10 shows zoals 'Criminal Minds' om naar te kijken als je het iconische misdaaddrama mist

Inhoudsopgave:

10 shows zoals 'Criminal Minds' om naar te kijken als je het iconische misdaaddrama mist
10 shows zoals 'Criminal Minds' om naar te kijken als je het iconische misdaaddrama mist
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Criminal Minds een icoon is geworden in het politie-genre, en miljoenen fans waren diepbedroefd toen het na meer dan een decennium eindelijk eindigde. Het is de favoriete show van veel mensen geworden en het vinden van een vervanger is misschien niet eenvoudig.

Gelukkig voor hen zijn er veel series in het misdaaddrama-genre die interessant kunnen zijn voor degenen die zich nostalgisch voelen na de finale van vorig jaar. Het is misschien niet hetzelfde, maar het is het proberen waard. Hier zijn tien geweldige shows waar fans van Criminal Minds verliefd op zullen worden.

En als dat nog niet genoeg is, en je wilt alle afleveringen van Criminal Minds opnieuw bekijken, meld je dan aan bij Paramount+.

10 Botten

Deze serie was zeer succesvol en werd uitgezonden van 2005 tot 2017. Vanaf het begin waren de kritische recensies goed, en naarmate de serie vorderde, werden ze beter en beter. Bones is losjes gebaseerd op de boeken die zijn geschreven door een van de producenten van de show, Kathy Reichs, die een forensisch antropoloog is, net als de hoofdpersoon Dr. Temperance Brennan, wiens bijnaam Bones is. Zij en speciaal FBI-agent Seeley Booth lossen zaken samen op en vullen hun vaardigheden aan.

9 Lieg tegen me

Lie to Me's drie seizoenen zijn ongelooflijk en het wordt beschouwd als een van de beste misdaaddramaseries op televisie. Het kwam voor het eerst uit in 2009 en werd tot begin 2011 uitgezonden op FOX Channel. De show gaat over Dr. Cal Lightman en zijn collega's in The Lightman Group. De groep heeft de missie om misdaden op te lossen en te helpen bij onderzoeken met behulp van Cal's expertise in toegepaste psychologie. De arts kan meteen zien of iemand de waarheid spreekt of niet en gebruikt zijn vaardigheden om anders onoplosbare gevallen op te lossen.

8 De zwarte lijst

De zwarte lijst begint met Raymond "Red" Reddington, een voormalige Amerikaanse marineofficier die op de FBI Most Wanted-lijst stond, geeft zich over nadat hij twintig jaar lang niet gevangen is genomen. Hij vertelt de FBI dat hij een lijst heeft van de gevaarlijkste criminelen ter wereld en biedt aan om samen te werken met het Bureau en hen te helpen vinden in ruil voor immuniteit. De show kwam uit in 2013 op het NBC-kanaal en heeft tot nu toe acht seizoenen gehad. De laatste kwam uit in november 2020.

7 Law & Order: Special Victims Unit

Net als de originele Law & Order, is Special Victims Unit losjes gebaseerd op echte gevallen die om wat voor reden dan ook voor controverse hebben gezorgd. Deze serie van de Law & Order-franchise is ongelooflijk succesvol geweest, met lovende recensies en talloze nominaties en onderscheidingen. Het werd voor het eerst uitgezonden in 1999 en het gaat nog steeds goed.

Het volgt het onderzoek van de Special Victims Unit en de strijd van de experts die te maken hebben met zeer duistere en verontrustende zaken, in een poging hun persoonlijke leven niet te laten beïnvloeden.

6 Mindhunter

Mindhunter draait om FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench, en psycholoog Wendy Carr. De drie werken voor de Behavioural Science Unit van de FBI en het is hun taak om gevangengenomen seriemoordenaars te interviewen om te begrijpen hoe ze denken. Het doel hiervan is om de moordenaars voor te zijn door hun denkproces te leren en te anticiperen op hun bewegingen. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2017 en het tweede in 2019. Begin 2020 werd bekend dat de serie na twee zeer succesvolle seizoenen on hold zou worden gezet.

5 Chicago P. D

Chicago P. D. is al bezig aan zijn achtste seizoen en zal, gelukkig voor de fans, nog lang aanhouden. De serie speelt zich af in het fictieve 21e district, waar patrouilleofficieren en de inlichtingeneenheid zijn gehuisvest. De leider van het team is rechercheur Sergeant Hank Voight, en de eerste paar seizoenen richten zich op hem. Na seizoen 4 verschijnen er echter nog twee andere belangrijke personages en deze staan nog steeds centraal in de show. Het is een NBC-serie en ze hebben al bevestigd dat ze seizoenen 9 en 10 zullen produceren.

4 Cold Case

Cold Case speelt zich af in Pennsylvania en vertelt het verhaal van rechercheur Lilly Rush. Ze is rechercheur moordzaken bij de Philadelphia P. D., en ze is gespecialiseerd in 'cold cases'. Dit zijn onderzoeken die niet langer actief worden uitgevoerd door de afdeling, aangezien het te lang heeft geduurd zonder nieuw bewijs.

De serie volgt haar terwijl ze de zaken oplost waarvan niemand dacht dat ze konden worden opgelost. De show heeft 7 seizoenen en werd uitgezonden op CBS van 2003 tot 2010.

3 NCSI

NCSI: Naval Criminal Investigative Service gaat over een Major Case Response Team van de NCSI en hoe zij misdrijven oplossen. Hoewel het niet zo intens en dramatisch is als Criminal Minds, volgt het het klassieke uitgangspunt van criminele drama's, en het heeft de slimme deductie en teamstrategie waar fans van houden. Het heeft 18 seizoenen en hoewel het sinds 2003 in de lucht is, is het niet vertraagd. Na verloop van tijd werd het een van de beste series in het genre. Het wordt uitgezonden in CBS.

2 Zonder een spoor

Without a Trace werd uitgezonden op CBS van 2002 tot 2009 en bestaat uit 7 seizoenen. Tijdens elke aflevering moet een team van FBI-onderzoekers op zoek naar een persoon die vermist is geraakt onder strakke tijdsdruk. Fans krijgen ook het achtergrondverhaal van elk van de teamleden te zien en leren over hun persoonlijke leven en waarom ze dat specifieke beroep hebben gekozen. Terwijl het in de lucht was, kreeg Without a Trace zeer goede recensies en won het verschillende prijzen en nominaties.

1 Dexter

Deze geweldige serie met Michael C. Hall, uitgezonden op CBS van 2006 tot 2013, en bestond uit 8 seizoenen. Dexter Morgan was getuige van de moord op zijn moeder en als gevolg van zijn traumatische verleden ontwikkelde hij sociopathische neigingen. Michael, die Dexter speelde, heeft gezegd dat het soms moeilijk voor hem was om in de juiste mindset te komen om zo'n complex en eng personage te spelen en dat het even duurde voordat hij herstelde nadat de serie was afgelopen.

Aanbevolen: