20 tv-programma's om naar te kijken als je The Vampire Diaries mist

Inhoudsopgave:

20 tv-programma's om naar te kijken als je The Vampire Diaries mist
20 tv-programma's om naar te kijken als je The Vampire Diaries mist
Anonim

Het is moeilijk om het gevoel te vergeten dat je elke donderdagavond om 20.00 uur The CW aanzet en Stefans openingszin hoort in The Vampire Diaries.

Op het eerste gezicht lijkt het verhaal niets meer dan een driehoeksverhouding tussen een meisje en twee vampiers. Maar in de loop van de 8 seizoenen bewees de show zichzelf een drama, een fantasie, een romance en soms zelfs historische fictie te zijn. Hoewel het onvervangbaar is, zijn er andere shows die sommige (of alle) van die elementen bevatten. Shows die je hetzelfde gevoel van magie en liefde kunnen geven, waarbij je ruzie krijgt met je beste vriend over met welke man de hoofdpersoon moet eindigen.

Nu The Vampire Diaries voorgoed klaar is, moeten we verder gaan en andere shows overwegen. Om je te helpen bij het besluitvormingsproces, hebben we 20 shows op een rij gezet die overeenkomsten vertonen met The Vampire Diaries om de leegte te helpen vullen.

20 Chilling Adventures Of Sabrina heeft een heks verscheurd tussen twee geliefden

Sabrina Spellman is half mens, half heks, en op haar 16e moet ze een keuze maken tussen haar magische kant omarmen en een volledige heks worden, of haar menselijk leven achterlaten, inclusief haar vriend. Dingen veranderen wanneer ze naar een school voor heksen gaat en ze een opstandige nieuwe jongen ontmoet die interesse in haar toont.

19 Teen Wolf vermengt middelbare scholieren met bovennatuurlijke wezens

Terwijl The Vampire Diaries zich richt op vampiers, heksen en weerwolven, richt Teen Wolf zich op verschillende monsters zoals wolven, banshees en wendigo's. Als je een fan bent van de vriendschap tussen de personages op TVD, dan is Teen Wolf echt iets voor jou. Dat gezegd hebbende, Stiles is een personage uit Teen Wolf waar niemand in The Vampire Diaries mee kan vergelijken.

18 True Blood is de vampierdagboeken voor volwassenen

Als een HBO-show is True Blood verre van gezinsvriendelijk. Maar als je de intieme scènes niet meetelt, is het een van de shows die het meest lijkt op The Vampire Diaries. Beide shows hebben een sterke hoofdrolspeelster die niet bang is om het op te nemen tegen vampiers, een liefdesdriehoek tussen een slechterik en een aardige vent, en een verscheidenheid aan andere bovennatuurlijke wezens doen hier ook aan mee.

17 Net als Damon is Lucifer een slechte jongen met een goede kant

We begonnen allemaal naar The Vampire Diaries te kijken vanwege de vampierhype na Twilight, maar we bleven het allemaal kijken voor Damon, toch? Stel je voor dat er een hele show over Damon was, Stefan bestaat niet, en in plaats van een vampier te zijn, is hij eigenlijk de duivel… dat is eigenlijk wat Lucifer is.

16 Als Bonnie naar de heksenschool ging, zou ze deel uitmaken van de tovenaars

Als Quentin een magische wereld ontdekt uit een kinderboek waarvan hij heeft gelezen dat het misschien wel bestaat, betrekt hij enkele van zijn klasgenoten op Brakebills (een school voor tovenaars) om samen met hem te proberen die wereld te vinden. Deze show kan ook worden gezien als een volwassen kruising tussen Harry Potter en Narnia, maar het is perfect voor fans van The Vampire Diaries die van magie hielden.

15 De Orde brengt ons terug naar een wereld van weerwolven en magie

Als Jack Morton deel gaat uitmaken van een geheim genootschap op zijn universiteit, ontdekt hij dat zijn familie een duister verleden heeft. Net als The Vampire Diaries, plaatst The Order zijn hoofdpersoon midden in een strijd tussen verschillende bovennatuurlijke wezens na het verlies van zijn moeder, maar in deze show worden de dingen veel donkerder.

14 Charmed gaat over heksen die hun krachten voor het goede gebruiken

Als je de originele Charmed uit 1998 nog nooit hebt gezien, dan is de remake van The CW misschien wel je volgende favoriete show. De Charmed-heksen hebben het gevoel dat ze uit hetzelfde universum kunnen komen als TVD, omdat elke zus haar eigen unieke vaardigheid heeft, maar ze zijn het sterkst als ze samenwerken, net als de Gemini Twins. De filmlocaties doen ook denken aan Mystic Falls, ondanks dat ze in een andere stad plaatsvinden.

13 Hemlock Grove verleidt kijkers met vampieren, weerwolven en romantiek

Hemlock Grove heeft bijna elk element dat je in The Vampire Diaries zou vinden, van de mysterieuze stad tot al zijn magische wezens. Deze is echter niet voor luchthartigen. Terwijl The Vampire Diaries meer naar fantasie neigt, wordt Hemlock Grove gecategoriseerd als een horror, dus wees op je hoede als je snel bang wordt.

12 Mens zijn gaat over bovennatuurlijke wezens die worstelen met de mensheid

Being Human volgt een geest, een vampier en een weerwolf die allemaal samen een appartement delen en ook proberen te jongleren met hun dubbelleven. Deze show legt de essentie vast van een van de belangrijkste concepten in The Vampire Diaries, namelijk het verlangen om je menselijkheid vast te houden als je geen mens bent.

11 Shadowhunters werpt een 'menselijk' meisje in een wereld van vampieren, demonen en weerwolven

Als tiener Clary Fray erachter komt dat ze half mens, half engel is, wordt haar leven plotseling gevaarlijk omdat ze afhankelijk is van haar nieuwe demonenjagende vrienden om haar te helpen haar vermiste moeder te vinden. Dit was de tweede bewerking van de boekenreeks getiteld The Mortal Instruments, wat maar weer laat zien hoe geliefd dit verhaal is.

10 Riverdale is duister en mysterieus, net als TVD

Riverdale heeft misschien geen vampiers, heksen of weerwolven, maar blijkbaar speelt het zich af in hetzelfde universum als Chilling Adventures of Sabrina, zo dichtbij, toch? Maar in alle ernst, als een van je favoriete aspecten van TVD de algehele toon en donkere setting is, deelt Riverdale dezelfde sfeer. Dat en al het mysterie en de intriges zouden genoeg moeten zijn voor elke TVD-liefhebber.

9 Buitenaardse wezens mengen zich met mensen in Roswell: New Mexico

Als je het uitgangspunt van The Vampire Diaries zou zeggen, maar het woord 'vampier' zou vervangen door 'alien', zou je eindigen met Roswell: New Mexico. In Roswell wordt de hoofdpersoon verliefd op de mysterieuze jongen op school die een alien blijkt te zijn, en natuurlijk in veel gevaar belandt. Ook Michael Trevino, die onze favoriete weerwolf Tyler Lockwood speelde, is ook in deze show te zien.

8 Buffy The Vampire Slayer laat Alaric rennen voor zijn geld

Je kunt geen lijst maken van shows die vergelijkbaar zijn met The Vampire Diaries zonder de OG-vampiershow Buffy the Vampire Slayer op te nemen. Net als Elena was Buffy een dappere middelbare scholier die niet bang was om tegen een vampier te vechten. Ze had een driehoeksverhouding met twee vampiers en had een hechte vriendengroep die praktisch familie was.

7 Beauty & The Beast gaat over een vrouw die v alt voor een monster

Beauty & the Beast weet van een klassiek verhaal een donkerder en intenser liefdesverhaal te maken. Dit is een andere CW-show, net als The Vampire Diaries, en het heeft hetzelfde thema van verliefd worden op iemand die een gevaar voor je is. Niet alleen dat, maar wie houdt er niet van een duistere remake van een Disney-film?

6 V Wars brengt Ian Somerhalder terug in de vampierenwereld

Het lijkt erop dat Ian Somerhalder de wereld van vampiers niet kan opgeven, aangezien hij nu de ster is van de nieuwe Netflix-show V Wars. In deze show zijn de dingen een beetje anders. Terwijl hij de donkere en soms wrede vampier Damon speelde op TVD, is hij in V Wars een menselijke wetenschapper. V Wars richt zich meer op de biologische kant van vampiers dan op de magie van dit alles, dus de shows zijn zeker niet hetzelfde.

5 Outlander is een drama uit de fantasieperiode met een liefdesdriehoek

Als je favoriete scènes in TVD de flashbacks naar 1864 waren, zou je om dezelfde reden van Outlander kunnen houden. Outlander volgt Claire Randall, een getrouwde verpleegster, terwijl ze op mysterieuze wijze terug in de tijd reist naar 1743. Om te overleven trouwt ze met een andere man en wordt ze verscheurd tussen twee totaal verschillende levens.

4 Dracula is de echte originele vampier

Bram Stoker's Dracula was een van de eerste en meest populaire vampierverhalen ooit verteld. Als je altijd al geïntrigeerd bent geweest, maar nog geen kans hebt gehad om het boek in handen te krijgen, is er een bewerking van het verhaal op Netflix. Als er één show is die je verlangen naar vampier kan genezen, dan is het wel die over de vampier die ze allemaal inspireerde, Dracula.

3 Lost Girl is een onderschatte fantasie/romantiek

Lost Girl is een verborgen juweeltje op Netflix dat gaat over een vrouw die ontdekt dat ze een succubus is na een intiem moment dat helemaal verkeerd is gegaan. Deze show is er alleen voor een volwassen publiek en gaat over veel duistere onderwerpen. In tegenstelling tot de Vampire Diaries gaat deze show over Fae, bovennatuurlijke wezens met unieke manieren om zich te voeden met mensen.

2 Erfenissen zijn als TVD als ze daadwerkelijk naar school gingen

Legacies is een spin-off van zowel The Vampire Diaries als The Originals, maar in deze serie ligt dat heel anders. Terwijl de vorige shows zich voornamelijk richtten op vampiers, heksen en weerwolven, introduceert deze nieuwe show een nieuw wezen in elke afzonderlijke aflevering… van waterspuwers tot zelfs draken. Het volgt Alaric op zijn school voor bovennatuurlijke studenten, zijn tweelingdochters en Klaus' dochter Hope.

1 The Originals vervolgt met ieders favoriete familie van TVD

De oorspronkelijke familie gaf ons enkele van de beste en meest memorabele afleveringen van The Vampire Diaries. In deze spin-off volg je Klaus en zijn broers en zussen, en er zijn zelfs enkele gastoptredens van grote personages zoals Stefan, Caroline en Alaric. Voor elke fan die TVD echt mist, is The Originals de meest bevredigende vervanging.

Aanbevolen: