10 actrices die prinses Diana hebben gespeeld in tv en films

Inhoudsopgave:

10 actrices die prinses Diana hebben gespeeld in tv en films
10 actrices die prinses Diana hebben gespeeld in tv en films
Anonim

Er zijn talloze documentaires gemaakt over wijlen Diana, prinses van Wales, maar er zijn maar een handvol vrouwen die de rol van de koninklijke familie zijn gaan spelen in televisie- of filmrollen. Vanaf het begin van de jaren '80 tot nu hebben vooraanstaande dames van Hollywood de kans gegrepen om haar te spelen, waarbij sommigen prinses Di beter afschilderen dan anderen.

Films en tv-shows over prinses Diana worden nog steeds gemaakt omdat mensen zo gefascineerd zijn door haar leven. Momenteel speelt filmster Kristen Stewart de iconische rol van de prinses in de film Spencer van regisseur Pablo Larrain, die momenteel in de maak is.

10 Caroline Bliss

Actrice Caroline Bliss werd in 1982 gecast om prinses Diana te spelen, slechts 14 maanden na haar koninklijk huwelijk met prins Charles. Bliss speelde in de ABC-film, Charles & Diana: A Royal Love Story, wat een dramatisering was van hun beroemde bruiloft.

Toen de film werd uitgebracht, deelde The New York Times dat Bliss de rol "met redelijke nauwkeurigheid" speelde. De film cast ook acteur David Robb als prins Charles, Christopher Lee als prins Phillip en Margaret Tyzack als koningin Elizabeth II, volgens IMDb.

9 Nicola Formby

Actrice Nicola Formby zou wijlen prinses Di gaan spelen in de CBS-tv-film uit 1992, The Women of Windsor, die het verhaal vertelde van de prinses en de hertogin van York, Sarah Ferguson die trouwde in de familie Windsor.

Fans van de prinses waren niet zo blij met de film, met Patricia O'Connell van Variety die deelde: "Het grootste probleem met de telepic is dat het een montage van scènes en afleveringen is, in plaats van een vakkundig onthuld verhaal."

8 Serena Scott

Naast de iconische rol van prinses Dina zou actrice Serena Scott zijn die schitterde in de NBC-biopic van 1993, Diana: Her True Story. De film was gebaseerd op de bestseller van Andrew Morton over de prinses en haar niet-zo-prettige privé-leven met haar man, prins Charles.

Entertainment Weekly zou de biopic een B+ geven, eraan toevoegend dat Scott de rol met "grote charme" speelde.

7 Julie Cox

In 1996 speelde actrice Julie Cox prinses Diana in de CBS-film Princess in Love, gebaseerd op de bestseller van Anna Pasternak. De film zou het verhaal vertellen van de affaire van prinses Di met haar rij-instructeur Captian James Hewitt.

Volgens People werd Cox in een opwelling gecast als prinses Diana, moesten ze haar haar blond verven en was ze zes centimeter korter dan de echte prinses. Mensen merkten ook op dat Cox destijds "zich niet bewust was van Windsor-manie".

6 Amy Seccombe

Actrice Amy Seccombe portretteerde de prinses een jaar na het beruchte auto-ongeluk dat de koninklijke familie in 1997 zou doden. Diana: A Tribute to The People's Princess ging over de laatste jaren van het leven van prinses Di en zou eindigen met haar tragische dood.

Volgens IMDb ging de film ook in op "haar liefdesaffaires met een Pakistaanse hartchirurg en met Dodi Al Fayed", evenals haar relatie met haar twee zonen en haar liefdadigheidswerk.

5 Genevieve O'Reilly

TLC's documentaire over prinses Diana, getiteld Diana: Lasy Days of a Princess, die werd gemengd met een reeks echte interviews en heropvoeringen, liet actrice Genevieve O'Reilly de iconische rol spelen.

Het "docudrama", zoals The New York Times het in 2007 noemde, deelde dat het "overtuigend en cheesy" was, en voegde eraan toe: "Door documentaire technieken en scriptdrama te combineren, geeft het een verrassend geloofwaardig beeld van de prinses afgelopen zomer."

4 Naomi Watts

Naomi Watts zou schitteren als prinses Diana in de film Diana in 2013, die het verhaal van Diana en Hasnat Khan zou vertellen. Rotten Tomatoes zou het extreem slechte recensies geven; de New York Times was echter tevreden met de prestaties van Watt.

"Verankerd door de sympathieke prestatie van mevrouw Watts, vermenselijkt het de vrouw achter de glimlach, het helmhaar en de mythe", schreef de publicatie.

3 Bonnie Soper

Bonnie Soper zou prinses Diana vertolken in twee Lifetime-films in 2018 en 2019 - Harry & Meghan: A Royal Romance en Harry & Meghan: Becoming Royal. Soper speelde Di in flashback-scènes in de films.

In 2018 besprak Soper haar vertolking van wijlen Princess to Stuff en deelde: "Ik heb geen aandacht besteed aan de hele koninklijke scène - ik was een klein zuidelijk meisje. Ik herinner me echter heel goed dat ik haar zag in de tijdschriften en zien hoe deze vrouw wordt opgejaagd door de pers."

2 Emma Corrin

Emma Corrin speelde prinses Diana in het vierde seizoen van de populaire Netflix-show The Crown. De transformatie van de actrice in de overleden prinses was een van de beste tot nu toe met Jemima Goldsmith, een goede vriend van prinses Diana die tweette: "Emma Corrin heeft de magie van verlegen Di vastgelegd. Bereid je voor om helemaal opnieuw verliefd te worden op prinses Diana."

1 Kristen Stewart

Kristen Stewart werd gecast om prinses Di te spelen in de bipoic Spencer van regisseur Pablo Larrain. Hoewel de casting een beetje vreemd leek voor fans van de overleden prinses, kwamen foto's van Stewart die haar portretteerde op internet en mensen waren behoorlijk geschrokken van de gelijkenis.

De nieuwe film speelt zich af tijdens de kerstvakantie in de jaren 90, toen de prinses van Wales besloot haar huwelijk met prins Charles te beëindigen. Er is nog geen vaste releasedatum.

Aanbevolen: