Lindsey Lohan & 9 andere acteurs die dubbele rollen hebben gespeeld

Inhoudsopgave:

Lindsey Lohan & 9 andere acteurs die dubbele rollen hebben gespeeld
Lindsey Lohan & 9 andere acteurs die dubbele rollen hebben gespeeld
Anonim

Films zijn echt een magisch medium dat ons naar een aantal behoorlijk verbazingwekkende plaatsen weet te brengen en ons kennis kan laten maken met een aantal coole personages. Het is geen geheim dat films behoorlijk coole technologie gebruiken om hun verhaal te vertellen, maar soms hoeft die technologie helemaal niet ingewikkeld te zijn. Om een geweldige film te maken, heb je soms maar één acteur nodig die twee rollen kan spelen.

Natuurlijk kunnen films een echte tweeling casten of twee acteurs die helemaal niet op elkaar lijken om een tweeling te spelen en ze kunnen zeker meerdere acteurs casten om een enorme cast te vullen, maar waar is het plezier daarin.

10 Lindsey Lohan - The Parent Trap (1998)

Lindsey Lohan als Hallie en Annie in The Parent Trap
Lindsey Lohan als Hallie en Annie in The Parent Trap

Een van de meest iconische films met dubbele rollen is de 1998-versie van The Parent Trap. In de remake speelt Lindsay Lohan een dubbele rol in haar filmdebuut en speelt ze zowel Hallie Parker als Annie James - twee meisjes die ontdekken dat ze een tweeling zijn en besluiten van plaats te wisselen om hun andere ouder te ontmoeten.

Om beide rollen te kunnen spelen, zou Lohan naar verluidt de regel van een tweeling in een scène reciteren terwijl een lichaam dubbel reageerde. Daarna wisselde ze van rol en droeg ze een oortje dat de regels zou opzeggen die ze zojuist had opgenomen, zodat ze het volgende personage kon filmen.

9 Eddie Murphy - Coming to America (1988), The Nutty Professor (1996), & Norbit (2007)

Eddie Murphy speelt twee rollen in Norbit
Eddie Murphy speelt twee rollen in Norbit

Eddie Murphy begon bij Saturday Night Live, waar hij in verschillende sketches optrad als verschillende personages. Gezien zijn achtergrond is het geen verrassing dat Murphy vaak dubbele en soms driedubbele plicht speelt in zijn films.

Coming to America was Murphy's eerste film waarin hij meerdere rollen speelde en uiteindelijk speelde hij vier verschillende personages, waaronder de hoofdpersoon van de film. In 1996 verbeterde Murphy zijn acteervaardigheden door zeven verschillende personages te spelen in de film The Nutty Professor. En toen, in 2007, speelde hij dubbele dienst met beide romantische hoofdrolspelers in Norbit.

8 Hilary Duff - The Lizzie McGuire Movie (2003)

Hilary Duff als Lizzie en Isabella in The Lizzie McGuire Movie
Hilary Duff als Lizzie en Isabella in The Lizzie McGuire Movie

Hilary Duff werd beroemd door Lizzie McGuire te spelen in de populaire originele serie Lizzie McGuire van Disney Channel. Hoewel ze slechts één personage in de serie speelde, kreeg Duff de kans om te pronken met haar acteervaardigheden door zowel Lizzie als de Italiaanse popster Isabella te spelen.

Hoewel Duff Isabella op het scherm uitbeeldde, deed haar grote zus Haylie Duff al het zingen voor Isabella. Daarom zien de twee personages er hetzelfde uit, maar klinken ze totaal anders.

7 Mike Myers - Austin Powers (1997-2002)

Mike Myers in Autsin Powers
Mike Myers in Autsin Powers

Net als Eddie Murphy kreeg Mike Myers zijn start op Saturday Night Live, wat misschien ook de reden is waarom hij ook bekend staat om meerdere rollen in zijn speelfilms. Austin Powers is niet alleen de populairste film van Mike Myers, maar het is ook een film waarin hij meerdere rollen speelde.

GERELATEERD: De netto waarde van elk huidig SNL Cast-lid

Myers speelde niet alleen het titelpersonage, maar speelde ook de antagonist van de film Dr. Evil. In de sequels nam Myers een derde rol op zich door de handlanger van Dr. Evil, Fat Bastard, te spelen. Myers was echter nog niet klaar. Hij speelde ook de schurk Goldmember.

6 Vanessa Hudgens - The Princess Switch (2018) & The Princess Switch 2: Switched Again (2020)

Vanessa Hudgens speelt drie rollen in The Princess Switch 2
Vanessa Hudgens speelt drie rollen in The Princess Switch 2

Vanessa Hudgens is misschien het best bekend voor het spelen van Gabriella Montez in de Disney Channel Original Movie-franchise High School Musical, maar Hudgens is meer dan zomaar een voormalige Disney-kinderacteur. In 2018 nam ze een dubbele taak op zich in de originele Netflix-kerstfilm The Princess Switch, waarin ze de Amerikaanse bakker Stacy De Novo en Lady Margaret Delacourt, hertogin van Montenaro, speelde.

Vervolgens nam Hudgens in 2020 een derde rol op zich in het vervolg van de film als Lady Fiona Pembroke, naast de andere twee rollen.

5 Tyler Perry - Madea Movies (2005)

Tyler Perry als Madea en Joe Simmons
Tyler Perry als Madea en Joe Simmons

Tyler Perry is niet alleen een krachtpatser als het gaat om het maken van inhoud, maar hij is ook een getalenteerde acteur die regelmatig meerdere rollen speelt in zijn films. Het meest opvallende is dat Perry is verschenen als verschillende personages in de Madea-franchise, Perry speelt natuurlijk het titelpersonage, maar hij speelt ook oom Joe Simmons, Madea's broer, en Brian Simmons Madea's neef die hij zonder uitgebreide make-up portretteert.

4 Yael Grobglas - Jane the Virgin (2014)

Yael Grobglas speelt twee rollen in Jane the Virgin
Yael Grobglas speelt twee rollen in Jane the Virgin

Terwijl acteurs die meerdere rollen spelen meestal het beste werken in films, maar soms proberen tv-shows dezelfde 'filmmagie' te bewerkstelligen. De satirische telenovela Jane the Virgin van The CW is een van die shows, wat niet verwonderlijk is, aangezien het veel stijlfiguren uit het telenovela-genre leent.

In de serie portretteert Yael Grobglas eerst Petra, de hoofdpersoon van de eerste drie seizoenen die getrouwd was met Rafael voordat Jane per ongeluk zwanger werd van zijn baby. In seizoen 2 speelt Grobglas ook Anežka Archuletta, Petra's lang verloren gewaande tweelingzus.

3 Adam Sandler - Jack en Jill (2011)

Adam Sandler als Jack en Jill
Adam Sandler als Jack en Jill

Adam Sandler is vooral bekend om zijn gekke komische films waarin vaak veel van dezelfde acteurs te zien zijn. In 2011 koos Sandler er echter voor om dubbel werk te doen in de film Jack en Jill die de twee-eiige tweeling Jack en Jill Sadelstein spelen.

Sandler heeft misschien een toegewijde fanbase, maar zelfs zij konden deze film niet verdragen. Jack en Jill werden zelfs de allereerste film die ooit de Golden Raspberry Awards won en verdienden Sandler een Razzie voor Slechtste Acteur en Slechtste Actrice.

2 Lisa Kudrow - Vrienden

Lisa Kudrow als Phoebe en Ursuala in Friends
Lisa Kudrow als Phoebe en Ursuala in Friends

Jane de Maagd is niet de enige tv-show waarin een actrice twee rollen speelt; in feite deden Friends het eerst. Terwijl Lisa Kudrow vooral bekend is als hoofdpersoon Phoebe Buffay, speelt Kudrow ook Phoebe's tweelingzus Ursula in verschillende afleveringen van de iconische serie.

Wat veel fans misschien niet weten, is dat Ursula Buffay eigenlijk is ontstaan in de sitcom Mad About You en niet in Friends, waar ze een serveerster was die slecht was in haar werk. Kudrow heeft echter aangegeven dat ze een hekel had aan het proces van het filmen van beide personages.

1 Tim Allen - De kerstman 2 (2002)

Tim Allen - De Kerstman 2
Tim Allen - De Kerstman 2

Tim Allen heeft in zijn lange carrière een aantal behoorlijk iconische rollen gespeeld, maar niets overtreft zijn vertolking van de Kerstman in de Kerstman-serie. Allen speelde niet alleen de kerstman in alle drie de films, maar hij deed ook dubbel werk in de tweede film als echte kerstman en speelgoedkerstman.

Het is maar goed dat het kostuum en de make-up van Toy Santa niet zo uitgebreid waren als de Scott Calvin Santa, aangezien de make-upafdeling drie uur nodig had om Tim Allen in Santa te veranderen.

Aanbevolen: