Bradley Cooper's 10 beste films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Bradley Cooper's 10 beste films, volgens IMDb
Bradley Cooper's 10 beste films, volgens IMDb
Anonim

Bradley Cooper's Hollywood-carrière begon in de jaren negentig toen hij kleine rollen kreeg in series, zoals Sex and the City. Zijn eerste speelfilm was Wet Hot American Summer, een dwaze komedie die veel van de carrières van de acteurs een vliegende start gaf. Pas na 2009 werd Bradley Cooper een begrip, dankzij zijn rol in The Hangover.

Bradley Cooper heeft verschillende prijzen gewonnen en is zelfs meerdere keren genomineerd voor een Oscar. De IMDb-beoordelingen van zijn beste films variëren van 7,3 tot 8,5.

10 Amerikaanse sluipschutter (7.3)

Bradley Cooper in American Sniper
Bradley Cooper in American Sniper

In American Sniper (2014) van Clint Eastwood speelde Bradley Cooper Chris Kyle, een begaafde SEAL-sluipschutter die worstelde met PTSS bij zijn thuiskomst uit Irak. Sienna Miller speelde Chris' vrouw Taya, die ook zwaar werd getroffen door het veranderde gedrag van haar man. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, verteld door Chris Kyle zelf in zijn memoires, getiteld American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U. S. Military History.

Voor zijn vertolking van de getroebleerde soldaat werd Bradley Cooper genomineerd voor een Academy Award. Niet veel fans weten dat de ster het leger in wilde toen hij jonger was, maar zijn vader stond hem dat niet toe. Ja, de echte Bradley Cooper was geobsedeerd door soldaten en het leger.

9 De plaats voorbij de dennen (7.3)

Bradley Cooper in de plaats voorbij de dennen
Bradley Cooper in de plaats voorbij de dennen

Zelfs de grootste fans van Bradley Cooper en Ryan Gosling zien dit juweeltje uit 2012 vaak over het hoofd. The Place Beyond the Pines is een neo-noir misdaadfilm en draait om het leven van Luke (Gosling), een stuntman die tot het leven van misdaad om zijn jonge gezin te onderhouden.

Tijdens een misgelopen overval wordt hij neergeschoten door Avery Cross (Cooper), een politieagent die in de nasleep als een held wordt begroet.

8 Grenzeloos (7,4)

Bradley Cooper in grenzeloos
Bradley Cooper in grenzeloos

Limitless (2011) is een verhaal over een schrijver met een writer's block die een noötropicum probeert die zijn geest ontsluit. Plotseling is hij geweldig in alles wat hij van plan is te doen, wat hem uiteindelijk in de problemen brengt.

In 2015 kreeg de film een soort vervolg in de vorm van een tv-serie. Eddie Morra van Bradley Cooper is slechts een klein personage. Het tv-programma heeft een hogere IMDb-beoordeling dan de film: 7.7.

7 Guardians Of The Galaxy Vol. 2 (7,6)

Guardians Of The Galaxy Vol. 2
Guardians Of The Galaxy Vol. 2

Een vervolg op Guardians of the Galaxy uit 2014 kwam uit in 2017. Hoewel het een iets lagere rating kreeg, was het een groot succes. Bradley Cooper bracht de kleine antropomorfe Rocket Raccoon tot leven zonder de meeste tijd op de set te zijn. Hij deed niet de bewegingsreferentie voor de kleine held, hij leende alleen zijn stem. Het is tenslotte veel goedkoper om een andere man in te huren om het fysieke deel van de rol te doen. In het geval van Rocket Racoon is die man Sean Gunn, de broer van de regisseur.

Fans kijken uit naar Guardians of the Galaxy 3, die dit jaar zou uitkomen.

6 De kater (7,7)

de kater 2009
de kater 2009

Bradley Cooper vergaarde zijn nettowaarde van $ 100 miljoen dankzij een heleboel rollen, maar degene die hem de meeste erkenning en rijkdom opleverde, was de beroemde komedie uit 2009, The Hangover. Bradley speelde Phil, de leider van de zogenaamde Wolfpack, een groep mannen op weg naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest.

Na een waanzinnig avondje uit wordt de groep wakker zonder zich te herinneren wat er is gebeurd. Het enige wat ze weten is dat er iets vreselijk mis is gegaan. Terwijl ze langzaam de nacht in elkaar overgaan, komen ze in een reeks hilarische scenario's terecht.

5 Silver Linings Playbook (7,7)

Silver Linings Playbook
Silver Linings Playbook

Bradley Cooper is geen onbekende in het hard werken om zich goed voor te bereiden op zijn rollen. Voor Silver Linings Playbook moest hij leren dansen en in de mindset komen van een man met een bipolaire stoornis. Het romantische drama uit 2012 bezorgde zijn co-ster Jennifer Lawrence haar eerste Academy Award. Cooper was genomineerd, maar hij won niet. Het duo heeft een geweldige chemie op het scherm en ze verschenen samen in verschillende andere films: Joy (2015), Serena (2014) en American Hustle (2013).

De innemende en eigenzinnige romance is een verhaal over een innemende vriendschap tussen een man die op zoek is naar zijn vrouw terug en een weduwe die ook geen onbekende is in psychische problemen.

4 Een ster is geboren (7,7)

Bradley Cooper in een ster is geboren
Bradley Cooper in een ster is geboren

Een andere film die zijn co-ster een Oscar opleverde, is A Star is Born, een musical uit 2018 die Cooper ook had geregisseerd. De film was een enorm succes, mede door de overduidelijke vonken die tussen Lady Gaga en hem vlogen. De twee ontwikkelden een speciale relatie, maar ze gingen nooit uit. De throwback-foto's herdachten echter voor altijd hun chemie.

Deze krachttoer had een hogere beoordeling kunnen krijgen, gezien de grote hit die het was en alle lofbetuigingen die het ontving. Het heeft een IMDb-score van 7.7.

3 Guardians Of The Galaxy (8.0)

bewakers van de melkweg 2014
bewakers van de melkweg 2014

Guardians of the Galaxy (2014) is een verhaal over Peter Quill en een groep buitenbeentjes waarmee hij samenwerkt terwijl hij op de vlucht is voor de gemene Ronan. Een daarvan is de geliefde genetisch gemodificeerde wasbeer Rocket. De kleine piloot heeft sterke zintuigen en geweldige leiderschapsvaardigheden.

Hij is niet zo rijk of machtig als bepaalde andere Marvel-personages, maar hij is uniek in zijn soort. Toen we hem voor het eerst ontmoetten, had hij maar één vriend, Groot, en helemaal geen familie.

2 Avengers: Infinity War (8.5)

oneindige oorlog raket wasbeer
oneindige oorlog raket wasbeer

De rest van Bradley Cooper's beste films volgens IMDb komen ook uit het Marvel-universum. Avengers: Infinity War kwam uit in 2018. De Avengers geleden tegen Thanos, een machtige krijgsheer die de wereld wil veroveren.

Rocket Racoon en Groot begeleiden Thor naar Nidavellir. Cooper's karakter is net zo geestig en brutaal als altijd.

1 Avengers: Eindspel (8.5)

raket wasbeer en baby groot
raket wasbeer en baby groot

Het laatste deel van het Avengers-epos kwam uit in 2019. Deze keer proberen de helden de schade die Thanos heeft aangericht in Infinity War ongedaan te maken door terug in de tijd te reizen.

Rocket Raccoon sluit zich opnieuw aan bij Thor en ze reizen samen terug naar 2013 om de catastrofale gebeurtenissen die de toekomst in petto heeft te voorkomen.

Aanbevolen: