Paul Rudd & Andere A-lijst acteurs die hun start kregen in horrorfilms

Inhoudsopgave:

Paul Rudd & Andere A-lijst acteurs die hun start kregen in horrorfilms
Paul Rudd & Andere A-lijst acteurs die hun start kregen in horrorfilms
Anonim

Vraag je je ooit af hoe je favoriete acteurs hun acteercarrière begonnen en de grote beroemdheden werden die ze nu zijn? Sommigen van hen moesten heel hard werken en acteren in super goedkope horrorfilms om te komen waar ze nu zijn. Hoewel niet alle oude horrorfilms cheesy zijn (sommige zijn zelfs nu behoorlijk eng), zullen de meeste je gewoon laten giechelen.

Horrorfilms zoals Psycho Beach Party, Critters en My Boyfriend's Back zijn enkele van de beste voorbeelden van goedkope horrorfilms. Ze zullen je waarschijnlijk niet eens laten springen, maar ze hebben ons wel kennis laten maken met enkele van de grootste acteurs van ons leven. Van Jennifer Aniston tot Leonardo DiCaprio, hier zijn 10 bekende acteurs die hun start hebben gemaakt in horrorfilms.

10 Amy Adams

Amy Adams is een van de populairste en meest voor een Oscar genomineerde actrices in Hollywood. Ze speelde net in een nieuwe hit genaamd The Woman in the Window, die de top tien van films op Netflix haalde. Ze staat ook bekend om haar rollen in Arrival en Enchanted. De meeste mensen weten niet dat de beroemde actrice haar start kreeg in de goedkope horrorfilm Psycho Beach Party.

9 Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz is een andere populaire actrice in Hollywood. Ze was pas ongeveer acht jaar oud toen ze haar carrière begon met de horrorfilm, The Amityville Horror. “De reboot van de horrorklassieker in 2005 was haar eerste speelfilmrol. Ze speelde naast de toenmalige opkomende acteur Ryan Reynolds”, aldus Insider. Chloë heeft sindsdien in een paar horrorfilms gespeeld, waaronder Greta en de 2013-versie van Carrie.

8 Paul Rudd

Paul Rudd verwierf zijn populariteit door te spelen in hilarische komische films zoals I Love You, Man, The 40-Year-Old Virgin en Knocked Up. Hoewel hij veel succes heeft gehad in comedy, zijn horrorfilms het begin van zijn carrière. Volgens ScreenRant: Voordat hij Amerika's lieverd werd, zou de beminnelijke Paul Rudd zijn carrière beginnen met de hoofdrol in het kritisch gepande Halloween: The Curse Of Michael Myers. Dit vijfde vervolg op de langlopende franchise was een productienachtmerrie, en het eindproduct laat het zien… Hoewel deze film een mislukking was, zou Rudd later dat jaar bekendheid verwerven voor zijn rol in Clueless.”

7 Johnny Depp

Johnny Depp is beroemd om zijn rollen in Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland en de Pirates of the Carribean-serie. Hij speelt nu vooral in avonturen- en fantasiefilms, maar zijn eerste grote film was een horrorfilm. “Nightmare On Elm Street is in veel opzichten een horrorklassieker. Het liet de wereld ook kennismaken met Johnny Depp, een van de meest unieke en getalenteerde acteurs van deze generatie”, aldus ScreenRant. Hij speelt Glen, de vriend van de iconische hoofdpersoon Nancy.

6 Matthew McConaughey

Matthew McConaughey was de hartenbreker in veel romantische komedies, waaronder How to Lose a Guy in 10 Days, Ghosts of Girlfriends Past en Failure to Launch. Maar hij was in de horrorfilm, My Boyfriend's Back, voordat iemand wist wie hij was. Volgens Insider: "Voor zijn doorbraak in Dazed and Confused had McConaughey een kleine rol als 'Guy 2' in deze horrorkomedie uit de jaren 90."

5 Seth Rogen

Samen met Paul Rudd is Seth Rogen een andere beroemde acteur die bekend staat om zijn rollen in komische films. Ze speelden allebei samen in Knocked Up en The 40-Year-Old Virgin. Seth heeft ook in veel andere films gespeeld, waaronder de horrorfilm Donnie Darko, een van zijn eerste acteerrollen. Volgens ScreenRant: "Hoewel hij zijn start had in de kortstondige tv-serie Freaks and Geeks, zou zijn eerste filmrol zijn in de horror / sci-fi culthit uit 2001, Donnie Darko, waar hij je typische middelbare schoolpestkop speelt. Het karakter van Ricky is niet zo cruciaal voor de plot en Rogen kreeg heel weinig schermtijd."

4 Leonardo DiCaprio

Elke Titanic-fan weet wie Leonardo DiCaprio is. Voordat hij in het ultieme liefdesverhaal zat, zat hij op 17-jarige leeftijd in een low-budget horrorfilm. Volgens ScreenRant: Hoewel hij misschien wel een van de beste acteurs van vandaag is, had Leonardo DiCaprio zijn filmdebuut als Josh in Critters 3, een direct-naar-video-vervolg op de horror-komedieserie. Het enige dat hij daarvoor had gedaan, was een niet-gecrediteerde rol in Roseanne.”

3 Ben Affleck

Ben Affleck maakt meestal drama- en thrillerfilms, maar hij maakte een cameo in Buffy The Vampire Slayer toen hij net begon. "Niet te verwarren met de populaire tv-show, een van Afflecks eerste rollen op het grote scherm duurde slechts enkele seconden in deze horrorfilm uit het begin van de jaren 90", aldus Insider. Het was ook Hilary Swank's eerste speelfilm, maar ze had een veel grotere rol dan Ben en speelde Kimberly Hannah, die een van Buffy's vrienden was.

2 Katherine Heigl

Katherine Heigl heeft naam gemaakt in Hollywood door te spelen in verschillende romantische komedies, zoals 27 Dresses, Killers, The Ugly Truth en Knocked Up. Een van haar eerste grote rollen was verrassend genoeg in een horrorfilm. Ze speelde Jade in de bruid van Chucky, die wordt gegijzeld door Chucky en Tiffany (Chucky's bruid) met haar vriend.

1 Jennifer Aniston

Als je de horrorfilm Leprechaun nog niet hebt gezien, wist je waarschijnlijk niet dat Jennifer Aniston haar succesvolle acteercarrière niet op Friends begon. Het blijkt dat ze Tory was voordat ze Rachel was. Volgens Insider: "Voordat Aniston haar iconische rol als Rachel op Friends pakte, maakte ze haar filmdebuut als de hoofdrolspeelster in deze nu favoriete film over een wraakzuchtige kabouter die op zoek is naar zijn gestolen pot met goud."

Aanbevolen: