10 vrouwelijke acteurs die je bent vergeten, verschenen in MCU-films

Inhoudsopgave:

10 vrouwelijke acteurs die je bent vergeten, verschenen in MCU-films
10 vrouwelijke acteurs die je bent vergeten, verschenen in MCU-films
Anonim

The Marvel Cinematic Universe begon officieel in 2008, met de release van Iron Man. Sindsdien heeft Marvel de filmindustrie overgenomen en met meer dan 22,5 miljard aan de wereldwijde kassa werd het de meest winstgevende filmfranchise ooit.

Vandaag bekijken we de cast van de MCU. Maar niet de hoofdcast - nee, we gaan ons concentreren op vrouwelijke acteurs die door de jaren heen in de MCU verschenen, wat je waarschijnlijk bent vergeten. Van Natalie Dormer tot Miley Cyrus - blijf scrollen om erachter te komen welke actrices vandaag op onze lijst zijn gekomen!

10 Carrie Coon

Afbeelding
Afbeelding

De aftrap is de Amerikaanse actrice Carrie Coon, die vooral bekend is van haar rollen in HBO's dramaserie The Leftovers, en FX's anthologieserie Fargo. Coon kwam in 2018 bij het Marvel Cinematic Universe toen ze in Avengers: Infinity War verscheen als Proxima Midnight.

Toen ze met People TV sprak, legde Coon uit hoe ze de rol kreeg. Ze zei: Ik kreeg een voice-overauditie; er werd niet gespecificeerd wat het project was. Ze deden er heel geheimzinnig over, maar ik kreeg enkele van de regels die uiteindelijk in de film terechtkwamen.

9 Olivia Munn

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met Olivia Munn, die haar carrière in 2006 begon toen ze begon te werken als tv-presentator voor een gamingnetwerk G4. Veel mensen weten niet dat Olivia Munn daadwerkelijk in Marvel's film Iron Man 2 uit 2010 verscheen, waar ze een verslaggever speelde genaamd Chess Roberts. Na Iron Man 2 verscheen Munn in een andere Marvel-gerelateerde film, X-Men Apocalypse.

8 Kate Mara

Afbeelding
Afbeelding

Actrice Kate Mara is de volgende op de lijst met actrices die je bent vergeten in de MCU. Mara, die bekend staat om haar rollen in American Horror Story en Brokeback Mountain, had een korte rol in Iron Man 2 waar ze een Amerikaanse maarschalk speelde. In een interview met Collider onthulde de actrice dat ze zo'n kleine rol op zich nam omdat haar werd gesuggereerd dat haar personage terug zou komen in toekomstige MCU-films. Helaas is dat nooit gebeurd, maar ze speelde wel in een andere Marvel-gerelateerde film, Fantastic Four,

7 Rene Russo

Afbeelding
Afbeelding

Actrice en voormalig model Rene Russo maakte haar MCU-debuut in 2011 toen ze in Thor verscheen als Frigga, de moeder van de titulaire superheld en koningin van Asgard. Later speelde ze de rol in Thor: The Dark World en Avengers: Endgame. Toen haar werd gevraagd waarom ze besloot die rol op zich te nemen, vertelde Russo aan Access Hollywood: "Het was ook anders - Engels accent, een koningin spelen. Dat had ik nog nooit gedaan. Dus dat was best leuk."

6 Natalie Dormer

Afbeelding
Afbeelding

Natalie Dormer beleefde haar eerste grote doorbraak in 2007 toen ze samen met Henry Cavill speelde in de historische serie The Tudors van Showtime. Pas toen ze werd gecast als koningin Margaery Tyrell in Game of Thrones van HBO, verwierf ze internationale bekendheid. Dormer verscheen in Marvel's 2011-film Captain America: The First Avenger, waar ze Private Lorraine speelde die Steve Rogers probeerde te verleiden.

5 Michelle Yeoh

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met de Maleisische actrice Michelle Yeoh die in 1997 haar grote doorbraak in Hollywood beleefde toen ze verscheen in de James Bond-film Tomorrow Never Dies. Andere opmerkelijke films van haar Hollywood-carrière zijn Memoirs of a Geisha en Crazy Rich Asians, zowel kritisch als commercieel succesvol.

Michelle Yeoh is een van de weinige acteurs die twee verschillende personages speelt in de MCU - ze speelde Aleta Ogord in Guardians of the Galaxy Vol. 2, en ze zal Jiang Nan spelen in Marvel's aankomende superheldenfilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

4 Jenna Coleman

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op onze lijst is de Engelse actrice Jenna Coleman, die je waarschijnlijk herkent uit de sci-fi-serie Doctor Who, of de historische dramaserie Victoria. Coleman had geen grote rol in de MCU - ze verscheen kort in Captain America: The First Avenger, als de datum van Bucky Barnes in de Tweede Wereldoorlog.

3 Kat Dennings

Afbeelding
Afbeelding

Kat Dennings, die haar carrière in 2000 begon, is vooral bekend van haar rollen in komische films als The 40-Year-Old Virgin en The House Bunny. Ze is ook verschenen als Darcy Lewis in Thor en het vervolg uit 2013, Thor: The Dark World. Dennings speelde later in een CBS-sitcom 2 Broke Girls die zes seizoenen duurde. En net toen we dachten dat Dennings' carrière op zijn hoogtepunt was dankzij het succes van haar sitcom, verraste ze ons door te schitteren in Marvel's hitserie Wandavision. Of haar personage terug zal keren in de aankomende Thor-film is nog onzeker.

2 Glenn Sluiten

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met Glenn Close, die vaak wordt beschreven als een van de beste actrices van onze generatie. Close verscheen in Marvel's 2012-film Guardians of the Galaxy, waar ze Nova Prime Rael speelde, de commandant van het Nova Corps. Tijdens het bijwonen van het Nantucket Film Festival, legde Close - die liever onafhankelijke films maakt - uit waarom ze besloot om in het MCU te verschijnen. "Ik doe dat omdat ik dan de andere soorten films kan gaan maken waar ik echt van hou", legt Close uit.

1 Miley Cyrus

Afbeelding
Afbeelding

De lijst wordt afgerond door niemand minder dan actrice en zangeres Miley Cyrus. Veel mensen weten niet dat de voormalige Disney-ster een kleine rol had in Marvel's Guardians of the Galaxy Vol. 2. Dat komt waarschijnlijk omdat ze niet in de film te zien is, maar alleen te horen is - Cyrus sprak de stem van de robot Mainframe in een van de scènes tussen de aftiteling in.

Aanbevolen: