George Clooney's beste films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

George Clooney's beste films, volgens IMDb
George Clooney's beste films, volgens IMDb
Anonim

Er zou veel meer dan één artikel nodig zijn om de omvang van de ongelooflijk vruchtbare carrière van George Clooney te beschrijven. Hij wordt beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie, en terecht. Hij heeft keer op keer bewezen met zijn talenten dat hij zoveel meer is dan een mooi gezicht, en tegenwoordig is elke film waar hij deel van uitmaakt een gegarandeerd succes.

Behalve dat hij geweldig is in zijn vak, is George ook een zeer toegewijde activist die altijd alles heeft gedaan wat hij kon om de planeet te helpen, maar daar gaat dit artikel niet over. Hier zullen lezers enkele van zijn beste films ooit vinden, volgens IMDb.

10 'Drie Koningen' - 7.1/10

George Clooney, Drie Koningen
George Clooney, Drie Koningen

De eerste film op de lijst gaat over een kleine groep avontuurlijke Amerikaanse soldaten in Irak tijdens het einde van de Golfoorlog. Hun doel is om een enorme voorraad goud te stelen die ergens in de buurt van waar ze zijn verborgen zou moeten zijn, maar het enige dat ze moeten doen is een oude kaart die ze hebben gevonden. Het is duidelijk dat niets zo eenvoudig is als het lijkt, dus ondanks dat ze ergens moeten beginnen, zullen de paden waarheen het hen zal leiden niet gemakkelijk zijn.

9 'The Ides Of March' - 7.1/10

George Clooney, The Ides of March
George Clooney, The Ides of March

In deze film speelt George gouverneur Mike Morris. Het verhaal draait om hem en zijn campagneleider, Stephen Meyers, die wordt gespeeld door Ryan Gosling. Stephen is briljant en zijn bedoelingen zijn goed, maar hij is te goed van vertrouwen voor zijn eigen bestwil. Daarom zou de oppositie van Morris hem kunnen gebruiken om de gouverneur te ondermijnen zonder dat hij het merkt. Vooral wanneer een jonge campagnestagiair, Molly Stearns, zijn aandacht trekt. Zijn loyaliteit aan Morris en zijn overtuigingen worden uitgedaagd door zijn liefdesbelang.

8 'Michael Clayton' - 7.2/10

George Clooney, Michael Clayton
George Clooney, Michael Clayton

George speelt Michael Clayton, de reparateur van een duur advocatenkantoor. Op een nacht verlaat Michael een pokerspel heel laat en rijdt naar Westchester. Op een gegeven moment stopt hij om een stukje te wandelen en kijkt met afgrijzen toe hoe zijn auto ontploft. De film toont vervolgens de gebeurtenissen die tot die situatie hebben geleid. Het bleek dat Michael onbewust vijanden had gemaakt via zijn firma, en sommigen van hen zouden zelfs zo ver gaan om te proberen hem te vermoorden. Hij moet dingen meteen oplossen, anders is zijn leven in gevaar.

7 'From Dusk Till Dawn' - 7.2/10

George Clooney, Van schemering tot zonsopgang
George Clooney, Van schemering tot zonsopgang

Deze keer speelt George een bankrover genaamd Seth Gecko. Hij en zijn broer Richard Gecko, die een psychopaat zedendelinquent is, ontvluchten het land met een gijzelaar, terwijl ze doorgaan met het plegen van misdaden, zowel uit noodzaak als voor plezier.

De zaken worden nog ingewikkelder wanneer de broers besluiten voormalig minister Jacob Fuller en zijn familie te ontvoeren, en hoewel ze beloven hen binnenkort vrij te laten, zal hun poging om te ontsnappen nog moeilijker worden.

6 'De Afstammelingen' - 7.3/10

George Clooney, De afstammelingen
George Clooney, De afstammelingen

George's personage Matt King heeft alles wat geld kan kopen. Zijn familie bezit land in Hawaï, waar ze al generaties lang wonen, en hij is een zeer succesvolle advocaat. Zijn persoonlijke leven moest er echter onder lijden. Zijn huwelijk is in de problemen, en hij heeft geen goede relatie met zijn dochters. Hij stuurde zelfs een van hen naar een kostschool. Alles verandert wanneer zijn vrouw in coma raakt na een bootongeluk. Als hij haar gewond ziet, worden de zaken in perspectief geplaatst en wordt hij aangemoedigd om het goed te maken met zijn familie, maar hij is bang dat het misschien te laat is.

5 'In de lucht' - 7.4/10

George Clooney, omhoog in de lucht
George Clooney, omhoog in de lucht

Ryan Bingham is gewend om nooit lang op één plek te blijven. Het personage dat George in deze film portretteert, is een zakenman die nooit te gehecht raakt aan mensen of plaatsen, in plaats daarvan geniet hij van reizen over de hele wereld en maakt hij zijn hele leven van zijn werk. Hij had nooit gedacht dat er iets zou gebeuren dat de manier waarop hij het leven ziet drastisch zou veranderen, maar nogmaals, liefde is onverwacht. Wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, lijkt het leven dat hij op de weg heeft opgebouwd bedreigd, en zal hij tussen hen twee moeten kiezen.

4 'The Thin Red Line' - 7.6/10

George Clooney, De dunne rode lijn
George Clooney, De dunne rode lijn

Deze film is een bewerking van de autobiografische roman van James Jones, die in 1962 uitkwam. Het vertelt het verhaal van het conflict in Guadalcanal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het werd geregisseerd door Terrence Malick, en door de film heen krijgen de kijkers niet alleen te zien hoe het conflict zich ontwikkelt, maar ook hoe de soldaten er individueel over denken en hoe hun persoonlijke leven wordt beïnvloed door de beslissingen die ze nemen in het veld.

3 'Zwaartekracht' - 7.7/10

George Clooney, zwaartekracht
George Clooney, zwaartekracht

George speelt samen met Sandra Bullock in Gravity. Hij speelt Matt Kowalski en zij Ryan Stone. De twee zijn astronauten die samen op missie zijn, maar er gaat iets vreselijk mis. Ze komen vast te zitten in de ruimte en de zuurstof raakt op. Ze hebben maar één kans om terug te keren naar de aarde, maar het zal niet gemakkelijk zijn. In die tijd leren ze veel over elkaar en Matt ontdekt Ryans tragische geheim dat haar deed besluiten astronaut te worden.

2 'O broeder, waar ben je?' - 7.7/10

George Clooney, o broer, waar ben je?
George Clooney, o broer, waar ben je?

Deze film speelt zich af in het diepe zuiden van de jaren dertig en is losjes gebaseerd op de Odyssee van Homer. Ulysses Everett McGill, gespeeld door George, en zijn vrienden Delmar en Pete zijn op een zoektocht om het huis van Everett te bereiken om te herstellen van hun nieuwste criminele vaardigheden. Ze hebben met succes een bankoverval gepleegd en moeten zich verstoppen totdat de politie ze niet meer zoekt. Op hun weg door Mississipi moeten ze meerdere uitdagingen aangaan die echt een beeld schetsen van hoe het Zuiden in die tijd was.

1 'Ocean's Eleven' - 7.7/10

George Clooney, Brad Pitt, Ocean's Eleven
George Clooney, Brad Pitt, Ocean's Eleven

De nummer 1 film op deze lijst is Ocean's Eleven. Hier speelt George Danny Ocean, een ambitieuze crimineel die de grootste overval in de geschiedenis wil plegen. Vastbesloten om te slagen, stelt hij een team van elf leden samen, waaronder Frank Catton (Bernie Mac), Rusty Ryan (Brad Pitt) en Linus Caldwell (Matt Damon). Samen richten ze zich op een reeks casino's die eigendom zijn van miljonair Terry Benedict: de Bellagio, de Mirage en de MGM Grand. Deze spannende film houdt de kijkers tot het einde op het puntje van hun stoel.

Aanbevolen: