10 Academy Award-winnende acteurs die je helemaal bent vergeten

Inhoudsopgave:

10 Academy Award-winnende acteurs die je helemaal bent vergeten
10 Academy Award-winnende acteurs die je helemaal bent vergeten
Anonim

Een Oscar-overwinning is over het algemeen een enorme carrièreboost voor een acteur, en een die hen vaak rechtstreeks naar de A-lijst stuurt. Alleen een nominatie kan geschiedenis schrijven, en zelfs de jurk die tijdens de Oscaruitreiking wordt gedragen, kan beroemd genoeg worden om de krantenkoppen te halen.

Het komt zelden voor dat iemand spijt heeft van het winnen van een Academy Award, maar soms gebeurt dat opwaartse traject gewoon nooit, en een carrière die plotseling heet leek te worden, kan net zo snel koud worden.

Sommige van de acteurs op de lijst zijn volledig uit het publieke oog verdwenen, terwijl anderen doorgaan met acteren, maar in veel, veel lagere profielrollen dan eerder succes zou hebben gesuggereerd.

10 Helen Hunt won een Oscar en haar carrière stortte in

Helen Hunt is gek op jou
Helen Hunt is gek op jou

In 1997 was actrice Helen Hunt op een hoogtepunt in haar carrière. Ze speelde in de populaire tv-serie Mad About You met Paul Reiser, en ze zou in 1998 de Oscar voor beste actrice winnen voor haar rol in As Good As It Gets. Wat er gebeurde na het einde van Mad About You in 1999, is een raadsel. Ze werd genomineerd voor nog een hele reeks prijzen voor The Sessions uit 2012, maar won niet en kreeg op de een of andere manier nooit het momentum terug dat haar carrière ooit leek te hebben.

9 Italiaanse acteur Roberto Benigni betoverde Oscar-juryleden… en verdween uit Hollywood

Roberto Begnini Het leven is mooi
Roberto Begnini Het leven is mooi

In 1999 won acteur Roberto Benigni een Academy Award voor zijn rol in Life Is Beautiful van Guido Orefice. Hij won zelfs de Oscar voor beste niet-Engelstalige film (als regisseur van de film) en toen hij de prijs voor beste acteur ontving, was het de eerste voor een mannelijke artiest in een niet-Engelstalige rol. Sindsdien acteert en regisseert hij in Italiaanse films, maar er gaat niets boven het spraakmakende succes van de film die hem – kort – beroemd maakte in Hollywood.

8 Mira Sorvino's carrière nam een door Weinstein geïnstigeerde neusduik

mira sorvino en woody allen
mira sorvino en woody allen

Mira Sorvino was nog geen 30 toen ze de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol won voor haar rol in de Woody Allen-film Mighty Aphrodite. Ondanks alle hype kwijnde haar carrière echter weg en klaagde ze vaak over een gebrek aan kansen. Mighty Aphrodite was een Miramax-foto, een van de bedrijven van Weinstein - en het blijkt dat Mira niet meespeelde met de games van Harvey. Zoals ze tegen de New Yorker zei: "Er kunnen andere factoren zijn geweest, maar ik voelde me absoluut ijskoud en dat mijn afwijzing van Harvey er iets mee te maken had."

7 Haing S Ngor was de eerste Aziatische man die in 1984 een Oscar won

Dr.-Haing-S.-Ngor-The-Killing-Fields
Dr.-Haing-S.-Ngor-The-Killing-Fields

The Killing Fields (1984) was een film over de gruwelijke en bloedige heerschappij van het regime van de Rode Khmer in Cambodja. Acteur Haing S Ngor heeft die geschiedenis zelf meegemaakt en hij was geen getrainde acteur toen hij de rol van fotojournalist Dith Pran op zich nam. Het was zijn absolute authenticiteit en het vermogen om op het scherm over te brengen waardoor hij een Oscar kreeg voor beste mannelijke bijrol. Haing ging verder met acteren in andere films die lang niet zoveel aandacht kregen, en helaas werd hij in 1996 in Los Angeles vermoord.

6 Het was Eileen Heckart – niet Goldie Hawn – die de Oscar kreeg voor ‘Butterflies Are Free’

Eileen Heckart Vlinders zijn gratis
Eileen Heckart Vlinders zijn gratis

Goldie Hawn had misschien haar grootste hoofdrollen in de jaren 70, maar ze wordt vandaag de dag nog steeds herinnerd als de belichaming van de goofy blondine in komische rollen. Een van de films die haar naar succes schoot, was Butterflies Are Free uit 1972, maar het was eigenlijk Eileen Heckart die won voor beste vrouwelijke bijrol.

Eileen had al een geweldige carrière op Broadway en was halverwege de vijftig. Ze ging door met andere kleine rollen in film en tv, maar niets dat haar dezelfde bijval bezorgde.

5 Jean Dujardin (‘The Artist – 2011) verkoos familie boven Hollywood

Jean Dujardin
Jean Dujardin

Jean Dujardin werd een Oscar-winnende acteur door stand-upcomedy te doen in zijn geboorteland Frankrijk. Hij had verschillende rollen gespeeld in tv-sitcoms en films, en kreeg zijn grootste rol in The Artist uit 2011. De film is een stomme film en maakte optimaal gebruik van Dujardins talenten als komiek en acteur. Na het winnen van de Oscar en alle aandacht die daarmee gepaard ging, besloot hij echter met zijn gezin in Parijs te blijven in plaats van de potentieel carrièremakende overstap naar Hollywood te maken.

4 Jennifer Connelly verdween tot voor kort

Jennifer Connelly Een mooie geest
Jennifer Connelly Een mooie geest

Jennifer Connelly's carrièrepad is een beetje een mysterie. Ze was een slimme jonge starlet toen ze de rol van Alicia Nash in A Beautiful Mind (2001) op zich nam. Ze zou de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor de rol winnen. Wat gebeurde er daarna? Het is niet dat ze helemaal verdween, maar haar rollen sindsdien zijn vergeetbaar. Een deel van haar gefragmenteerde carrière kan worden toegeschreven aan de nadruk die ze legt op het gezin met echtgenoot Paul Bettany van MCU-faam.

3 Brenda Fricker heeft Hollywood afgewezen

Brenda Fricker mijn-linkervoet
Brenda Fricker mijn-linkervoet

In 1990 won veteraan actrice Brenda Fricker een Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in My Left Foot: The Story of Christy Brown. Sindsdien heeft ze gestaag gewerkt in films en tv-rollen, maar niets met hetzelfde hoge profiel.

Het is niet zo dat de Britse actrice de sprong naar Hollywood niet had kunnen maken - dat wilde ze niet. Zoals ze tegen The Independent zei: Er komt geen jong talent aan waarmee ik zou willen werken. Ik mis het deel tussen actie en knippen.”

2 Marlee Matlin's carrière mislukte

Marlee Matlin Kinderen van een mindere God
Marlee Matlin Kinderen van een mindere God

Marlee Matlin was de jongste actrice en de enige dove vrouw die ooit een Oscar voor beste actrice won toen ze de prijs won voor Children of a Lesser God uit 1987. Als zodanig was ze een inspiratie voor velen. Ze verscheen vervolgens in andere films en tv-series, maar verdween grotendeels uit de krantenkoppen en de publieke opinie. In maart 2020, tijdens de COVID-pandemie, ging ze naar sociale media om de jurk te modelleren die ze droeg toen ze de Oscar won.

1 Hilary Swank heeft twee Oscars gewonnen??

clint-eastwood-hilary-swank-boxing-ring-miljoen-dollar-baby
clint-eastwood-hilary-swank-boxing-ring-miljoen-dollar-baby

Het is niet zo dat actrice Hilary Swank helemaal uit de acteerscène is verdwenen. Ze is onlangs op tv gezien (als Emma Green in Away), en in films The Hunt en binnenkort in Fatale, maar het is een raadsel waarom de dubbele Oscar-winnaar geen begrip is. Ze maakte een grote sprong voor haar overwinning in de baanbrekende Boys Don't Cry in 1999, en een andere als bokser in Million Dollar Baby. Onlangs heeft ze vrij genomen van haar carrière om voor haar bejaarde vader te zorgen.

Aanbevolen: