10 beroemdheden die hun start hebben gemaakt op Broadway

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die hun start hebben gemaakt op Broadway
10 beroemdheden die hun start hebben gemaakt op Broadway
Anonim

Hoewel veel acteurs ervan dromen om naar de Oscars te gaan, heeft niet iedereen films en televisie in gedachten wanneer ze beginnen - sommigen voelen al op jonge leeftijd de roep van het podium en gedijen op de liefde van een live publiek. Hoewel ze misschien niet allemaal in de theaterwereld zijn gebleven, maakten deze beroemdheden hun acteerdebuut via de slimste en beste - Broadway zelf. Of ze nu het applaus opslurpen in het Gershwin Theatre of sterk beginnen in het West End voordat ze het groots maken in Amerika, deze sterren begonnen allemaal trots op het podium.

10 Sarah Jessica Parker begon klein

Lang voor haar iconische hoofdrol als Carrie Bradshaw in Sex and the City, bracht Sarah Jessica Parker liefde en gelach naar het publiek vanuit een spotlight op het podium. De actrice gaf een kickstart aan haar carrière toen ze op 11-jarige leeftijd meedeed aan het Broadway-debuut van The Innocents. Terwijl haar carrière naast haar groeide naarmate ze ouder werd van het podium en op het scherm, bleef haar passie voor live optredens bestaan en keerde ze terug naar het podium met haar man Matthew Broderick om Plaza Suite in 2022 terug te brengen naar Broadway.

9 Jason Alexander trad toe tot de crew van Jerome Robbins’ Broadway

Terwijl Jason Alexander door de sitcom Seinfeld een begrip voor zichzelf maakte, begon zijn carrière jaren eerder op het podium. In 1981 trad Alexander toe tot de cast van Merrily We Roll Along en betrad hij onmiddellijk het podium. Zijn optreden in Jerome Robbins' Broadway bracht hem een Tony naar huis, net op tijd voor hem om zich bij de cast van Seinfeld te voegen om de rest van Amerika te winnen als George Costanza.

8 Meryl Streep schitterde op het podium

De door Julliard getrainde Meryl Streep straalde altijd in haar optredens en bracht de meest ingewikkelde details naar het scherm, dus het is geen wonder dat haar talenten ook op het podium tot uiting kwamen. Voordat hij het op het scherm doodde, stapte Streep op Broadway op met Trelawny of the Wells in 1975. Het duurde slechts een jaar (en een overstap naar 27 Wagons Full of Cotton) om haar een Tony te bezorgen. Natuurlijk krijgt haar Tony nu gezelschap van drie Oscars en meerdere Golden Globes, aangezien Streeps geweldige carrière voortduurt.

7 Diane Keaton genetwerkt vanaf het podium

In de volksmond bekend om haar werk in Annie Hall, Father of the Bride en Something's Gotta Give, was Diane Keaton niet altijd die coole en eigenzinnige figuur op het scherm waar het publiek van ging houden. Haar carrière begon eigenlijk met een optreden als understudy in Hair. Natuurlijk was op de achtergrond zijn niet altijd haar ding en binnen een jaar speelde ze in Play It Again, Sam met Woody Allen. De twee kwamen in 1972 bij elkaar om van het door Tony genomineerde toneelstuk een film te maken en daarna begon haar carrière.

6 James Earl Jones verdiende een solide 3/5

Algemeen bekend om zijn stemwerk in Star Wars en The Lion King, heeft James Earl Jones' carrière een breed scala aan genres en vormen omspannen. Terwijl hij een populaire figuur op het scherm werd, begon de acteur in 1957 op Broadway met Sunrise at Campobello. Hij stond op het podium, werd genomineerd voor in totaal vijf Tony Awards, won drie van de vijf en won zelfs een Tony Award voor Lifetime Achievement in the Theatre in 2017.

5 Nick Jonas brandde op het podium

Voordat hij groots uitpakte in de Jonas Brothers of op Disney Channel, maakte Nick Jonas al op jonge leeftijd furore op het podium. Gecast op Broadway op slechts 7-jarige leeftijd, voegde de zanger zich bij de casts van Les Misérables, Beauty and the Beast en Annie Get Your Gun. Hij stapte weg van het toneel en maakte van dat succes een carrière in muziek en film. De zanger keerde in 2012 kort terug naar het theater, maar heeft er sindsdien voor gekozen om zich op muziek te concentreren en tijd door te brengen met familie, waaronder zijn vrouw Priyanka Chopra en hun nieuwe dochter.

4 Viola Davis nam de tijd voor haar Tony

Algemeen erkend voor haar rol in How to Get Away with Murder, heeft Viola Davis een brede carrière vol verschillende rollen en platforms. Haar eerste stappen in de schijnwerpers kwamen eigenlijk van Broadway in een productie van 1992 van As You Like It. De actrice deed er vier jaar over om de hoofdrol te krijgen op Broadway in Seven Guitars, en het duurde nog vijf jaar voordat haar rol in 2001 in King Hedley II haar die Tony zou opleveren. Hoewel het enige tijd duurde, heeft ze sindsdien een Oscar, Golden Globe en SAG Award gewonnen om deel te nemen aan de collectie.

3 Gaten Matarazzo gaf het publiek een reden om te glimlachen

De jongste op deze lijst, Gaten Matarazzo, spinde rechtstreeks van het podium in de cultklassieker Stranger Things, waarmee hij zichzelf binnen enkele minuten als favoriet bij de fans bevestigde. Terwijl zijn personage Dustin op het scherm wordt aanbeden, begon Matarazzo in 2014 zijn weg naar de harten te zingen als Gavroche in Les Misérables. Matarrazo keerde in 2022 terug naar Broadway en voegde zich bij de cast van Dear Evan Hansen als Jared Kleinman. Co-Stranger Things-sterren Sadie Sink en Caleb McLoughlin gaven ook een kickstart aan hun carrière op Broadway, waardoor dat kind een drievoudige bedreiging vormde.

2 Morgan Freeman debuteerde met Dolly

Weinig acteurs zijn zo vereerd onder critici en fans als Morgan Freeman. Zijn iconische en herkenbare stem lijkt het publiek te kalmeren en de casting director van Hello, Dolly! blijkbaar mee eens. De acteur stond in 1968 op het podium en voegde zich bij de crew voor een volledig zwarte versie van de klassieke musical op Broadway. Het duurde niet lang voordat hij van het podium naar het scherm ging toen hij de harten van miljoenen begon te winnen.

1 Julie Andrews bracht West End Charm

Een van de iconische acteurs die velen bewonderen, de charme van Julie Andrews is altijd op het publiek overgekomen. De actrice begon haar carrière in Engeland en begon als kind en begon haar tijd met acteren op West End. Haar charisma leek iedereen te wenken, wat ertoe leidde dat ze in 1954 naar New York verhuisde om te schitteren in The Boy Friend. De actrice vond al snel een rol in My Fair Lady als Eliza Doolittle, wat leidde tot lovende recensies die W alt Disney interesseerde. Het duurde niet lang voordat ze de juiste noten raakte met Mary Poppins en The Sound of Music, waarmee ze zichzelf in de daaropvolgende decennia in de cultuur verankerde.

Aanbevolen: