10 toont & films om te kijken na Netflix's Dash en Lily

Inhoudsopgave:

10 toont & films om te kijken na Netflix's Dash en Lily
10 toont & films om te kijken na Netflix's Dash en Lily
Anonim

Hoewel Netflix al enkele jaren een bron van vakantie-inhoud is, hebben ze dit jaar hun vakantie-inhoud uitgebreid met een geheel nieuwe tienerkomedieserie rond de kersttijd. Dash & Lily is gebaseerd op de roman Dash &Lily's Book of Dares geschreven door David Levithan en Rachel Cohn. De comedyserie volgt twee tieners Dash en Lily die elkaar moeten leren kennen via een rood notitieboekje dat ze in New York City verbergen zodat de ander ze kan vinden na het voltooien van verschillende uitdagingen.

Met slechts één seizoen van acht afleveringen is Dash & Lily een snelle eetbui die de kijkers een vakantiegevoel geeft. Ondanks het oprechte einde, laat de show zijn kijkers vaak achter die meer shows willen zien met een soortgelijke oprechte boodschap voor hen.

10 Vrolijk Gelukkig Wat dan ook (Netflix)

Ashley Tisdale, Bridget Medler en Siobhan Murphy in Merry, Happy, Whatever
Ashley Tisdale, Bridget Medler en Siobhan Murphy in Merry, Happy, Whatever

Dash & Lily is niet de eerste poging van Netflix om een serie te maken waarin de feestdagen centraal staan; in feite waagden ze zich vorig jaar ook in de wereld. Merry Happy Whatever draait om de familie Quinn die allemaal naar huis terugkeren om de twee weken tussen Kerst en Oud en Nieuw samen door te brengen. Van normale vakantiestress tot een ontmoeting met de ouders, er is genoeg drama en gelach om rond te gaan.

Merry Happy Wat dan ook de perfecte show is om naar te kijken na Dash & Lily, omdat het draait om de feestdagen en het belang van familie.

9 Liefs, Victor (Hulu)

Benji leert Victor (Michael Cimineo) hoe hij de espressomachine in Love moet gebruiken, Victor
Benji leert Victor (Michael Cimineo) hoe hij de espressomachine in Love moet gebruiken, Victor

In hetzelfde universum als de populaire tienerfilm Love, Simon, Love, Victor draait het om Victor Salazar, een latino-tiener wiens familie vanuit Texas naar Creekwood is verhuisd. Alsof verhuizen naar een nieuwe staat niet moeilijk genoeg is, worstelt Victor ook met zijn seksuele geaardheid en zoekt hij hulp van Simon Spiers via directe berichten op sociale media.

Net als Dash & Lily, Love, gaat Victor over tieners die liefde proberen te vinden in een gekke wereld. Beide series hebben ook een coming-of-age-toon die de shows een beetje meer hart geeft.

8 Nooit heb ik ooit (Netflix)

Devi in Nooit heb ik ooit gebeden
Devi in Nooit heb ik ooit gebeden

Losjes geïnspireerd door Mindy Kaling's echte opgroeien, Never Have I Ever draait om Devi, een jonge Indiaas-Amerikaanse tiener die probeert te navigeren door de achtbaanwereld van de middelbare school. Vastbesloten om haar rampzalig eerste jaar goed te maken, zet Devi haar zinnen erop om de it-boy op school verliefd op haar te laten worden.

Naast het ingewikkelde liefdesleven van tieners, besteden zowel Dash & Lily als Never Have I Ever speciale aandacht aan platonische vriendschappen die de kracht van vriendschappen laten zien.

7 Liefdesleven (HBO Max)

Anna Kendrick en een van haar liefdesbelangen in HBO Max's Love Life
Anna Kendrick en een van haar liefdesbelangen in HBO Max's Love Life

HBO Max' eerste originele comedyserie volgt Darby Carter (Anna Kendrick) door haar jaren '20 en '30 terwijl ze probeert haar carrière een kickstart te geven en iemand te vinden om de rest van haar leven mee door te brengen. De serie ging in première op HBO Max bij de lancering in mei 2020 en is sindsdien verlengd voor een tweede seizoen.

Net als Dash en Lily, concentreert Love Life zijn verhaal en al zijn drama rond liefde. Van ongemakkelijke ontmoetingen tot once in a lifetime romances, Love Life is de perfecte show om te binge als je de liefde wilt blijven voelen.

6 Op zoek naar Alaska (Hulu)

Originele cast van Hulu's Looking for Alaska
Originele cast van Hulu's Looking for Alaska

Gebaseerd op de allereerste roman van bestsellerauteur John Green, volgt Looking for Alaska Miles, ook bekend als 'Pudge', terwijl hij zijn geboorteplaats verlaat om zich in te schrijven op een kostschool. In tegenstelling tot Dash en Lily, die moeite lijken te hebben om vrienden te maken, krijgt Pudge al snel een band met zijn kamergenoten en wordt hij al snel verliefd op Alaska Young. Maar wanneer Alaska's leven abrupt eindigt, moeten Pudge en de rest van zijn vrienden hun gecompliceerde gevoelens verwerken.

Zoeken naar Alaska is zeker serieuzer dan Dash & Lily, maar de kernthema's van tieners die verliefd worden en een groep ride-or-die-vrienden vinden, zijn er nog steeds.

5 Laat het sneeuwen (Netflix)

Originele cast van Netflix's Let It Snow
Originele cast van Netflix's Let It Snow

Gebaseerd op de vakantieroman voor jongvolwassenen geschreven door Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle, volgt Let it Snow verschillende groepen tieners terwijl ze door hun gecompliceerde liefdesleven en vriendschappen navigeren te midden van een willekeurige sneeuwstorm op Kerstmis Eva.

Hoewel het geen televisieprogramma is, is Let it Snow de perfecte film om naar te kijken na Dash & Lily, omdat er allemaal dezelfde dingen aan de hand zijn. Van oude vrienden die hun gevoelens voor elkaar beseffen tot nieuwe romances, de film zal je zeker de vakantieliefde laten voelen.

4 Anne met een E (Netflix)

Originele cast van Anne With An E (Netflix)
Originele cast van Anne With An E (Netflix)

Geïnspireerd door niet alleen een klassiek boek maar ook een filmserie, vertelt Anne with an E het verhaal van Anne, een jonge wees die eind jaren tachtig leeft en per ongeluk naar een boerderij wordt gestuurd om een ouder wordend echtpaar te helpen, maar eindigt om de familie te vinden waar ze altijd van heeft gedroomd. De serie werd oorspronkelijk uitgezonden op CBC en Netflix verwierf de internationale rechten op de serie, die na het derde seizoen werd geannuleerd.

Hoewel Dash & Lily en Anne met een E zeker niet in dezelfde periode plaatsvinden, hebben ze nog steeds veel gemeen, aangezien ze allebei hun verhalen concentreren op het belang van het vinden van onvoorwaardelijke liefde.

3 Thuis voor Kerstmis (Netflix)

Ida Elise Broch als Johanne aan de kindertafel
Ida Elise Broch als Johanne aan de kindertafel

Hollywood is niet de enige met oprechte verhalen rond de feestdagen. Hoewel Home for Christmas oorspronkelijk een Noorse serie is waarin de personages hun moedertaal spreken, zijn er ook nagesynchroniseerde versies beschikbaar. Het eerste seizoen van de serie draait om Johanne die vastbesloten is een vriendje te vinden om mee naar huis te nemen voor Kerstmis, zodat ze niet nog een vakantie alleen met haar familie doorbrengt.

Home for Christmas draait niet alleen om de kerstperiode, maar het is ook een romantisch drama zoals Dash & Lily dat is. Bovendien laat het zien dat daten een universele strijd is, ongeacht welk land je je thuis noemt.

2 Schitt's Creek (Netflix)

The Rose's buiten het motel
The Rose's buiten het motel

Schitt's Creek is van een show waar niemand ooit van heeft gehoord, domineert bij de Primetime Emmy Awards 2020. Schitt's Creek, gecreëerd door het vader-zoonduo Eugene en Daniel Levy, volgt de eens zo rijke Rose-familie terwijl ze naar het vervallen stadje Schitt's Creek verhuizen nadat ze erachter zijn gekomen dat ze failliet zijn gegaan.

Hoewel het misschien niet lijkt alsof Schitt's Creek en Dash & Lily veel gemeen hebben, hebben de twee shows eigenlijk best veel gemeen. De grootste overeenkomst is dat beide series een geweldig homopaar bevatten waar iedereen verliefd op zal worden.

1 The Moodys (Hulu)

Originele cast van Fox's The Moodys
Originele cast van Fox's The Moodys

Net als bij Merry Happy Whatever, volgde Fox' originele comedyserie The Moodys de familie Moody die zich voor de feestdagen in Chicago herenigde. Zoals elke familie sitcom, zijn The Moodys een disfunctioneel stel dat een manier moet vinden om met elkaar om te gaan te midden van de vakantiechaos.

Hoewel The Moodys misschien niet gericht is op tieners of een tienerromantiek bevat, zijn de overkoepelende boodschappen van liefde en de feestdagen er nog steeds.

Aanbevolen: