10 actrices op het scherm die 'Assepoester' hebben gespeeld

Inhoudsopgave:

10 actrices op het scherm die 'Assepoester' hebben gespeeld
10 actrices op het scherm die 'Assepoester' hebben gespeeld
Anonim

Assepoester, een van de meest populaire volksverhalen van vodden tot rijkdom, is een veelzijdig, steeds evoluerend verhaal. De oorsprong van het verhaal gaat terug tot het oude Griekenland, ergens tussen 7 voor Christus en 23 na Christus. Het werd oorspronkelijk verteld als het verhaal van een Griekse slavin die in gunstige omstandigheden belandt wanneer een Egyptische koning met haar trouwt.

Verschillende Europese variaties van het verhaal in de 17e eeuw evolueerden naar de meer bekende Disney Assepoester die het publiek tegenwoordig kent en liefheeft. Buiten Disney zijn er verschillende mooie bewerkingen van Assepoester op het scherm verschenen. Elke actrice die werd ingewijd in de rol van Assepoester, gaf kijkers een unieke kijk op het beroemde sprookje. Hier zijn de 10 actrices op het scherm die Assepoester hebben gespeeld.

10 Mary Pickford (1914)

Mary Pickford als Assepoester
Mary Pickford als Assepoester

Beschouwd als een van de eerste verfilmingen van Assepoester, speelde Mary Pickford in de Silent Film uit 1914 als de titulaire rol. Pickford wordt algemeen beschouwd als de eerste Hollywood-ster, die een beroemdheidsstatus en fanbase veiligstelde die baanbrekend was voor zijn tijd. Pickfords vertolking van Assepoester is charmant ingetogen.

9 Julie Andrews (1957)

Julie Andrews in Assepoester
Julie Andrews in Assepoester

Julie Andrews speelde in een van de eerste uitgezonden Rodgers en Hammerstein's Assepoester in een live-uitzending van de musical. Andrews als hoofdrolspeler en haar grillige zangstem gaven de uitzending lovende kritieken. Meer dan 100 miljoen mensen bekeken de originele live-uitzending. In een interview met het tijdschrift Backstage onthulde ze dat Rodgers en Hammerstein de musical Assepoester speciaal voor haar hebben geschreven.

8 Lesley Ann Warren (1965)

Lesley Ann Warren in Assepoester
Lesley Ann Warren in Assepoester

Lesley Ann Warren speelde de Rodgers en Hammerstein Assepoester in de tv-uitzending van 1965. Warren nam operalessen ter voorbereiding op de musical, wat haar vaardigheden op het gebied van adembeheersing verbeterde. In een interview met Parade magazine haalde ze herinneringen op aan haar Assepoester-dagen en zei: "Het was een ongelooflijke ervaring voor mij. Ik bedoel, gewoon om zo nauw samen te werken met mensen als Richard Rodgers en Ginger Rogers, W alter Pidgeon, Jo Van Fleet… het was echt een droom, weet je."

7 Brandewijn (1997)

Brandy en Whitney Houston in Assepoester
Brandy en Whitney Houston in Assepoester

Brandy's Cinderella blijft een baanbrekende klassieker die perfect past bij de Disney+ streamingcollectie. Uitvoerend Geproduceerd door Whitney Houston, Assepoester is de eerste Disney-film die opnieuw is bedacht met een zwarte hoofdrolspeelster. De zwoele stem van Brandy en de uitstekende zang van Houston hebben de musical van Rodgers en Hammerstein tot een iconische erfenis verheven.

6 Drew Barrymore (1998)

Drew Barrymore in Assepoester
Drew Barrymore in Assepoester

1998's Assepoester-bewerking, Ever After, is een stuk uit de Renaissance met in de hoofdrol Drew Barrymore. In Barrymore's Assepoester redt het personage zichzelf, zonder de hulp van haar prins. Barrymore geeft een ontroerend, hoopvol optreden in Ever After, waarmee haar bewerking van Assepoester een veelgeprezen feministische film wordt.

5 Hilary Duff (2004)

Hillary Duff in Een Assepoesterverhaal
Hillary Duff in Een Assepoesterverhaal

A Assepoesterverhaal, nu beschouwd als een rom-comhoofdstuk uit de vroege jaren 2000, speelde Hilary Duff als een nieuw soort Assepoester: het buurmeisje. De film speelt zich af in het hedendaagse San Fernando Valley. Haar gemene stiefmoeder, gespeeld door de iconische Jennifer Coolidge, eist dat haar stiefdochter zwoegt in het familiediner, tot op een magische avond, toen Duff besloot weg te sluipen naar het bal. Terwijl ze daar is, ontmoet ze Chad Michael Murray, de perfect gecaste prins-charmante van de jaren 2000.

4 Anne Hathaway (2004)

Anne Hathaway in Ella Enchanted
Anne Hathaway in Ella Enchanted

Gebaseerd op het boek Ella Enchanted, schittert Anne Hathaway in de verfilming van 2004. De film is grotendeels gebaseerd op het originele verhaal van Assepoester, met een paar duistere wendingen. Ze is vervloekt door haar feeënmoeder "de gave van gehoorzaamheid", waardoor ze gedwongen wordt onderdanig te zijn, waar haar slechte stiefmoeder misbruik van maakt. Hathaway brengt veel fysieke komedie in de rol. Ter voorbereiding op de rol werkte ze met een mimespeler om het uiterlijk van een onzichtbare vloek te belichamen die haar lichaam onder controle had.

3 Selena Gomez (2008)

Selena Gomez in een ander Assepoester-verhaal
Selena Gomez in een ander Assepoester-verhaal

Het direct-naar-dvd-vervolg op Hilary Duffs film, Another Cinderella Story, kwam uit in 2008. De film is een muzikale tienerkomedie met Selena Gomez als Assepoester en Jane Lynch als de slechte stiefmoeder. Gomez speelt Assepoester met een beetje meer tienerangst dan haar collega-actrices, maar het werkt voor een tienerromantische musical.

2 Anna Kendrick (2014)

Anna Kendrick in Into The Woods
Anna Kendrick in Into The Woods

In Into The Woods van 2014 stonden verschillende populaire sprookjesfiguren, waaronder Roodkapje, Rapunzel en Assepoester. Anna Kendrick speelt een Assepoester die op de vlucht is voor haar prins, niet omdat haar magie om middernacht zal afnemen, maar vanwege haar eigen twijfel en besluiteloosheid. Kendrick brengt een charmante relativiteit naar het personage en speelt de zelfbewuste instelling uit.

1 Lilly James (2015)

Lilly James als Assepoester
Lilly James als Assepoester

Te midden van de golf van Disney's live-action remakes, huurden ze Kenneth Branagh in om Assepoester uit 2015 te regisseren. Lilly James werd gecast als de hoofdrol, Cate Blanchett als de slechte stiefmoeder en Helena Bonham Carter als de Fairy Godmother. De film werd met matige recensies ontvangen. Peter Debruge van Variety schreef: Het is allemaal een beetje vierkant, groots van charme, maar zonder het gekraak van Enchanted of The Princess Bride. Maar hoewel deze Assepoester nooit Disney's animatieklassieker zou kunnen vervangen, is het ook geen lelijke stiefzus, maar een verdienstelijke metgezel.”

Aanbevolen: