De beste George Lucas-films gerangschikt volgens IMDb-score

Inhoudsopgave:

De beste George Lucas-films gerangschikt volgens IMDb-score
De beste George Lucas-films gerangschikt volgens IMDb-score
Anonim

Bekend van de Star Wars- en Indiana Jones-series, heeft George Lucas naam gemaakt als een van de weinige mannen met het meeste geluk aan de kassa. Tijdens zijn carrière heeft Lucas meer miljoenen verdiend dan hij heeft verloren, dankzij zijn geest om nooit op te geven. Zelfs een hartaanval kon hem niet beletten zich op zijn carrière te concentreren.

Lucas' nieuwsgierigheid begon toen hij op 19-jarige leeftijd het boek The Hero With a Thousand Faces van Joseph Campbell ter hand nam. Het boek, dat de band tussen religie en mythe benadrukt, stelde hem in staat zijn verbeelding aan te boren en magie te creëren op het grote scherm. Hier zijn enkele van zijn best beoordeelde projecten volgens IMDb:

10 ‘Amerikaanse graffiti’ (7.4)

Uitgebracht in 1973, werd American Graffiti geschreven en geregisseerd door Lucas zelf. De film was Lucas' eerste poging tot een coming-of-age-film en was geïnspireerd door de Californische rock-'n-rollcultuur van die tijd. Met in de hoofdrollen Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat en Charles Martin Smith, vertelt het het verhaal van middelbare scholieren die besluiten om nog een laatste avond plezier te hebben voordat ze naar de universiteit gaan. De film werd een kassucces, met een brutowinst van maar liefst $ 140 miljoen tegen een budget van $ 770, 000.

9 ‘Star Wars: Episode III-Revenge Of The Sith’ (7.5)

Oorspronkelijk was Star Wars bedoeld als een enkele film. Dit onthulde Lucas zelf in een interview met mediamagnaat Oprah Winfrey. “Het was een film die te groot werd om één film te zijn. Ik had niet genoeg geld om die film te maken, dus ik zei: 'Ik zal de eerste akte nemen en ik zal dit opschrijven en er de film van maken, maar ik ga deze andere films afmaken, wat er ook gebeurt.' zei Lucas. Bij de lancering brak Revenge of the Sith kassarecords, met een geschatte opbrengst van $ 868 miljoen over de hele wereld. De trilogie heeft een enorme cult-achtige aanhang met beroemdheden als Ariana Grande.

8 ‘Indiana Jones And The Temple Of Doom’ (7.5)

Indiana Jones and the Temple of Doom werd in 1984 uitgebracht als de tweede film in de Indiana Jones-serie en een prequel op Raiders of the Lost Ark. De film, met in de hoofdrol Harrison Ford als Indiana Jones, werd geregisseerd door Steven Spielberg, en bevatte ook Kate Capshaw, Amrish Puri, Roshan Seth, Phillip Sone en Ke Huy Qan. Aan de kassa bracht het $ 333 miljoen op tegen een budget van $ 28 miljoen.

7 ‘Mishima: een leven in vier hoofdstukken’ (8.0)

Mishima: A Life in Four Chapters werd uitgebracht in 1985. De biografische film is gebaseerd op het leven van Yukio Mishima, een Japanse auteur die in zijn tijd als een van de grootste wordt beschouwd. Enkele van zijn werken zijn Confessions of a Mask, The Temple of the Golden Pavilion en Sun and Steel. De film van Mishima werd geproduceerd door het bedrijf van Lucas en geregisseerd door Paul Schrader. Hoewel het hoog gewaardeerd blijft door IMDb, kan hetzelfde niet gezegd worden over hoe het presteerde aan de kassa.

6 ‘Kagemusha’ (8.0)

Geregisseerd door Akira Kurosawa, Kagemusha, vrij vertaald, betekent politiek lokaas in het Japans. George Lucas wordt gecrediteerd als een van de uitvoerende producenten van de film. Bij de release in 1980 verdiende Kagemusha zijn producenten een Academy Award-nominatie voor beste niet-Engelstalige film. Het wordt ook beschouwd als een van de grootste Japanse films aller tijden, met een brutowinst van $ 33 miljoen aan de kassa.

5 ‘Indiana Jones en de laatste kruistocht’ (8.2)

Hoewel Indiana Jones and the Last Crusade werd geregisseerd door Steven Spielberg, was het schrijven een samenwerking tussen George Lucas en Menno Meyjes. De film, geproduceerd als een vervolg op Raiders of the Lost Ark, bevatte Harrison Ford naast Alison Doody, Julian Glover en Sean Connery, om een deel van de cast te noemen. Het bracht iets meer dan $ 430 miljoen op aan de kassa.

4 ‘Star Wars: Episode VI-Return Of The Jedi’ (8.3)

George Lucas heeft zijn verbeeldingskracht te danken aan hoeveel hij pen op papier kan zetten. American Graffiti, bijvoorbeeld, kostte hem slechts drie weken om te schrijven. Star Wars daarentegen, hoewel ongelooflijk succesvol, kostte hem een tijdje. Return of the Jedi was de derde in de Star Wars-serie van Lucas. Lucas werkte samen met Lawrence Kasdan bij het ontwikkelen van het script.

3 ‘Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark’ (8.4)

Lawrence Kasdan was niet alleen co-auteur van het script van Return of the Jedi, maar zijn lange lijst met credits omvat ook Solo: A Star Wars Story, The Force Awakens, The Empire Strikes Back en Raiders of the Lost Ark. Na de release werd Raiders of the Lost Ark de meest winstgevende film van 1983, met een omzet van $ 475 miljoen tegen een geschat budget van $ 32 tot $ 42 miljoen.

2 ‘Star Wars: Episode IV- A New Hope’ (8.6)

Met in de hoofdrol Mark Hamil, Harrison Ford, James Earl Jones en Carrie Fisher om er maar een paar te noemen, was A New Hope het inaugurele project van George Lucas, dat in 1977 in première ging. meer films maken, onderhandelen over een merchandise-deal, ervoor kiezen om minder te betalen. Het succes van A New Hope wierp zijn vruchten af voor Lucas. Naast een brutowinst van $ 775 miljoen tegen een budget van $ 11 miljoen, mocht hij aan het einde van de deal zijn koopwaar exploiteren, waaronder speelgoed, games en kleding.

1 ‘Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back’ (8.7)

Geregisseerd door Irvin Kershner, The Empire Strikes Back is het tweede deel in de Star Wars-serie en was net zo succesvol als de eerste. De film had een geschatte opbrengst van $ 540 miljoen aan de kassa tegen een budget van $ 30 miljoen. De tijdlijn werd vastgesteld op drie jaar na de vernietiging van de Death Star. Het heeft publieke goedkeuring gekregen als de beste van de Star Wars-serie en wordt bewaard bij de National Film Registry.

Aanbevolen: