10 toont & films van Disney die nog niet op Disney+ staan (en waarom)

Inhoudsopgave:

10 toont & films van Disney die nog niet op Disney+ staan (en waarom)
10 toont & films van Disney die nog niet op Disney+ staan (en waarom)
Anonim

Sinds de oprichting in 2019 is Disney+ snel een streaminggigant geworden. Met 100 miljoen gebruikers is de service enorm populair gebleken. Disney+ heeft een uitgebreide en diverse selectie films en tv-shows, waaronder klassiekers uit de oude school en moderne favorieten. En aangezien het Disney-bedrijf ook eigenaar is van Fox en Marvel (onder andere), staat er grenzeloos entertainment ter beschikking van de gebruikers. Maar niet alle Disney-films en -shows zijn beschikbaar op het platform.

Gebruikers hebben misschien enkele opvallende omissies opgemerkt van de streaminggigant. Er zijn veel redenen waarom sommige Disney-producties uit Disney+ zijn weggelaten en we kunnen alleen maar hopen dat sommige ervan in de niet al te verre toekomst beschikbaar zullen zijn om te streamen. Dit is waarom deze films en tv-programma's nog niet op Disney+ staan en waarom.

10 'The Muppet Show' (1976-1981)

Hoewel de recentere Muppet-series beschikbaar zijn op Disney+, inclusief enkele minder ontvangen variaties, is de originele Jim Henson TV-serie niet beschikbaar op het streamingplatform.

Dit is grotendeels toe te schrijven aan de ambivalentie van Disney-CEO Bob Igler tegenover The Muppets. Volgens de biograaf van Jim Henson, Brian Jay Jones, is Igler "zo geïnteresseerd in Marvel en Star Wars omdat dit de kinderen zijn die hij naar de tafel bracht. De Muppets kwamen binnen onder toezicht van iemand anders."

9 'Song Of The South' (1946)

De controversiële Disney-film zal nooit beschikbaar zijn op Disney+. Hoewel een aantal verouderde Disney-films nu een disclaimer "verouderde culturele afbeeldingen" dragen, is Song of the South gewoon te antithetisch voor moderne gevoeligheden, namelijk vanwege de stereotiepe en aanstootgevende afbeeldingen van Afro-Amerikanen.

De Chicago Reader zei over de film: "Kinderen zullen niets missen als ze dit relikwie nooit tegenkomen."

8 'The Incredible Hulk' (2008)

Hoewel de Hulk sindsdien opnieuw is uitgebracht met Mark Ruffalo, speelde Edward Norton in 2008 de hoofdrol als de superheld. Maar MCU-fans hebben waarschijnlijk gemerkt dat de Incredible Hulk-film uit 2008 ontbreekt in Disney+.

Dit komt omdat Universal Pictures de rechten op de film bezit. Gelukkig zijn er tal van andere Marvel-films die fans op het platform kunnen bekijken.

7 'Welcome To Pooh Corner' (1983-1986)

De tv-serie gebaseerd op de charmante Winnie de Poeh-verhalen van A. A. Milne heeft de eigenaardige factor om volwassenen in poppenpakjes te laten zien. Helaas is het niet beschikbaar op Disney+. De reden voor deze weglating is onbekend, maar er is gespeculeerd dat dit te wijten is aan het gedoe om de show over te zetten naar high definition, wat mogelijk jaren kan duren.

6 'Spider-Man: Homecoming' (2017)

Helaas krijg je Tom Holland niet te zien als Spider-Man op Disney+. In feite zijn geen van de Spider-Man-films op Disney+, inclusief de beroemde Tobey Maguire-incarnaties. Dit komt omdat Sony de rechten op de Spider-Man-franchise bezit. We kunnen alleen maar hopen dat de films op een bepaald moment in de toekomst zullen worden toegevoegd.

5 'De Aristokatten' (1970)

De Disney-komedie, waarin een groep eersteklas katachtigen de weg naar huis probeert te vinden, is niet beschikbaar in het kindergedeelte van Disney+. Dit komt door racistische afbeeldingen van Aziatische karakters, namelijk een Chinese kat die op de meest grove aanstootgevende manier wordt geuit door een blanke acteur. De film is echter nog steeds beschikbaar voor volwassenen, maar met een inhoudswaarschuwing.

4 'Home Improvement' (1991-1999)

Aangezien ABC eigendom is van de W alt Disney Corporation, zou je denken dat de Tim Allen-sitcom Home Improvement op Disney+ zou staan. Je zult het echter niet snel op het streamingplatform zien. Een rechtszaak tussen Disney en de makers van de show, waarin de laatste beweerden dat ze $ 1,5 miljard aan syndicatiegeld hadden verloren, betekent dat het programma niet beschikbaar is.

3 'The Wolverine' (2013)

Hugh Jackman's Wolverine blijft een van de meest geliefde Marvel-personages. Zijn stint uit 2013 als de superheld in The Wolverine was vroeger beschikbaar op Disney+, maar je zult hem niet meer kunnen vinden. Eerder dit jaar trok Disney+ de film terug vanwege een reeds bestaande licentieovereenkomst die dateert van vóór Disney's overname van Fox.

Hopelijk wordt de film opnieuw toegevoegd, hoewel deze al meer dan eens opnieuw is toegevoegd en verwijderd.

2 'De geheel nieuwe Mickey Mouse Club' (1989-1994)

Terwijl Disney+ andere versies van The Mickey Mouse Club herbergt, kun je de versie van eind jaren 80/begin jaren 90 niet zien die de carrières van veel A-listers lanceerde, waaronder Britney Spears, Justin Timberlake en Christina Aguilera.

De reden voor zijn afwezigheid blijft een mysterie, hoewel het mogelijk te wijten is aan de zware taak om de decennia-oude show om te zetten naar high definition.

1 'Betoverd' (2007)

De geliefde Disney-film, waarin Amy Adams de hoofdrol speelt als prinses die zich in de echte wereld bevindt, kan helaas niet worden gestreamd op Disney+. Waarom het is weggelaten uit de streaminggigant is onduidelijk, maar het kan iets te maken hebben met het aankomende Enchanted-vervolg, getiteld Disenchanted, dat Amy Adams heeft besproken.

Aanbevolen: