Harry Potter: 20 verontrustende feiten over Ginny Wemel

Inhoudsopgave:

Harry Potter: 20 verontrustende feiten over Ginny Wemel
Harry Potter: 20 verontrustende feiten over Ginny Wemel
Anonim

De Harry Potter-franchise heeft een stortvloed aan lieve personages en verhalen gebracht die ons hart nooit echt hebben verlaten. De magische tovenaarswereld maakte deel uit van onze kindertijd en volwassenheid en groeide met ons mee. Terwijl we groeiden met het verhaal, groeiden we ook met de personages, waarvan er vele een stempel op ons hart hebben gedrukt.

Ginny Wemel was een van de meest iconische personages in de franchise, hoewel ze in de films niet zo goed werd geportretteerd. Ze was fel, sterk en lief. Maar tijdens haar hele leven dat in de Harry Potter-boeken wordt geportretteerd, waren er enkele verontrustende en merkwaardige momenten met haar, sommige die nergens op slaan.

Hier zijn de 20 verontrustende feiten over Ginny Weasly die sommigen van ons zijn vergeten of die absoluut nergens op slaan.

20 Ze was een jaar bezeten (en niemand merkte het)

Afbeelding
Afbeelding

We ontmoeten Ginny een half moment in het eerste boek, maar het is pas in Chamber Of Secrets dat we haar echt als personage ontmoeten. In dit boek zien we Ginny voor het eerst naar Hogwarts gaan en uiteindelijk bijna haar leven verliezen door de tussenkomst van de Dark Lord. Ze was het grootste deel van haar eerste jaar bezeten… en niemand merkte het!

Hogwarts is een relatief kleine school en Ginny maakt deel uit van een hechte familie. Haar ziel werd bijna een jaar lang uit haar gezogen en niemand besteedde voldoende aandacht om te zien wat er mis was.

19 Haar obsessieve verliefdheid op Harry

Afbeelding
Afbeelding

We kennen allemaal Ginny's verlegenheid als ze Harry terugziet in de Geheime Kamer. Sterker nog, elke keer dat ze ooit met hem in contact kwam, kon ze nauwelijks een woord uitbrengen, vanwege de enorme verliefdheid die ze al van jongs af aan op hem had. We kunnen ons afvragen waar deze enorme verliefdheid precies vandaan kwam, omdat ze eigenlijk niet wist wie hij was tot de Geheime Kamer, dus waarom heeft ze zo'n obsessie met hem voordat ze hem daadwerkelijk als Harry Potter ontmoette?

18 Bezeten zijn had geen invloed op haar

Afbeelding
Afbeelding

Pas op de prille leeftijd van 11 jaar stortte Ginny haar ziel in een dagboek, dat toevallig een Gruzielement was, een deel van Voldermorts ziel. Dit leidde tot een afschuwelijk eerste jaar, geïsoleerd, zonder vrienden, angstig en lijdend door toedoen van Voldermort. In feite sterft ze hierdoor bijna.

We zien hier echter nooit PTSS of trauma uit voortkomen. Ze gaat normaal door met haar leven, verdoofd door wat er is gebeurd en heeft helemaal geen invloed op haar. Het meeste dat we krijgen van Ginny's mentale toestand, na bezit, is dat ze boos is op Harry omdat ze vergeten was dat het gebeurde tijdens Orde van de Feniks.

17 Haar portret in de filmfranchise

Harry-Potter-20-Verontrustende-Feiten-Over-Ginny-Wemel_4
Harry-Potter-20-Verontrustende-Feiten-Over-Ginny-Wemel_4

De Harry Potter-films zijn ongetwijfeld geweldig, maar ze zijn niet te vergelijken met de boeken, en een van de redenen waarom er zoveel dingen gebeuren in de boeken die zijn afgesneden van de films. Ginny is een van de personages die het kortere uiteinde van de stok krijgt. We zien haar bijna nooit of komen veel te weten over haar persoonlijkheid, en zelfs als we dat doen, wordt ze altijd afgeschilderd als niets meer dan een secundair personage. Dit leidt natuurlijk tot het absolute gebrek aan chemie tussen haar en Harry. Ze is saai in de films, gezien hoe ongelooflijk pittig en gepassioneerd ze was in de boeken.

16 Haar sappige datingleven

Afbeelding
Afbeelding

Ginny heeft een heel gezond sociaal leven, vooral op de datingafdeling. Daar is niets mis mee, en ik ben blij dat ze niet zo gefixeerd was op Harry dat ze niet meer met iemand anders kon daten en het beste uit haar tienerjaren kon halen. In de wereld van Harry Potter dateert echter bijna niemand, wat begrijpelijk is gezien het aantal klassen dat ze hebben, hun magie moeten beheersen, aparte slaapzalen, strikte regels, enzovoort - dus waarom is Ginny het enige personage dat we zien zo'n sappig datingleven hebben? Wat was haar geheim?

15 Haar eerste vriendje, Michael Corner

Afbeelding
Afbeelding

Moeten we het zelfs hebben over hoe flauw en oninteressant Ginny's eerste vriendje, Michael Corner, is? Ginny leek altijd te verlangen naar opwinding en gevaar, iets anders, dus waarom kwam ze eigenlijk in de eerste plaats bij Michael Corner terecht? Het lijkt me helemaal niet het soort jongen waar ze verliefd op zou zijn. Misschien was deze relatie alleen bedoeld om te laten zien dat mensen uit verschillende huizen konden daten. Het lijkt een verspilling van Ginny's tijd.

14 Ginny's vriendschap met Luna Lovegood

Harry Potter 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_8
Harry Potter 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_8

Luna Leeflang is absoluut een van mijn favoriete personages in de franchise, dus weten dat er een vriendschap is tussen Ginny en Luna, lijkt voor mij en elke andere lezer misschien een moment van geluk, vanwege hoe sterk beide personages zijn. Het is echter via Ginny dat Harry Luna ontmoet als Looney Leeflang, wat laat zien hoe Ginny het andere meisje niet erg waardeert. Luna praat veel over Ginny en hoe aardig ze is, maar de vriendschap lijkt nogal eenzijdig. Luna beschouwt Ginny als een beste vriendin, maar we zien ze zelden samen. Ginny zou Luna echt beter moeten behandelen.

13 Dansen met Neville op Yule Ball

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Harry op zoek is naar partners voor het Yule Ball, is ontdekt dat Ginny al was gevraagd door Neville Longbottom, wat laat zien hoe moedig hij eigenlijk is om iets te hebben gedaan dat noch Harry noch Ron konden doen: een meisje uit. We weten ook dat Hermelien Neville's eerste keus was, maar ze had al een date, dus Ginny was de tweede keus, waar ze mee instemde. Er waren echter geen aanwijzingen dat de twee elkaar kenden, dus het heeft eigenlijk alleen zin voor de mensen die de films kijken of de boeken lezen, niet voor Neville of Ginny, waardoor het een leeg gebaar is dat absoluut geen zin heeft.

12 Waarom ze Ron's Owl Pigwidgeon noemde

Afbeelding
Afbeelding

Aan het einde van Prisoner of Azkaban krijgt de lankmoedige Ron eindelijk een klein uiltje van Sirius Zwarts. Het is echter pas bij de Globet Of Fire dat zijn uil een naam krijgt: Pigwidgeon. Klinkt als de naam van een Pokémon, nietwaar? Deze naam kwam eigenlijk van de creatieve geest van Ginny, zonder uitleg waar zo'n naam vandaan kwam. Ondanks dat hij niet zijn baasje is, reageert Pig op de naam die hij van Ginny krijgt. Er was geen spoor van zo'n naam in de overlevering van de franchise, dus we moeten ons afvragen waar Ginny met zo'n naam kwam.

11 Haar onberispelijke persoonlijkheid

Afbeelding
Afbeelding

We kunnen het er allemaal over hebben dat Ginny geweldig is omdat ze Harry's liefdesbelang is en degene die eindigt bij de Uitverkorene, maar Ginny is zoveel meer dan dat. Ze is een van de weinige personages in de franchise die geen enkele tekortkoming heeft. Ze is mooi, populair, slim, een ongelooflijke vlieger en Zwerkbalspeler, ze kan voor zichzelf opkomen en ze kan vechten. Eén ding is echter zeker: ze heeft een kort lontje en kan woedend uithalen. Maar als we haar boos zien, heeft ze nooit uitbarstingen, ze wordt alleen afgeschilderd als brutaal en fel, wat eens te meer bewijst dat ze is geschreven als het perfecte personage, zonder absolute gebreken.

10 Geen beslissingsrecht hebben bij het noemen van haar eigen kinderen

Afbeelding
Afbeelding

We weten allemaal hoe de franchise eindigt (tot Cursed Child), met Harry en zijn vrienden, waaronder Ginny, nu als volwassenen, die hun kinderen naar Hogwarts sturen. Dit is de scène waarin we de namen van hun kinderen ontdekken: Albus Severus, Lily en James Sirius, ter ere van enkele van de belangrijkste personages in de franchise en in Harry's leven.

Natuurlijk kunnen we bespreken hoe belachelijk het was om een van zijn zonen Albus Severus te noemen, maar wat me echt stoort, is dat geen van hun kinderen namen heeft die ons aan Ginny en haar familie doen denken. Zelfs na de oorlog en eindigend met Harry, wordt ze nog steeds afgeschilderd als niets meer dan een secundair personage, zelfs in haar eigen leven.

9 Haar hekel aan Cho Chang

Harry Potter 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_13
Harry Potter 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_13

Aangezien de boeken vanuit Harry's oogpunt zijn, is het duidelijk dat we niet veel inzicht krijgen in de interacties tussen Ginny en Cho. Als we echter een glimp opvangen van die interacties, spreekt Ginny Cho altijd op een zeer minachtende manier aan. Het meest opvallende voorbeeld is tijdens de Relieken van de Dood, wanneer Cho vrijwillig Harry meeneemt naar de leerlingenkamer van Ravenklauw.

Ginny komt tussenbeide en dwingt Luna om met Harry mee te gaan, duidelijk uit jaloezie van Cho en Harry's relatie. Maar er is een oorlog gaande en de enige reden dat hij naar de leerlingenkamer van Ravenklauw moet gaan is om Voldemort te vernietigen, dus is het veilig om te zeggen dat ze er te veel in leest, op een enigszins controlerende en psychotische manier?

8 Het populairste meisje op school zijn?

Afbeelding
Afbeelding

In het Halfbloed Prins-boek leren we (herhaaldelijk) dat Ginny het coolste meisje op school is. Haar datingleven wordt erg sappig en ze lijkt het goed te doen op Hogwarts. Harry hoort een gesprek met een groep Zwadderaars waar het gespreksonderwerp is hoe geweldig en aantrekkelijk Ginny is, wat duidelijk maakt dat het zesde jaar op Zweinstein absoluut Ginny's jaar is.

Dit komt volledig uit het niets met haar populariteit die uit het niets explodeert. Het is het jaar waarin Harry gevoelens voor Ginny krijgt, wat kan verklaren hoe hij haar in een veel beter licht ziet, maar het verklaart niet waarom Ginny tot nu toe bijna onzichtbaar was, en plotseling was ze alles op school.

7 Haar vriendschap met Hermelien

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_15
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_15

Harry maakt er een punt van om op te merken hoeveel van Ginny's eigen vrienden ze heeft in Half-Blood Prince, maar geen enkele wordt geïntroduceerd of genoemd. Sterker nog, het lijkt erop dat Hermione het dichtst bij een beste vriend staat. Ze lijken altijd intieme dingen over elkaar te weten, omdat ze de eersten zijn die op de hoogte zijn van het beïnvloeden van nieuws over elkaar - maar ze worden bijna nooit samen gezien. Op de een of andere manier slagen ze erin deze vriendschap bijna geheim te houden voor Harry en Ron, en we moeten ons afvragen waarom en hoe.

6 Haar Bat Bogey Curse

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_16
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_16

Als het gaat om vloeken in de tovenaarswereld, zou je nooit denken dat een van hen geassocieerd zou worden met de perfecte en lieve Ginny Wemel. De Bat Bogey-vloek wordt nooit echt getoond in de films of uitgevoerd voor Harry, maar het doet precies wat het bedoeld is met zijn naam: het laat vleermuizen verschijnen vanaf een plek waar ze niet zouden moeten verschijnen in het menselijk lichaam. Het is geen vloek die je op Zweinstein kunt leren, dus waarom wordt het zo geassocieerd met Ginny en waarom voert ze de vloek zo vaak uit?

5 Waarom vielen de Dooddoeners haar niet aan tijdens haar zesde jaar?

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_17
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_17

Harry gaat niet naar Hogwarts in wat zijn zevende jaar zou zijn geweest, en bij zijn terugkeer leert hij wat de andere studenten hebben meegemaakt, waaronder marteling door Dooddoeners. Harry leert al deze informatie van Neville, die een ondergronds verzet heeft geleid tegen het corrupte regime, en hij lijkt natuurlijk geslagen en gekneusd. Ginny maakt ook deel uit van het verzet, en zou net als ieder ander dezelfde tekenen van marteling moeten hebben, maar dat heeft ze niet! Ze ziet er normaal en onaangeroerd uit, alsof de Dooddoeners besloten de marteling helemaal over te slaan als het op haar aankwam. Waarom werd ze gespaard?

4 Waarom kon ze stemmen achter de sluier horen?

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_18
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_18

In Orde van de Feniks belanden Harry en zijn vrienden in het Ministerie van Toverkunst en vinden hun weg naar het Departement van Mysteriën. Terwijl ze daar zijn, ontmoeten ze een vreemde kamer met een sluier in het midden, waar stemmen van overleden dierbaren kunnen worden gehoord door degenen die iemand hebben verloren. Luna, Harry en Neville, die belangrijke mensen in hun leven hebben verloren, zijn gefascineerd door de sluier, die ervan moet worden weggetrokken vanwege het gevaar dat het met zich meebrengt voor iedereen die in de buurt komt. Maar Ginny geeft ook blijk van dezelfde fascinatie… waarom? Op dat moment had ze haar ouders, broers of iemand die dicht bij haar stond nog niet verloren.

3 Een uitstekende flyer (tot ieders verrassing)

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_19
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_19

Tijdens Order Of The Phoenix komt het voor iedereen als een verrassing dat Ginny een uitstekende vlieger is. Ze voegt zich zelfs bij het Griffoendor Zwerkb alteam en wordt een all-star speler. Dit kwam als een verrassing voor velen, waaronder haar familie, die geen idee hadden dat ze zo goed op een bezem kon vliegen. Hermelien legt uit dat Ginny al jaren de bezemschuur van de Wemel binnensluipt en zichzelf in het geheim traint om te vliegen.

Dit lijkt echter niet echt aannemelijk, gezien hoe hecht de familie is, waardoor het voor haar onmogelijk is om jarenlang weg te sluipen om alleen te vliegen, vooral gezien de locatie van het huis van de Wemel. We moeten ons afvragen hoe ze deze specifieke vaardigheid in de eerste plaats heeft ontwikkeld …

2 Harry's plotselinge gevoelens voor Ginny

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_20
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_20

We wisten allemaal van Ginny's obsessie met Harry sinds die scène in Geheime Kamer waarin Harry langskomt bij het huis van de Wemel. Het was duidelijk dat ze al van jongs af aan verliefd op hem was en die gevoelens ontwikkelden zich met de jaren verder. Harry leek dit echter nooit te beseffen (of erom te geven), omdat hij verliefd was op andere meisjes, zoals Cho Chang, en nooit een tweede blik wierp op Ginny. In Half-Blood Prince verschijnen Harry's gevoelens voor Ginny echter zonder kennisgeving, wat als een verrassing voor het publiek komt. Plotseling en verdacht? Heel erg.

1 Ginny en Harry's break-up

Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_20
Harry Potter_ 20 verontrustende feiten over Ginny Weasley_20

Het verontrustende van dit feit is hoe dom het is. Aan het einde van Half-Blood Prince besluit Harry het "heldhaftige" (hoewel dom) te doen om het uit te maken met Ginny om haar te beschermen tegen kwaad. Het was algemeen bekend dat ze aan het daten waren, zelfs met Harry's vijanden, dus waarom dit nodig was, gaat mijn begrip te boven. Niet alleen dat, maar Harry besluit dat het een goed idee is om zijn gevoelens voor Ginny ronduit te ontkennen. Wat hij echter niet besefte, was dat Ginny tegen Voldemort zou vechten, wat er ook gebeurde. Ze is een stoer koekje en niets houdt haar tegen om te vechten in de Tovenaarsoorlog.

Aanbevolen: