Twitter ha alt uit naar James Gunn terwijl hij zijn verontrustende opmerking over Martin Scorsese probeert te verduidelijken

Twitter ha alt uit naar James Gunn terwijl hij zijn verontrustende opmerking over Martin Scorsese probeert te verduidelijken
Twitter ha alt uit naar James Gunn terwijl hij zijn verontrustende opmerking over Martin Scorsese probeert te verduidelijken
Anonim

James Gunn van de Suicide Squad heeft zichzelf in een gat gegraven met zijn laatste opmerkingen over de beroemde regisseur Martin Scorsese.

Scorsese heeft altijd een "jeuk om te krabben" gehad als het ging om superheldenfilms, wat toevallig Gunns specialiteit is. In 2019 kwam de regisseur van Wolf of Wall Street voor Marvel-films en noemde ze 'geen bioscoop'. Zijn opmerkingen werden gemengd ontvangen, en veel kunstzinnige filmcritici waren het met hem eens, maar stripfans zijn het daar zwaar mee oneens.

Na de première van zijn drama The Irishman uit 2019, maakte Scorsese een paar weggegooide opmerkingen over het Marvel Cinematic Universe. Er werd hem gevraagd of hij de Marvel-films had gezien. De 78-jarige regisseur zei: "Ik heb het geprobeerd, weet je? Maar dat is geen film."

Scorsese voegde toe: "Eerlijk gezegd, het dichtst in de buurt dat ik ze kan bedenken, hoe goed ze ook zijn, met acteurs die hun best doen onder de omstandigheden, zijn themaparken." Hij vervolgde: "Het is niet de bioscoop van mensen die emotionele, psychologische ervaringen proberen over te brengen op een ander mens.”

Nadat de controverse begon te ontstaan, ging Scorsese op pad om zijn opmerkingen te verduidelijken, en schreef zelfs een opiniestuk van de New York Times. Guardians of the Galaxy-regisseur Gunn was echter niet al te vergevingsgezind ten opzichte van het verleden.

Vooruitlopend op de release van zijn nieuwste DC-superheldenfilm The Suicide Squad, beschuldigde Gunn Scorsese van het bashen van Marvel-films om pers te krijgen voor zijn eigen films. Fans gingen er snel van uit dat Gunn de waarde van Scorsese's werk ondermijnde.

Gunn zei naar verluidt: "Ik vind het gewoon vreselijk cynisch dat hij zich blijft uitspreken tegen Marvel, en dan is dat het enige dat hem de pers zou krijgen voor zijn film." Hij voegde eraan toe: "Hij maakt zijn film in de schaduw van de Marvel-films, en dus gebruikt hij die om aandacht te krijgen voor iets waarvoor hij niet zoveel aandacht kreeg als hij ervoor wilde."

Vanwege de viraliteit van zijn citaten, ging de 55-jarige regisseur naar Twitter om meer duidelijkheid aan zijn opmerkingen te geven. Gunn twitterde: "Voor de goede orde, Martin Scorsese is waarschijnlijk 's werelds grootste levende Amerikaanse filmmaker." Hij bleef de regisseur prijzen en schreef: "Ik hou van en bestudeer zijn films en zal van zijn films blijven houden en het bestuderen. Ik ben het alleen op één punt met hem eens: dat films gebaseerd op stripboeken van nature geen cinema zijn, dat is alles."

Fans van beide regisseurs stoten elkaar uit, beledigen links en rechts. Een fan twitterde: "Dit klinkt hol als Gunn kritiek op de jarenlange mening van Scorsese gebruikt om pers te krijgen voor zijn nieuwe film."

Een ander stemde in met een komische tweet, schrijven. "James Gunn die Martin Scorsese een flop noemt, heeft duidelijk de succesvolle kaskraker Shark Tale niet gezien."

Een derde fan koos geen kant. Ze schreven: "Sta mij, een persoon met een stoffige B. F. A. in Film, toe om te wegen op het Gunn/Scorsese-gedoe: het is dom."

Nou, het lijkt erop dat beide partijen niet veel schade wilden aanrichten met hun opmerkingen. Ze zouden de volgende keer echter voorzichtiger moeten zijn, omdat fans deze dingen vaak persoonlijk opvatten.

Aanbevolen: