15 Leuke weetjes over Tina Fey's tijd op 30 Rock

Inhoudsopgave:

15 Leuke weetjes over Tina Fey's tijd op 30 Rock
15 Leuke weetjes over Tina Fey's tijd op 30 Rock
Anonim

Tina Fey verrukte het publiek gedurende zeven jaar in het hele land als Liz Lemon, de eigenzinnige schrijver van een fictieve NBC sketch comedy show genaamd 'TGS with Tracy Jordan' op '30 Rock.'

'30 Rock', dat Fey creëerde, was blijkbaar gebaseerd op haar ervaringen als hoofdschrijver van 'Saturday Night Live' en liet haar zien dat ze zich bezighield met allerlei gekke gedragingen, zoals het aantrekken van 'Star Wars'-kostuums, verschillende buitenlandse accenten proberen en proberen een hele pizza te "shotgun".

Geloof het of niet, er waren veel verborgen juweeltjes die hielpen bij het maken van deze geliefde sitcom, waarvan er veel afkomstig waren uit Fey's persoonlijke leven of die van de mensen die ze het beste kende.

Hier zijn 15 leuke feiten over Fey's tijd op '30 Rock.'

15 Haar personage, Liz Lemon, heeft een ingelijste foto van een 'Bust'-tijdschriftomslag met Amy Poehler

Het is voor de meeste 'SNL'-fans geen geheim dat Fey en Poehler, de voormalige 'Weekend Update'-co-ankers, onafscheidelijke beste vrienden zijn, maar wist je dat Poehler's gezicht verscheen op '30 Rock?' Je kunt haar in meerdere afleveringen op de muur van Liz Lemon's kantoren zien, evenals een foto van Fey naast de legendarische 'SNL'-omroeper Don Pardo.

14 Ze verkleedde zich als prinses Leia op de show omdat ze van 'Star Wars' houdt

Als je je ooit hebt afgevraagd wat Liz in hemelsnaam ertoe aanzette om zich tijdens de serie meerdere keren als prinses Leia te verkleden, was dat niet helemaal willekeurig. Fey is eigenlijk een zelfverklaarde 'Star Wars'-fan. "Ik denk niet dat het eerlijk is dat ik in een jury zit omdat ik gedachten kan lezen" is misschien wel een van de beste regels uit de show.

13 Ze keerde terug naar Set slechts 2 maanden na de geboorte van tweede dochter Penelope

Praten over zo snel weer aan het werk gaan! Minder dan een trimester nadat Fey's jongste dochter Penelope in 2011 werd geboren, keerde Fey terug naar de set van '30 Rock' en stond klaar om weer in actie te komen. Wie weet hoe lang haar opnamedagen op dat moment waren, maar bij Job, respecteren we haar.

12 Fey nam Liz Lemon's beroemde zin 'I Want To Go To There' over van haar oudste dochter, Alice

Fey liet zich niet alleen inspireren door haar leven bij 'SNL' voor de iconische grappen op '30 Rock.' Lemon's beruchte "I want to go there" kwam naar verluidt van niemand minder dan Fey's oudste dochter, Alice, die zelfs meedeed aan de show in een flashback-aflevering waarin een jonge Liz Lemon te zien was. Schattig!

11 Liz Lemon & Jack Donaghy's relatie is gebaseerd op Fey's relatie met Lorne Michaels van SNL

'SNL'-maker en uitvoerend producent Lorne Michaels heeft een sterke relatie gesmeed met veel aluin van de show, en Tina Fey is ongetwijfeld een van hen. De geestige repliek tussen Liz en Jack was een spiegel voor hun relatie, voor het geval iemand zich ooit heeft afgevraagd hoe het was. Best wel cool, toch?

10 '30 Rock' was oorspronkelijk bedoeld om over kabelnieuws te gaan (zoals 'Factor' van Bill O'Reilly), niet over sketchcomedy

Oorspronkelijk had Fey een idee voor haar show gepitcht dat draaide rond een kabelnieuwsshow, zoals 'The O'Reilly Factor'. Fey zei zelfs dat als dit plan was ontwikkeld, haar show er misschien net zo uit zou zien als het kortstondige HBO-drama 'The Newsroom'. We zijn blij dat ze bij sketchcomedy is gebleven, want haar humor is tijdloos.

9 Fey gooide 'The Peacock' voor de titel, maar NBC weigerde hun eigen logo te bespotten

Volgens mentalfloss.com zou 'Rock Center' aanvankelijk een van de andere titels voor de serie zijn. Toen Fey 'Peacock' voorstelde, toonde NBC onwil om grappen te maken over hun eigen logo. Dat zal echter de naam zijn van de aankomende streamingdienst van het netwerk, dus iemand moet er langs zijn gekomen.

8 Jon Hamm deed auditie om Jack te spelen, maar Fey wist dat ze hem waarschijnlijk niet zouden krijgen

"Weet je, jongens, we gaan Jon Hamm waarschijnlijk niet halen", onthulde Fey ooit aan Entertainment Weekly dat ze de crew van '30 Rock' had verteld. Echter, de 'Mad Men'-ster speelde uiteindelijk een andere rol in de sitcom: Dr. Drew Baird, een van Liz' liefdesbelangen. Een beetje Jon Hamm mag je niet missen!

7 Fey vreesde dat '30 Rock' na één seizoen of minder zou worden geannuleerd

Het is gebruikelijk dat veel beginnende sitcom-makers bang zijn dat een nieuwe show wordt geannuleerd voordat deze zelfs maar de kans heeft gehad om te groeien, en Fey's geval was niet anders. Jane Krakowski onthulde zelfs dat Fey naar een aflevering van seizoen 1 verwees als 'Goodbye America' omdat ze ervan overtuigd was dat '30 Rock' niet lang meer zou duren.

6 Fey en de schrijvers dachten erover om Liz een 12-jarige jongen te laten adopteren in seizoen 2

Stel je voor wat een wending dit zou zijn geweest voor het einde van seizoen 2? Omdat Liz het type vrouw is dat vastbesloten is om al haar doelen te bereiken, hebben de schrijvers aan dit idee gesleuteld, maar het op het laatste moment weggegooid. Volgens Entertainment Weekly beloofde NBC om dit concept in de zomer te promoten, maar dit is nooit gebeurd.

5 Toen Oprah op de show verscheen, vertelde ze Fey dat de 'SNL' Aluin te hard werkte

Als Oprah Winfrey je vertelt dat ze gelooft dat je jezelf tot op het bot werkt, is dat misschien gewoon waar en niet overdreven. De tv-magnaat speelde een gastrol in '30 Rock' in seizoen 3 (2008), rond dezelfde tijd dat Fey ermee instemde om opnieuw op 'SNL' te verschijnen om Sarah Palin te spelen. Dat is pas echte toewijding.

4 Fey maakte van Jack McBrayer's personage Kenneth een fan van kikkererwten, net als de acteur

Net als Fey's Lemon zijn veel van de personages in '30 Rock' ook losjes gebaseerd op de acteurs die ze spelen (of op andere mensen die Fey ontmoette tijdens haar vroege dagen in comedy). Net als Kenneth eet McBrayer naar verluidt graag kikkererwten, rechtstreeks uit het blik, iets wat hij bekende in de show van Conan O'Brien.

3 Fey zei de laatste aflevering van 'ICarly' "Moved Her to Tears" en dacht erover om het te gebruiken als inspiratie voor de finale van '30 Rock'

Het zal je misschien verbazen, maar de schrijvers van '30 Rock' haalden inspiratie uit verschillende sitcoms om een sterke seriefinale te bedenken, en de laatste aflevering van Nickelodeon's 'iCarly' was naar verluidt een aflevering die Fey van dichtbij heeft bekeken. "Het hield geen stand in de kamer omdat ze de personages niet kenden zoals ik deed," vertelde ze EW.

2 Veel 'SNL'-crewleden werden gebruikt voor de live-aflevering van '30 Rock'

De connectie tussen 'SNL' en '30 Rock' eindigde niet alleen op een inspirerend niveau. De crew van de laatste show riep ook hulp in van NBC's langlopende sketch comedy-serie om te helpen bij het filmen van de live-aflevering die in seizoen 5 werd uitgezonden in 2010. Beth McCarthy-Miller, een 11-jarige veteraan van 'SNL', regisseerde de aflevering.

1 Matt Damon ontmoette Fey tijdens een prijsuitreiking in 2009 en vroeg haar om op de show te zijn

Matt Damon staat misschien bekend als een dramatische acteur, maar de Oscarwinnaar had ook een korte periode in '30 Rock' als Carol Burnett, het onzekere pilootvriendje van Liz Lemon uit seizoen 4 en 5. Damon, een grote fan van de serie, vroeg Fey om in de show te zijn nadat het paar elkaar had ontmoet tijdens het awardscircuit van 2009.

Aanbevolen: