Elke film uit 2010 die een Razzie won voor slechtste film

Inhoudsopgave:

Elke film uit 2010 die een Razzie won voor slechtste film
Elke film uit 2010 die een Razzie won voor slechtste film
Anonim

Elk jaar brengt Hollywood honderden films uit en trekt publiek van over de hele wereld. Terwijl sommige films enorme kaskrakers worden en sommige zelfs het prijzencircuit domineren. Voor elke grote hit zijn er echter tien films die niet hetzelfde lot ondergaan.

En hoewel niet elke film voorbestemd is om een kaskraker te worden, missen sommige films echt genoeg om genomineerd te worden voor een Golden Raspberry Award, oftewel een prijs die de slechtste film onderpresteren. De jaren 2010 waren misschien een enorm decennium voor succesvolle films, met verschillende die een miljard drempels overschreden, er waren ook nogal wat vreselijke films, waaronder deze tien titels die de Gouden Framboos wonnen voor slechtste film van het jaar.

10 'The Last Airbender' (2010)

Ang uit 'The Last Airbender' (2010)
Ang uit 'The Last Airbender' (2010)

Paramount Pictures probeerde de concurrentie voor te blijven door van een animatiehit een even succesvolle live-actionfilm te maken, maar helaas misten ze het doel.

Gebaseerd op het eerste seizoen van Nickelodeon's animatieserie Avatar: The Last Airbender, wilde de film The Last Airbender meer vertellen over het verhaal van Ang. Hoewel de film winst maakte, werd hij door critici en fans voor zowat alles bekritiseerd. Het was zelfs zo gehaat dat Paramount de volgende twee films trok die ze van plan waren te maken.

9 'Jack And Jill' (2011)

Adam Sandler speelt zowel Jack als Jill in een bioscoopsetting
Adam Sandler speelt zowel Jack als Jill in een bioscoopsetting

Hoewel Adam Sandler misschien geen Academy Award-winnende acteur/producer is, zijn zijn komische films over het algemeen geliefd bij zijn fans. Dat was echter niet het geval voor zijn film Jack and Jill uit 2011 waarin hij beide titelrollen speelde.

Op typische Sandler-manier verdiende de film een behoorlijk indrukwekkend bedrag, waarmee hij zijn budget terugverdiende. Fans waren echter niet blij met deze film en schuwden het niet om het een rating van 3% op Rotten Tomatoes te geven. Jack en Jill waren zo slecht dat ze uiteindelijk alle tien de categorieën wonnen bij de Golden Raspberry Awards.

8 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2' (2012)

Edward en Bella in 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2' (2012)
Edward en Bella in 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2' (2012)

Ondanks de 49% goedkeuringsscore op Rotten Tomatoes, met een nog hogere publieksscore, won The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 de Golden Raspberry Award in 2012. De film ging zelfs door om dat jaar zeven prijzen te winnen, waaronder het slechtste schermensemble.

Critici hebben de uiteindelijke film misschien niet leuk gevonden, maar fans wel. De film bracht wereldwijd bijna $ 830 miljoen op en werd de meest winstgevende film van de serie.

7 'Film 43' (2013)

Personages uit 'Movie 43' verkleed als knock-off Wonder Woman, Robin en Batman
Personages uit 'Movie 43' verkleed als knock-off Wonder Woman, Robin en Batman

Movie 43 probeerde het onmogelijke te doen door een anthologiefilm te maken met veertien verschillende verhalen, elk geregisseerd en geschreven door veertien of meer verschillende regisseurs/schrijvers. Dit leidde natuurlijk tot een zeer onsamenhangende film waar het publiek niet klaar voor was.

Vanwege het kleine budget van $ 6 miljoen maakte de film een bescheiden winst, maar de kassa kon de film niet redden van extreem negatieve recensies. Het won niet alleen een Razzie voor Slechtste Film, maar leverde ook tien van de regisseurs een Prijs voor Slechtste Regisseur op en voor alle scenarioschrijvers de Prijs voor Slechtste Scenario.

6 'Kerstmis redden (2014)

Kirk Cameron gekleed in rood zittend voor een gigantische kerstboom
Kirk Cameron gekleed in rood zittend voor een gigantische kerstboom

Voordat Kirk Cameron de krantenkoppen haalde voor het organiseren van massale caroling-evenementen tijdens de COVID-19-pandemie, probeerde hij Kerstmis op een andere manier te vieren door het te 'redden'. De film volgt Cameron terwijl hij zijn zwager en het publiek ervan probeert te overtuigen dat Kerstmis nog steeds een christelijke feestdag is.

De film heeft "Kerst niet gered" en is in plaats daarvan een van de weinige films met een 0% rating op Rotten Tomatoes, een prestatie die Cameron de internettrollen en "atheïsten" wijt. De film won zowel de Worst Picture Razzie als de Worst Actor Award.

5 'Fantastic Four' &'Fifty Shades Of Grey' (2015)

'Fantastic Four' &'Fifty Shades Of Grey' filmposters
'Fantastic Four' &'Fifty Shades Of Grey' filmposters

Volgens de Golden Raspberry Awards was 2015 zo'n verschrikkelijk jaar voor Hollywood-films dat ze twee films de titel Slechtste film toekennen: Fantastic Four en Fifty Shades of Grey.

Fantastic Four maakte amper winst en veel superheldenfans zijn het erover eens dat dit een van de slechtste films ooit is gemaakt. En hoewel Vijftig tinten grijs een enorme kaskraker was, waren kijkers en critici niet enthousiast over de uitvoering ervan. En toch wordt Fantastic Four nog steeds opnieuw opgestart en werd Fifty Shades of Grey een enorme filmfranchise.

4 'Hillary's America: The Secret History Of The Democratic Party' (2016)

Mikaela Krantz als jonge Hilary Clinton
Mikaela Krantz als jonge Hilary Clinton

Documentaire films worden meestal niet genomineerd voor Golden Raspberry Awards, maar Hilary's America: The Secret History of the Democratic Party heeft geschiedenis geschreven door niet alleen genomineerd te worden, maar ook door te winnen, waardoor het de eerste documentairefilm ooit is die de prijs wint.

Gemaakt door twee conservatieve politieke commentatoren, analyseert zowel Hilary Clinton als de Democratische Partij die teruggaat tot president Jackson. De documentaire won de Razzie en werd volgens Metacritic ook de slechtst ontvangen film van 2016.

3 'The Emoji Movie' (2017)

Het smileygezicht, de hand, een jonge meisjesemogi die door een verlichte digitale straat loopt
Het smileygezicht, de hand, een jonge meisjesemogi die door een verlichte digitale straat loopt

Animatie is een van de duurste filmmedia en daarom stellen animatiefilms het publiek zelden teleur. The Emoji Movie bewees echter dat dit niet klopte in 2017 toen het de eerste animatiefilm werd die ooit werd genomineerd en ooit een Razzie Award won.

Hoewel de film probeerde contact te maken met een nieuwe groep kinderen die zich bezighouden met emoji's, werkte het uitgangspunt gewoon niet. Veel critici en fans ergerden zich aan de overvloed aan productplaatsing en het gewone plot.

2 'Holmes &Watson' (2018)

John C. Riley en Will Ferrell als Holmes en Watson
John C. Riley en Will Ferrell als Holmes en Watson

Wanneer Will Ferrell en John C. Riley samenkomen, leidt dit meestal tot hilarische komedieklassiekers, maar dat was niet het geval voor hun film Holmes en Watson uit 2018.

De film maakte niet alleen geen winst bij de wereldwijde kassa, waardoor het een flop werd, maar hij won ook vier Razzies, waaronder de prijs voor Slechtste Film. Veel fans en critici waardeerden deze nieuwe kijk op Sherlock Holmes en Dr. John Watson niet en het heeft momenteel een rating van 10% op Rotten Tomatoes.

1 'Katten' (2019)

Taylor Swift als CGI-kat in de musicalfilm 'Cats' (2019)
Taylor Swift als CGI-kat in de musicalfilm 'Cats' (2019)

Het aanpassen van een iconische Broadway-musical voor het scherm is een monumentale taak die vaak goed uitpakt, zowel in termen van kassa als lovende kritieken; Cats slaagde er echter in het doel overal te missen.

De film, die al vroeg kritiek kreeg met betrekking tot de visuele effecten en montage, maakte geen winst van slechts $ 75,5 miljoen wereldwijd. Zelfs de multi-getalenteerde cast kon deze film niet redden van de slechtste film van 2019 volgens de Golden Raspberry Awards.

Aanbevolen: