolueren. Chi-Chi heeft in veel opzichten altijd als een cijfer gefunctioneerd.

Het publiek weet dat ze een integraal onderdeel is van Goku en dat ze een sterke familie hebben, maar verder wordt ze vaak aan de zijlijn gestuurd en is ze lid van Goku's juichende ploeg (of zelfs het tegenovergestelde, omdat ze dat vaak wenst hij was degene die niet aan het vechten was). Ondanks de afnemende aanwezigheid van Chi-Chi in de serie, is ze eigenlijk een personage dat vol zit met nogal verrassende details als je diep genoeg in haar graaft. Daarom Hier zijn 20 verontrustende feiten over Dragon Ball's Chi-Chi.

20 Akira Toriyama haatte het om haar te tekenen

Afbeelding
Afbeelding

In een zeer merkwaardig interview in 2003 werd de maker van de serie, Akira Toriyama, vrij openhartig over hoeveel hij langzaam groeide om een hekel aan het personage te krijgen. Deze minachting kwam vooral voort uit zijn hekel aan het tekenen van het personage, en beschreef de oefening zelfs als een soort "straf". Het is waarschijnlijk dat dit de reden is waarom haar aanwezigheid langzaam afnam naarmate de serie vorderde.

19 Zij en Goku hebben nog nooit gekust

Dragon Ball Goku Chi-Chi Kiss
Dragon Ball Goku Chi-Chi Kiss

Deze gaat absoluut meer over Goku dan over Chi-Chi, maar het verandert niets aan het feit dat er een zeer noodzakelijk ingrediënt ontbreekt in haar romance met Goku. Er is een gek moment in Dragon Ball Super waar Goku Future Trunks Future Mai ziet 'kusen' en hij is helemaal in de war door de actie. Goku onthult aan Vegeta dat hij zijn vrouw nog nooit eerder heeft gekust, ondanks het feit dat ze twee kinderen hebben. Dat is om andere redenen verontrustend.

18 Ze wordt tweede voor Bulma in de ogen van haar man

Dragon Ball Chi-Chi Bulma Feud Fanart
Dragon Ball Chi-Chi Bulma Feud Fanart

Op een bepaald moment tijdens de laatste etappe van Dragon Ball Z had Goku dringend behoefte om de Dragon Balls te gebruiken. De enige vangst hier is dat hij de wellustige Old Kai moet omkopen om dat recht te krijgen. Goku besluit Bulma als ruil aan te bieden en wanneer Vegeta hem betrapt op deze deal, zegt Goku dat dit komt omdat ze aantrekkelijker is dan Chi-Chi. Het is een harde bekentenis en voegt nog een extra laag van misbruik toe die Chi-Chi van haar man moet doorstaan.

17 Ze heeft maar één keer "I Love You" gehoord

Dragon Ball Goku Chi-Chi Beschaamd herfst fanart
Dragon Ball Goku Chi-Chi Beschaamd herfst fanart

Goku's vaardigheden als liefhebbende echtgenoot zijn verschrikkelijk. Hij kan zijn familie misschien verdedigen tegen vijandelijke aanvallen, maar hij is zich absoluut niet bewust als het gaat om het tonen van genegenheid. Verrassend genoeg is de enige keer dat Goku Chi-Chi vertelt dat hij van haar houdt, tijdens het einde van Dragon Ball Z's Buu-saga. Dat is nogal belachelijk en verklaart misschien waarom ze zo snel boos wordt.

16 Ze houdt haar familiefortuin achter

Dragon Ball Chi-Chi verwondert zich over geld
Dragon Ball Chi-Chi verwondert zich over geld

Deze vereist een beetje extrapolatie van het publiek, maar het is iets dat heel logisch is als je erover nadenkt. Chi-Chi's jongere jaren verklaren dat ze eigenlijk een prinses is en dat haar afkomst met Ox-King eigenlijk nogal belangrijk is. Wanneer Chi-Chi bij Goku gaat wonen, verbreekt ze de band met haar vader niet, maar ze kiest ervoor om alles achter te houden wat hij aanbiedt en dwingt Goku in plaats daarvan te werken of de velden te verzorgen, iets waar hij absoluut een hekel aan heeft. Chi-Chi zou deze kwelling voor haar man kunnen wegnemen, maar in plaats daarvan maakt ze het mogelijk.

15 Ze is in staat tot zuiverheid… en toch

Dragon Ball Goku Chi-Chi op Nimbus Romantische fanart
Dragon Ball Goku Chi-Chi op Nimbus Romantische fanart

Chi-Chi is een van de weinige personages in Dragon Ball die daadwerkelijk in aanmerking komt om op Goku's Flying Nimbus te rijden. De speciale cloud werkt alleen voor mensen met een hart van puur goud, waar Chi-Chi voor in aanmerking lijkt te komen. Dit is geweldig, maar het maakt haar boze, reactionaire persoonlijkheid in Dragon Ball Z des te deprimerender. Het laat zien hoeveel ze is gevallen en het is zeer de vraag of ze nog op de Nimbus zou kunnen rijden.

14 Ze heeft een serieus gevecht gehad met bijna elk lid van haar familie

Dragon Ball geïnfecteerde Chi-Chi
Dragon Ball geïnfecteerde Chi-Chi

Dragon Ball is een serie die berucht is vanwege alle gevechten die erin plaatsvinden, tussen vriend en vijand. Chi-Chi's ervaring in de ring sterft zeker af als Dragon Ball overgaat in Dragon Ball Z, maar desondanks heeft Chi-Chi nog steeds ruzie gemaakt met de meerderheid van haar familie, wat … problematisch is. Ze vecht tegen Goku in de 23e Tenkaichi Budokait, ze neemt het op tegen Goten wanneer ze hem traint, en Gohan v alt haar aan wanneer de Black Water Mist de controle over haar overneemt.

13 Ze moest herhaaldelijk rouwen om haar man

Dragon Ball Chi-Chi Bawls
Dragon Ball Chi-Chi Bawls

Dragon Ball's relatie met de dood is vaak in beweging. Het is een belangrijke act in de serie, maar een die steeds meer gewicht verliest, vanwege het vermogen van de Dragon Balls om gevallen personages te doen herleven. Desondanks is Goku een personage dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd in het hiernamaals doorbrengt, waardoor een gebroken Chi-Chi tijdens deze afwezigheid rouwt. Goku's overlijden met Raditz is moeilijk, maar nadat hij ervoor heeft gekozen om in het hiernamaals te blijven na Cell's explosie, voelt het misschien alsof hij gewoon Chi-Chi probeert te ontwijken.

12 Ze heeft een grimmig achtergrondverhaal met haar moeder

Dragon Ball Baby Chi-Chi met moeder
Dragon Ball Baby Chi-Chi met moeder

Als het gaat om Chi-Chi's familie, is het meeste publiek bekend met de enorme Ossenkoning, maar er is niet veel discussie geweest over de vraag of er een dame in zijn leven is en wat er precies met de moeder van Chi-Chi is gebeurd. De Dragon Ball-manga legt uit dat Chi-Chi's moeder stierf aan een onbekende ziekte in hetzelfde jaar dat Chi-Chi werd geboren. Dit betekent dat Chi-Chi haar moeder nooit heeft leren kennen en waarschijnlijk geen herinnering aan haar heeft. Het is een nogal tragische blik in de stamboom van Chi-Chi.

11 Haar grote kracht

Dragon Ball woedend Chi-Chi opladen
Dragon Ball woedend Chi-Chi opladen

Chi-Chi is in de loop van de evolutie van Dragon Ball comfortabel verschoven naar de rol van verzorger en bezorgde, verantwoordelijke moeder, maar het is belangrijk om te onthouden dat de introductie van Chi-Chi in de serie een waardige concurrent van Goku was. Chi-Chi's vaardigheden kunnen door de jaren heen afnemen, maar ze doet indrukwekkend werk bij de 23e Tenkaichi Budokai en traint Goten zelfs tijdens de latere hoofdstukken van Dragon Ball Z. Ze is niet iemand die onderschat moet worden.

10 Ze is het onderwerp van boze petities

Dragon Ball Chi-Chi Woede Twitch
Dragon Ball Chi-Chi Woede Twitch

Er zijn tal van impopulaire personages om op te duiken in het Dragon Ball-universum, maar bij de meeste personages kan het publiek hun afkeer op een acceptabel niveau houden. Chi-Chi wrijft kijkers blijkbaar zo de verkeerde kant op dat er over de hele wereld verschillende petities zijn gevormd waarin Toriyama wordt gevraagd het personage te verwijderen. Hoewel het twijfelachtig is dat Toriyama gewoon blindelings naar zulke dingen zou luisteren, heeft geen enkel ander personage zo'n publieke hit op hun hoofd.

9 Ze heeft dinosaurussen eruit gehaald

Dragon Ball Young Chi Chi-helm Blast
Dragon Ball Young Chi Chi-helm Blast

Het is één ding om een sterke indruk te maken op een Martial Arts-toernooi, maar het Dragon Ball-universum zit ook vol met ongewone roofdieren die vrij rondlopen, zoals dinosaurussen. Deze woeste beesten zijn meestal handig als het gaat om training, maar Chi-Chi vernietigt er een als ze nog maar een kind is. Toegegeven, haar helm met bladen verdient veel lof, maar het is nog steeds een behoorlijk vormend moment in je kindertijd om een dinosaurus uit te laten sterven.

8 Ze is in het bezit van een alarmerend arsenaal

Dragon Ball Chi-Chi-artillerie gereed
Dragon Ball Chi-Chi-artillerie gereed

Dragon Ball is een serie die wapens voor het grootste deel buiten de gevechten houdt, waarbij het in plaats daarvan ervoor kiest om zich te concentreren op man-tot-man gevechten of onhandige energie-explosies die conventionele wapens in de eerste plaats onbruikbaar zouden maken plaats. Geweren en dergelijke zijn niet gebruikelijk in de serie, maar om welke reden dan ook is Chi-Chi in het bezit van een schrijnend arsenaal. Bij twee verschillende gelegenheden (beide ter verdediging van Gohan) wendt ze zich tot de enorme wapens om haar punt te maken.

7 Haar eerste date met Goku bracht een hersenschudding met zich mee

Dragon Ball Goku Chi-Chi eerste date
Dragon Ball Goku Chi-Chi eerste date

Sommige van de eerdere romantische momenten uit de relatie tussen Goku en Chi-Chi worden aan de verbeelding van de kijker overgelaten, maar Dragon Ball Z werpt eigenlijk een licht op de allereerste date van het paar via flashback in de aflevering 'Gohan's First Date. Deze blik op de show van weleer dat Goku's eerste actie tijdens hun date is om haar hoofd in een boom te slaan, niet volledig begrijpend dat een date niet alleen een sparringwedstrijd is. Het is een brutale verrassing voor Chi-Chi.

6 Ze vergelijkt huwelijksaanzoeken met vechten

Dragon Ball Chi-Chi trapt Goku 23e World Martial Arts Tournament
Dragon Ball Chi-Chi trapt Goku 23e World Martial Arts Tournament

Er zijn veel ouderwetse tradities als het gaat om het huwelijk in verschillende culturen, maar Goku bevindt zich in een bijzonder ongewone situatie wanneer hij ermee instemt om het op te nemen tegen Chi-Chi in de 23e Tenkaichi Budokai. Chi-Chi onthult dat ze niet zal toestaan dat iemand haar een aanzoek doet (en dus met haar trouwt) zonder haar eerst te verslaan in de strijd. Het is een vreemde bepaling die spreekt tot Chi-Chi's veel meer barbaarse kant.

5 Ze kan de uitstraling van Kaio-Ken bereiken via pure woede alleen

Dragon Ball Chi-Chi Kaio-Ken Aura
Dragon Ball Chi-Chi Kaio-Ken Aura

Dit is meer bedoeld als een visuele grap die speelt met Chi-Chi's intense woede, maar als je deze scènes voor de nominale waarde beschouwt, impliceren ze eigenlijk een nogal angstaanjagend beeld van Chi-Chi's emotionele toestand en woedeproblemen. Chi-Chi wordt een "oude dame" genoemd in Dragon Ball Z en het zorgt ervoor dat ze een rode Kaio-Ken-achtige uitstraling produceert, een effect dat later optreedt in Super wanneer Gohan suggereert dat Goten tegen zijn vader moet vechten. Er zit waarschijnlijk geen echte kracht achter, maar het zegt echt hoe boos ze kan worden.

4 Ze bewapent huishoudelijke voorwerpen

Dragon Ball Bulma Koken
Dragon Ball Bulma Koken

Dragon Ball heeft in het verleden een aantal nogal creatieve items in wapens veranderd, maar Chi-Chi verdient de eer om in dat opzicht verder te gaan. Ze wordt vaak geen speelbaar personage in vechtspellen, maar de Dragon Ball Z Collectible Card Game gooit haar in de strijd met hopelijk goede bedoelingen. De techniek "Broom Bustle" houdt in dat Chi-Chi enkele snelle slagen met een bezem toedient, maar het lijkt een zeer beperkende kijk op haar rol als huisvrouw. Dit alles klopt niet helemaal.

3 Ze begrijpt fundamenteel verkeerd wat een Super Saiyan is

Dragon Ball Chi-Chi huilt om Super Saiyan Goten
Dragon Ball Chi-Chi huilt om Super Saiyan Goten

Dragon Ball maakt het nogal duidelijk dat het overtreffen van de horde van Super Saiyan een geweldige prestatie is voor elk lid van de race. Als het echter om deze mijlpaal met Gohan en Goten gaat, kan Chi-Chi niet anders dan afkeer tonen van de transformatie. Wanneer Gohan deze route volgt, noemt ze hem een "delinquent" en als ze ziet hoe Goten de verandering ondergaat, noemt ze hem zelfs een monster. Er is een oud Japans gebruik dat een kind dat zijn haar blond verft een manier is om in opstand te komen tegen de familie, dus misschien denkt Chi-Chi gewoon dat ze een verfbeurt hebben ondergaan.

2 Ze is geëxecuteerd door haar eigen man… een beetje

Dragon Ball Goku Black bereidt zich voor om familie te vermoorden
Dragon Ball Goku Black bereidt zich voor om familie te vermoorden

Goku Black van Dragon Ball Super is om vele redenen een verontrustende schurk, maar een van de meest controversiële en verontrustende scènes met de dubbelgangervijand is dat Zamasu, die net in het bezit is van Goku's lichaam, zowel de Chi-Chi als de Goten uitschakelt van een alternatieve tijdlijn. Deze twee leren nooit dat dit Goku Black is en niet de echte Goku, wat hun ondergang door zijn handen nog somberder maakt.

1 Ze veranderde in een ei en leefde om het verhaal te vertellen

Dragon Ball Buu verandert chi-chi in ei
Dragon Ball Buu verandert chi-chi in ei

Terwijl Dragon Ball Z doorgaat, probeert het manieren te vinden om zijn schurken intimiderend te maken dan alleen kracht. Majin Buu past goed bij die rekening omdat hij een ongebruikelijk vermogen bezit waarbij hij zijn slachtoffers willekeurig kan veranderen. eten voordat je ze opslokt. Chi-Chi komt toevallig in het vizier van Super Buu en wordt daardoor in een ei veranderd, dat hij prompt verplettert. Gelukkig keert Chi-Chi terug met de rest van Buu's tot leven gewekte slachtoffers, maar wat een ervaring!

Aanbevolen: