15 Achter-de-schermen-geheimen uit de set van vrienden

Inhoudsopgave:

15 Achter-de-schermen-geheimen uit de set van vrienden
15 Achter-de-schermen-geheimen uit de set van vrienden
Anonim

Als het gaat om tv-sitcoms, hebben slechts een handvol van hen echt een erfenis in de industrie achtergelaten. Een daarvan is de NBC-show "Friends" van makers David Crane en Marta Kauffman. Gedurende zijn tijd werd de show gezien als fris. Het volgde de levens van zes volwassenen die proberen het te maken in Manhattan.

De vriendengroep omvatte Rachel (Jennifer Aniston), Ross (David Schwimmer), Monica (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Joey (Matt LeBlanc) en Phoebe (Lisa Kudrow). En gedurende 10 seizoenen hebben we ze alles samen zien doormaken - zoeken naar een baan, zwangerschappen, bruiloften en meer.

En hoewel je misschien al verschillende keren een herhaling van "Vrienden" hebt gedaan, durven we te wedden dat er nog steeds enkele geheimen achter de schermen van de show zijn die je niet kent:

15 TV-managers dachten niet dat een show als vrienden zou werken

Crane vertelde Today: Toen we de show voor het eerst verkochten, was er enige bezorgdheid over het hebben van een show die helemaal ging over mensen van in de twintig. Waar zijn de oudere personages? Hebben we andere demografische gegevens nodig? … En we gingen, 'Nee. Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt of het is ambitieus.'”

14 De show ging eerder door andere werktitels, waaronder Insomnia Café

Afgezien daarvan waren de andere titels die in overweging werden genomen 'Six of One', 'Across the Hall' en 'Friends Like Us'. Ondertussen zei Kauffman tegen de Emmy's: "(uitvoerend producent) Kevin Bright zei dat ze wilden dat we de titel zouden veranderen in Friends, en Kevin zei: "Als je ons op donderdagavond zet, mag je ons Kevorkian noemen, voor alles wat me interesseert."

13 Zowel Jennifer Aniston als Matthew Perry waren aanvankelijk niet beschikbaar vanwege andere tv-toezeggingen

Lori Openden, voormalig hoofd casting van NBC, vertelde Vanity Fair: "Jennifer Aniston en Matthew Perry waren technisch niet beschikbaar. We hadden de tweede positie [op beide] - we namen een gok dat de show in de eerste positie niet door zou gaan.” Chandler zou de hoofdrol spelen in "LAX 2194" terwijl Aniston in de CBS-show "Muddling Through" was.

12 David Schwimmer was aanvankelijk niet geïnteresseerd in een tv-show

Volgens Vanity Fair, herinnert Schwimmer zich: "Ik heb mijn agenten gezegd me niets te sturen. Ik was in Chicago om een toneelstuk te spelen met mijn gezelschap. [Schwimmer is mede-oprichter van Lookingglass Theatre Company.] We waren bezig met De meester en Margarita - dit boek dat we hadden aangepast." Schwimmer zei dat hij Pontius Pilatus speelde.

11 Lisa Kudrow was nerveus over auditie, omdat regisseur Jimmy Burrows haar eerder had ontslagen uit Frasier

Kudrow herinnerde zich: "Ik las voor David en Marta, en toen moest ik terug om te lezen voor Jimmy Burrows. Dat maakte me erg bang, vanwege Frasier. Hij heeft me zo'n beetje ontslagen." Kudrow werd ontslagen tijdens de repetities voor "Frasier" nadat hij oorspronkelijk was gecast om Roz in de show te spelen. Burrows regisseerde de pilot-aflevering 'Friends'.

10 Voordat Matt LeBlanc de rol van Joey kreeg, was hij serieus kapot

Terwijl hij met Today sprak, onthulde Kauffman: "Matt LeBlanc was op zijn laatste $ 11 toen hij de rol kreeg." Ondertussen maakte LeBlanc volgens Vanity Fair duidelijk: "Ik heb nooit de bedoeling gehad om een rolmodel te zijn. Ik wilde de huur betalen.” Zoals je weet, werd Joey van LeBlanc een geliefd personage in de show.

9 Voorafgaand aan het doen van een show, kwamen de cast en crew op vrijdag routinematig samen voor een huddle en pizza

Executive producer Kevin Bright vertelde Today: "Vlak voordat de show begon, zat de cast altijd achter de schermen ineengedoken. En er was iets aan die kluwen dat alleen maar de energie opvoerde over wat er ging gebeuren.” Ondertussen zei Kaufman dat "een stel mensen" vrijdagavond na de show zou blijven hangen. Ze onthulde: "En we zouden pizza eten."

8 Er waren geen plannen voor Monica en Chandler om op lange termijn een relatie aan te gaan totdat fans gek werden van de Londense aflevering

Crane onthulde: We wisten niet echt dat Chandler en Monica samen zouden eindigen tot zelfs na die aflevering in Londen waar ze samen in bed wakker worden. En het publiek werd gek. Oorspronkelijk zou dat een ding zijn, als een klein foutje en grappig. En ze waren zo geweldig samen, en het bleef ons verhalen geven.”

7 De makers van de show hebben ooit overwogen om Monica aan Joey te koppelen

Krane herinnerde zich: Toen we de show gooiden, was een van onze gedachten voordat deze werd uitgebracht, dat een van de belangrijkste romantische relaties Monica en Joey zou zijn. Toen we het castten, bracht Matt (LeBlanc) echt zijn geweldige grote broer-vibe. En ineens gooiden we dat idee weg.” Nu we erover nadenken, lijkt de koppeling raar.

6 Justin Timberlake wilde in de show zijn, maar hij werd afgewezen

Volgens de Emmy's herinnerde Kauffman zich: "We kregen een telefoontje dat Justin Timberlake de show wilde doen." Crane vervolgde verder: "We hadden een ontmoeting met hem en hij was aardig, maar we hadden geen goede rol voor hem. Kauffman voegde eraan toe: "Mijn kinderen waren woedend. Ze wilden me vermoorden.'

5 Nadat hij het advies had gekregen om een loonsverhoging te vragen, deed David Schwimmer dat met alle zes de castleden, zodat ze allemaal hetzelfde bedrag zouden verdienen

Schwimmer herinnerde zich: "Dus ik zei tegen de groep:" Hier is de deal. Ik krijg het advies om meer geld te vragen, maar ik denk dat we in plaats daarvan allemaal samen naar binnen moeten gaan. Er is een verwachting dat ik naar binnen ga om een loonsverhoging te vragen.'" Het was een tijd "om openlijk te praten over dat we met z'n zessen hetzelfde betaald kregen."

4 Phoebe kreeg een surrogaatverhaallijn nadat Lisa Kudrow zwanger werd IRL

Crane onthulde: "Toen we hoorden dat Lisa zwanger was, dachten we:" Nou, dat wordt leuk" en openden een geweldige verhaallijn. Phoebe is een sterk stripfiguur, dus het werd belangrijk voor ons om verhaallijnen te creëren met inhoud en een enorme emotionele inzet. Op het moment dat het surrogaat-idee werd geopperd, waren we er allemaal enthousiast over.”

3 Jennifer Aniston overweegt niet terug te keren voor het laatste seizoen

Volgens E! Nieuws, legde Aniston uit: Ik had een paar problemen waarmee ik te maken had. Ik wilde dat het zou eindigen als mensen nog van ons hielden en we op een hoogtepunt waren. En toen had ik ook het gevoel: 'Hoeveel meer van Rachel heb ik in mij?'” Velen geloven dat ex-man Brad Pitt iets te maken had met deze 'problemen'.

2 Matt LeBlanc hield niet van het idee dat Rachel en Joey romantisch werden

Crane herinnerde zich: De acteurs raakten in paniek. Matt bleef maar zeggen: 'Het is verkeerd. Het is alsof ik bij mijn zus wil zijn.’ We zeiden: ‘Ja, het is absoluut verkeerd. Daarom moeten we het doen.’ Je kunt niet steeds dezelfde borden blijven draaien. Je moet naar plaatsen gaan waar je niet verwacht te gaan.”

1 "The One With" titelformaat is gebeurd omdat makers geen tijd wilden verspillen met het maken van titels

Crane legde uit: We waren al genoeg op shows geweest waar mensen zoveel tijd besteedden aan het bedenken van slimme, woordspelingen. Dus ik dacht zoals je altijd over een aflevering praat. Je zegt altijd: 'Oh, nou, het is degene met dat ding…' dus het was als: 'Laten we dat gewoon doen.' En toen bleef het hangen.”

Aanbevolen: