10 acteurs die je bent vergeten, verschenen in iconische tienerfilms

Inhoudsopgave:

10 acteurs die je bent vergeten, verschenen in iconische tienerfilms
10 acteurs die je bent vergeten, verschenen in iconische tienerfilms
Anonim

Elke tienergeneratie heeft wel een tienerfilm of films die hen zijn gaan definiëren. Tieners uit de jaren 80 hadden het iconische werk van John Hughes, tieners uit de jaren 90 hadden iconische films geïnspireerd op klassieke literatuur, tieners uit de jaren 2000 kunnen Mean Girls ongevraagd citeren, en zelfs tieners uit de jaren 2010 hebben een verzameling films die ze hun eigen film mogen noemen.

Hoewel deze tienerfilms iconisch en gedenkwaardig zijn, is het soms gemakkelijk om te vergeten wie de personages speelde die we allemaal graag citeren, zelfs als volwassenen. Dit geldt vooral omdat sommige van deze acteurs extreem succesvol zijn geworden en schitteren in voor Academy Award/Golden Globe/Emmy genomineerde films en tv-shows.

10 Rachel McAdams - 'Mean Girls'

Rachel McAdams als Regina George in Mean Girls
Rachel McAdams als Regina George in Mean Girls

Rachel McAdams' carrière begon in 2004, maar voordat ze het publiek aan het huilen maakte als Allie in The Notebook, beoordeelde ze ons allemaal als Regina George in de iconische tienerfilm Mean Girls uit de jaren 2000.

McAdams speelde de hoofdrol in verschillende films, van romances tot mysteries, waardoor veel kijkers vergeten dat ze ooit een totale meisjesoorlog heeft veroorzaakt na het uitbrengen van 'The Burn Book'. McAdams is de rol echter niet vergeten en heeft verschillende keren bevestigd dat ze het personage graag opnieuw zou spelen.

9 Channing Tatum - 'She's The Man'

Channing Tatum in She's The Man
Channing Tatum in She's The Man

Tegenwoordig houdt Channing Tatum het bij meer actie- en comedy-gedreven films, maar daarvoor deed hij een beetje van alles, inclusief de tienerkomedie She's the Man uit 2006.

Voordat Tatum in een storm danste naast Jenna Dewan of tegenover Jonah Hill speelde in Jump Street 21, speelde hij een door voetbal geobsedeerde middelbare scholier tegenover Amanda Bynes. Het is jammer dat zoveel mensen de rol van Tatum als Duke vergeten, want het is echt een iconische rol die ons veel heeft gelachen.

8 Amanda Seyfried - 'Mean Girls'

Amanda Seyfried draagt muisoren in Mean Girls
Amanda Seyfried draagt muisoren in Mean Girls

Rachel McAdams is niet de enige die mensen vaak vergeten als ze speelde in Mean Girls. Amanda Seyfried ondergaat een soortgelijk lot, wat jammer is, aangezien Karen zonder twijfel de meest oprechte Plastic is.

Hoewel Seyfield ons de uitvoering van je leven gaf met regels als 'I'm a mouse, duh', wordt haar tijd in de iconische tienerfilm vaak over het hoofd gezien voor haar recentere inspanningen. Sindsdien speelde Seyfried in verschillende films, waaronder een handvol muziekfilms, waaronder Mamma Mia! en Les Misérables.

7 Jonah Hill - 'Accepted'

Jonah Hill in een hotdogkostuum in Accepted
Jonah Hill in een hotdogkostuum in Accepted

Het is moeilijk voor die Academy Award-genomineerde acteur Jonah Hill heeft banden met tienerfilms, maar hij heeft dat zeker. Een van Hill's eerste grote rollen was Sherman Schrader in de onderschatte tienerfilm Accepted. Hill's personage is misschien niet de hoofdrolspeler, maar hij gaf ons wel de gedenkwaardige regel: "Vraag me naar mijn worstje!" terwijl verkleed als een hotdog.

Hill's komische optreden in Accepted hielp hem een aantal van zijn meer memorabele rollen naast Seth Rogan en zijn klik te bemachtigen. Uiteindelijk slaagde Hill erin zijn talenten te gebruiken om meer veelgeprezen rollen te krijgen.

6 America Ferrera - 'The Sisterhood Of The Traveling Pants'

America Ferrera houdt de jeans vast in The Sisterhood Of The Traveling Pants
America Ferrera houdt de jeans vast in The Sisterhood Of The Traveling Pants

Voordat America Ferrera ons verliefd op haar liet worden in Ugly Betty van ABC, Astrid uitsprak in de iconische serie How to Train Your Dragon van Dreamwork, of ervoor zorgde dat Cloud 9 in topvorm was in NBC's Superstore, speelde in tienerfilms. Ferrera speelde zelfs in twee ondergewaardeerde tienerfilms die vaak vergeten worden.

De eerste van die films was de Disney Channel Original Movie Gotta Kick It Up! uit 2002. Van daaruit kreeg ze de rol van Carmen in de film The Sisterhood of the Traveling Pants. Hoewel deze film absoluut een klassieker is, vergeten veel mensen dat Ferrea speelde als ze het over haar succesvolle carrière had.

5 Chad Michael Murray - 'Freaky Friday'

Chad Michael Murray in Freaky Friday
Chad Michael Murray in Freaky Friday

Chad Michael Murray maakte carrière in de wereld van tienerinhoud. Hij begon te verschijnen in iconische tienerdrama's zoals Gilmore Girls en Dawson's Creek voordat hij zijn meest iconische rol van Lucas Scott in de populaire tienerserie One Tree Hill belandde.

In die tijd verscheen Murray ook in films, en hoewel iedereen zich herinnert dat hij Austin speelde in A Cinderella Story, vergeten velen dat hij voor het eerst Jake speelde in de remake van Freaky Friday uit 2003. Het is jammer dat zoveel mensen vergeten dat Murray ons een iconisch optreden gaf waarin hij het iconische Brittney Spears-nummer "…Baby One More Time" in de film zong.

4 Mandy Moore - 'The Princess Diaries'

Mandy Moore - De dagboeken van de prinses
Mandy Moore - De dagboeken van de prinses

Mandy Moore heeft door de jaren heen een aantal behoorlijk iconische rollen gespeeld. Van Jamie spelen in de hartverscheurende tienerfilm A Walk To Remember tot het inspreken van de levendige Disney-prinses Rapunzel, Moore heeft het echt allemaal gedaan. En ze blijft ons voor zich winnen als Rebecca Pearson in de populaire NBC-serie This Is Us.

Maar voordat Moore al deze iconische en gedenkwaardige rollen kreeg, staarde ze in een kleine Disney-live-actiefilm genaamd The Princess Diaries. Moore speelde de populaire cheerleader Lana Thomas die ervan hield om Mia's leven zuur te maken.

3 Penn Badgley - 'Easy A'

Penn Badgley - Easy A
Penn Badgley - Easy A

Penn Badgley was al succesvol en beroemd toen hij begon in de iconische tienerfilm Easy A uit 2010 en toch vergeten mensen nog steeds dat hij erin speelde. Badgley speelt "Woodchuck" Todd die in de loop van de film de liefdesbelang van Olive (Emma Stone) wordt.

Voor die tijd werd Badgley een begrip dankzij zijn rol als Dan Humphrey in de tienerdramaserie Gossip Girl. Tegenwoordig schittert Badgley in de Netflix-serie You als de stalkerachtige maar charmante Joe Goldberg.

2 Mae Whitman - 'Perks Of Being A Wallflower'

Mae Whitman in Perks Of Being A Wallflower
Mae Whitman in Perks Of Being A Wallflower

Mae Whitman is een onderschatte actrice, wat jammer is gezien ze waanzinnig getalenteerd is. Whitman's eerdere rollen waren onder meer te zien in Arrested Development en de beroemde familiedramaserie Parenthood. Ze houdt zich ook bezig met stemacteren en speelt momenteel in de NBC-dramaserie Good Girls.

Whitman heeft echter ook enige tijd in de tienerwereld doorgebracht. Ze speelde met name Bianca Piper in de tienerkomediefilm The Duff uit 2015, maar het is haar rol als Mary Elizabeth in The Perks of Being a Wallflower die haar op deze lijst plaatst.

1 Joseph Gordon Levitt - '10 dingen die ik haat aan jou'

Joseph Gordon Levitt - 10 dingen die ik haat aan jou
Joseph Gordon Levitt - 10 dingen die ik haat aan jou

Voordat hij een Golden Globe-genomineerde acteur werd voor zijn rol in 500 Days of Summer of zich bij het DC Universe aansloot als Robin in The Dark Knight Rises, verscheen Levitt in de iconische tienerfilm 10 Things I Hate About You.

Hoewel Heath Ledger en Julia Stiles vaak alle eer krijgen voor het maken van 10 Things I Hate About You een tienerklassieker, heeft Levitt ook bijgedragen aan de film. Het publiek kon het niet helpen, maar werd verliefd op de goedhartige tiener die gewoon zijn verliefdheid op een date wilde nemen. En toch vergeten veel mensen dat Levitt in de film verscheen.

Aanbevolen: