15 Leuke weetjes over Rose Leslie's tijd op Game of Thrones

Inhoudsopgave:

15 Leuke weetjes over Rose Leslie's tijd op Game of Thrones
15 Leuke weetjes over Rose Leslie's tijd op Game of Thrones
Anonim

Rose Leslie was een van de doorbraaksterren van de enorm succesvolle fantasy-tv-serie Game of Thrones, gebaseerd op de romans van George R. R. Martin. Hoewel ze slechts in drie seizoenen van de show verscheen, was de romance op het scherm tussen haar personage Ygritte en Jon Snow een hoogtepunt voor veel fans.

Hoewel Leslie eerder op tv en op het grote scherm was verschenen, was het haar rol als Wildling Ygritte die haar echt een begrip maakte en die ertoe heeft geleid dat ze nog meer succes heeft als acteur, waaronder een hoofdrol rol in CBS-serie The Good Fight. Evenals dat er veel paparazzi-aandacht is in haar relatie buiten het scherm met een Game of Thrones-co-ster…

Bekijk enkele van de leuke feiten hieronder over Rose Leslie en haar levensveranderende tijd tijdens het werken aan Game of Thrones.

15 Ze is geen wildling, maar maakt deel uit van een echte adellijke familie

Terwijl Rose in Game of Thrones misschien Wildling Ygritte, een wilde van buiten The Wall, speelde, maakt ze in het echt deel uit van een adellijke Schotse familie. Haar vader is het hoofd van Clan Leslie, en Rose en haar broers en zussen groeiden op in het 15e eeuwse Lickleyhead Castle in Aberdeenshire.

14 Haar noordelijke accent op GoT was helemaal nep

Ondanks het feit dat ze uit Schotland komt, heeft Rose geen Schots accent, en het noordelijke accent dat ze gebruikte op Game of Thrones was allemaal nep. Ze spreekt zelfs met een nogal deftig Engels accent, wat volgens haar het gevolg is van het volgen van een kostschool in Somerset en vervolgens van de toneelschool in Londen.

13 Veel GoT-fans spreken de naam van Ygritte verkeerd uit

Ygritte was misschien een van de hoofdpersonages in Game of Thrones in seizoen twee, drie en vier, maar dat betekent niet dat fans van de show onder de knie hebben gekregen hoe de naam van haar personage wordt uitgesproken. Terwijl sommigen beweren dat de naam "eye-grit" moet zijn, zeggen George R. R. Martin en de schrijvers van de show dat het wordt uitgesproken als "ee-grit".

12 Game Of Thrones was Rose's eerste liefdesscène

Game of Thrones was niet Rose Leslie's eerste acteerrol, maar haar romantische uitwisselingen met Kit Harington als Jon Snow waren de eerste keer dat ze liefdesscènes filmde, en ze voelde zich een beetje nerveus. Kit deed echter zijn best om haar zich op haar gemak en ontspannen te laten voelen voordat ze hun eerste romantische scène filmden.

11 Ze had alleen de eerste drie boeken gelezen voordat ze begon met filmen

Toen Rose erachter kwam dat ze was gecast in Game of Thrones, besloot ze de boeken te gaan lezen. In feite slaagde ze er alleen in om de eerste drie delen te lezen voordat ze begon met filmen, maar dit dekte in ieder geval Ygritte's rol in het fantasy-epos. Kit Harington verpestte echter het einde voor haar door haar te vertellen wat er uiteindelijk zou gebeuren!

10 De showrunners maakten grapjes met een nepscript dat een muzikale solo voor Ygritte met zich meebracht

In de boeken zingt Ygritte een aantal traditionele Wildling-liedjes - iets dat Rose graag uit de tv-show wilde zien. Veel van de nummers uit de boeken zijn geknipt uit de tv-serie, maar Rose werd een keer in de maling genomen door de lopers van de show, die haar een nepscript gaven voor de volgende aflevering, waaronder een muzikale solo voor Ygritte.

9 Rose ontdekte een passie voor rotsklimmen tijdens de show

Wildling Ygritte was een meisje van het buitenleven, en Rose ontdekte al snel dat ze een passie en een natuurlijk vermogen had voor veel van de activiteiten waarin ze moest worden getraind om te filmen. Na een training in rotsklimmen voor de aflevering waarin Ygritte, Jon en de andere Wildlings The Wall beklimmen, is Rose de sport in haar eigen tijd blijven beoefenen.

8 Ze kreeg Ygritte's boog aangeboden toen ze de show verliet

De crew van de show was zo onder de indruk van haar vaardigheden dat toen Rose's personage Game of Thrones verliet (geen spoilers!) ze haar Ygritte's boog presenteerden, waarbij het handvat werd vervangen door een riem met de tekst "Kissed by Fire". Rose heeft gezegd dat het attente geschenk haar afscheid van haar medecast en crew nog emotioneler maakte.

7 Rose kreeg de rol dankzij haar optreden in Downton Abbey

Hoewel Rose misschien een begrip is geworden dankzij haar rol als Ygritte, was ze niet bepaald een onbekende voordat ze haar debuut maakte in Game of Thrones. Ze was in het populaire Britse drama Downton Abbey verschenen als dienstmeisje, Gwen, en de GoT-producenten zeiden dat het deze rol was die een belangrijke rol had gespeeld bij de beslissing om haar als Ygritte te casten.

6 Emilia Clarke was haar beste vriendin op GoT

Rose's romantische relatie buiten het scherm is misschien algemeen bekend, maar haar hechte vriendschap met mede-Game of Thrones-ster Emilia Clarke is niet zo bekend. In feite was Kit eerst goed bevriend met Emilia, en toen begonnen de drie jonge acteurs allemaal samen te hangen, zowel op als buiten de set.

5 Ze bleek een natuurlijke boogschutter te zijn

Leslie bleek ook een natuurlijke boogschutter te zijn; de eerste keer dat ze op een doel probeerde te schieten, slaagde ze erin een van haar vorige pijlen door het midden te splijten! Hoewel de pijlen door CGI aan Game of Thrones zijn toegevoegd, moesten acteurs als Rose er nog steeds zo uitzien als ze een boog vasthielden.

4 Rose was onder de indruk van haar karakter in de show

Ygritte was een sterk en vastberaden personage, die dapper en onverschrokken was in een gevecht, dus het is niet meer dan normaal dat Rose Leslie ontzag had voor haar alter-ego. Rose zei ook dat ze dacht dat Ygritte onder de indruk was van Daenerys, als de twee Westeros-vrouwen elkaar ooit hadden ontmoet tijdens de plot van Game of Thrones.

3 Zij en Kit Harington hadden een romance op de set

Jon Snow en Ygritte waren misschien een stel op het scherm, maar Rose Leslie en haar co-ster Kit Harington hadden vanaf ongeveer 2012 ook een relatie buiten het scherm, slechts een jaar nadat ze begonnen samen te werken aan Game of Thrones toen ze werden opgemerkt door de paparazzi die elkaars hand vasthielden tijdens een etentje.

2 Hoewel Kit tegen de pers loog over hun relatie

Hoewel er veel paparazzi-foto's waren van het paar samen, en veel geruchten over hun romance in de roddelpers, probeerden zowel Rose als Kit te ontkennen dat ze iets met elkaar te maken hadden. Kit loog zelfs meer dan eens ronduit tegen interviewers toen hem werd gevraagd of hij Rose zag.

1 Het koppel legde uiteindelijk de knoop in 2018

Uiteindelijk konden Rose en Kit hun relatie niet langer geheim houden, en het gelukkige paar stapte in juni 2018 in het huwelijksbootje in Wardhill Castle in Aberdeenshire, een ander historisch pand dat eigendom is van Rose's aristocratische vader. De bruiloft werd bijgewoond door verschillende vrienden van het paar en co-sterren van Game of Thrones.

Aanbevolen: