10 beste films om te kijken op Saint Patrick's Day

Inhoudsopgave:

10 beste films om te kijken op Saint Patrick's Day
10 beste films om te kijken op Saint Patrick's Day
Anonim

De reden dat St. Patrick's Day zo'n leuke feestdag is om te vieren, is het feit dat het een feestdag is die zorgt voor veel drinken, kameraadschap en leuke momenten met vrienden. De Ierse feestdag is ontstaan in de 17e eeuw om het leven van Saint Patrick te eren en te herdenken, een man die het geloof van het christendom naar het land Ierland bracht.

De vakantie, die elk jaar in maart wordt gehouden, is bedoeld als een leuk feest met dansen, drinken, eten en opwinding. Symbolen van de vakantie zijn onder meer klavertje vier, kabouters, regenbogen met gouden potten aan de uiteinden ervan, en een heleboel geluk! Dit zijn enkele interessante Iers geïnspireerde films om naar te kijken op St. Patrick's Day.

10 'Calvarie' - 2014

Golgotha - 2014
Golgotha - 2014

Calvary is een film uit 2014 die zowel een drama in een donkere komedie is. Het gaat over een Ierse priester die het moet opnemen tegen een gemeenschap van hatelijke en cynische individuen. Hij is een goedhartige priester met een eerlijke geest, maar helaas krijgt hij een doodsbedreiging van iemand in zijn gemeente. De film is gevestigd in Ierland, maar is ook opgenomen in Dublin.

9 'Het geluk van de Ieren' - 2001

Het geluk van de Ieren - 2001
Het geluk van de Ieren - 2001

In 2001 ging The Luck of the Irish in première op Disney Channel. Het is nu beschikbaar voor streaming op Disney Plus! De film duurt bijna anderhalf uur en gaat over een tiener die worstelt met het feit dat hij een kabouter is! Hij wil een normale tiener zijn, basketballen met zijn middelbare schoolteam, uitgaan met het meisje op wie hij verliefd is, en gewoon een gemiddeld leven leiden. In plaats daarvan moet hij strijden om een gouden amulet om zijn gezin te redden.

8 'Schrikkeljaar' - 2010

Schrikkeljaar - 2010
Schrikkeljaar - 2010

Leap Year ging in première in 2010 met Amy Adams en Matthew Goode in de hoofdrollen. De romantische komedie gaat over een jonge vrouw die gefrustreerd is over haar relatie. Ze gaat al jaren met dezelfde man om, maar om de een of andere reden weigert hij haar ten huwelijk te vragen.

Ze besluit hem naar Dublin te volgen om hem te overtuigen met haar te trouwen, maar de dingen gaan niet zoals gepland. Het lot zelf heeft iets anders in gedachten! Ze ontmoet iemand anders en wordt opnieuw verliefd.

7 'Kabouter' - 1993

Kabouter - 1993
Kabouter - 1993

Deze film uit 1993 heet Leprechaun en zou geclassificeerd moeten worden als een horrorfilm, maar het is niet per se erg eng. Het wordt meer als een komedie beschouwd dan iets anders! Dit is een geweldige film om te zien hoe een jonge Jennifer Aniston het opneemt tegen een kwaadaardige kabouter die moorddadige neigingen heeft. Jennifer Aniston kreeg deze rol een jaar voordat ze de rol van Rachel Green op zich nam in Friends, wat haar tot een superster bracht.

6 'P. S. Ik hou van jou' - 2007

PS Ik hou van jou - 2007
PS Ik hou van jou - 2007

P. S. I Love You is een film uit 2007 met in de hoofdrollen Gerard Butler en Hilary Swank. Ongeveer tien dagen lang gingen de cast en crew naar Ierland om specifieke scènes in de film te filmen.

De belangrijkste publocatie in de film en verschillende buitenlocaties bevonden zich allemaal in Ierland. De film concentreert zich op een vrouw die probeert het verdriet te verwerken van het verlies van haar man die aan een ziekte is overleden.

5 'Song Of The Sea' - 2014

Lied van de zee - 2014
Lied van de zee - 2014

Song of the Sea is de enige echte animatiefilm die op deze lijst belandt, omdat het zich richt op een jonge Ierse jongen die zijn stomme zus helpt op een avontuurlijke missie te gaan om haar stem te vinden. Onderweg moeten ze omgaan met bovennatuurlijke wezens, of die wezens nu goed of slecht zijn. Ze moeten zich ook staande houden tegen een spreuk die is uitgesproken door een Keltische godin.

4 'The Last Leprechaun' - 1998

De laatste kabouter - 1998
De laatste kabouter - 1998

1998, The Last Leprechaun première classificeren is zowel een fantasie als een drama. De film gaat over twee kinderen die voor de zomer zijn vertrokken om tijd door te brengen met een vrouw die hun stiefmoeder gaat worden. Ze moeten tijd met haar doorbrengen in Ierland. Terwijl ze daar zijn, ontdekten ze het feit dat ze eigenlijk best slecht is en van plan is alle nog levende kabouters te doden. Ze moeten er alles aan doen om haar plan te dwarsbomen.

3 'Leapin' Leprechauns!' - 1995

Leapin' Leprechauns! - 1995
Leapin' Leprechauns! - 1995

1995 is het jaar Leapin' Leprechauns! première. Dit is het type film dat je moet kijken als je op zoek bent naar een Harry Potter-achtige sfeer. De fantasiefilm gaat over een groep kabouters die een oudere Ierse heer helpen zijn egoïstische zoon te stoppen met het bouwen van gloednieuwe attractieparken op het land die zijn nagesynchroniseerd door de kabouterssoort. Ze moeten er alles aan doen om hun terrein te behouden.

2 'Leprechaun Returns' - 2018

Kabouter keert terug - 2018
Kabouter keert terug - 2018

De meest recente film op deze lijst ging in première in 2018 en heet Leprechaun Returns. Deze film werd uitgebracht op Hulu als een originele film en richt zich op studentenclubzussen die in veel problemen verstrikt raken. Ze maken per ongeluk een kabouter wakker die is overmand door emoties van het kwaad. De kabouter besluit terug te vechten tegen de zussen omdat ze hem wakker hebben gemaakt met een moorddadig complot.

1 'Brooklyn' - 2015

Brooklyn - 2015
Brooklyn - 2015

Brooklyn is een romantisch drama met Saoirse Ronan uit 2015 dat zich richt op een jonge Ierse immigrant die in de jaren vijftig van Ierland helemaal naar Brooklyn reist. Verleid door hoe het leven in Amerika eruit zou kunnen zien, besluit ze dat Ierland niet langer de plek voor haar is. Als ze niet verliefd was geworden op een knappe jonge man, zou haar heimwee haar hebben overtuigd om snel terug te keren naar haar thuisland.

Aanbevolen: